Här hittar du Uppsalas bästa vintagebutiker

Här hittar du Uppsalas bästa vintagebutiker

Att införskaffa en personlig garderob och att utveckla en lika personlig stil är en uppgift som tar åratal att förfärdiga och som man egentligen aldrig blir nöjd med. Och försöker man sig på utmaningen med de stora klädkedjorna som utgångspunkt är det ett så gott som meningslöst företag. Lyckligtvis rymmer Uppsala flera riktigt bra vintagebutiker där du utan problem kan plocka ihop en garderob laddad med personliga klädesplagg och unika designobjekt. Att man dessutom ofta får möjlighet att bidra till goda ändamål genom att handla second hand är en mycket välkommen bonus. Efter att ha grävt i slipslådor, sneglat på pärlor ur femtio år gamla modehuskollektioner och provat udda hattar har vi sammanställt en lista över några av våra vintagefavoriter i Uppsala.

Innehållsförteckning
 1. Här shoppar du vintage och second hand i Uppsala
  1. Ruth & Raoul – En riktig vintage-dröm
  2. Boutique M – Vintage-charm och inredning
  3. Weekday – Ungt och trendigt
  4. Emmaus – Shopping för en god sak
  5. Myrorna – Fynda för ett mer hållbart samhälle
  6. Kupan – Vintage-pärla i röda korsets regi

Här shoppar du vintage och second hand i Uppsala

Bästa vintage & second hand-butikerna i Uppsala

Ruth & Raoul

Hemsida

En riktig vintage-dröm

Helcharmig vintageboutique som rymmer en påtaglig retroatmosfär och klädesplagg och accessoarer från 1800-talet fram till idag. Bara butikens inredning med kristallkrona i taket och orientalisk matta på golvet är skäl nog att göra ett besök.

Boutique M

Vintage-charm och inredning

Denna lilla pärla rymmer en härlig blandning av noggrant utvald vintage - framförallt klänningar av hög kvalité, i både old-school-stuk samt modernare modeller. På detta gemytliga ställe säljs även inredning.

Weekday

Hemsida

Ungt och trendigt

Weekday är långt ifrån en fullfjädrad vintagebutik, men det smala urval av second hand-kläder som hänger längs en av butikens väggar är tillräckligt intressant för att det ska förtjäna ett omnämnande, den som är på jakt efter spännande jeans bör kika in här med jämna mellanrum.

Emmaus

Hemsida

Shopping för en god sak


Med genomgoda avsikter säljer Emmaus begagnade kläder från den centralt belägna butiken med utsikt över Vaksala torg, här går alla pengar till välgörande ändamål på precis samma sätt som för femtio år sedan då Emmaus påbörjade sin verksamhet i Uppsala.

Myrorna Uppsala Centrum Myrorna Outlet
Myrorna Uppsala Centrum
myrorna.se
Myrorna Outlet
myrorna.se
Myrorna Uppsala Centrum Myrorna Outlet

Fynda för ett mer hållbart samhälle

Det är lätt att avfärda Myrorna som överskottslager för begagnade kläder vid sidan om fullfjädrade vintagebutiker som sållar noggrant i sitt sortiment, men faktum är att Myrorna i Uppsala ofta lyckas hänga fram riktigt spännande plagg, inte sällan hittar man även ett charmigt bord eller några stolar från 60-talet här.

 • Kungsängsgatan 20, Centrum Sysslomansgatan 16-18, Centrum/Luthagen
  Myrorna Uppsala Centrum
  Kungsängsgatan 20, Centrum
  Myrorna Outlet
  Sysslomansgatan 16-18, Centrum/Luthagen
 • Myrorna Uppsala Centrum
  myrorna.se
  Myrorna Outlet
  myrorna.se
  Myrorna Uppsala Centrum
  018-60 14 16
  Myrorna Outlet
  018-59 01 40
 • Myrorna Uppsala Centrum Myrorna Outlet

Kupan

Hemsida

Vintage-pärla i röda korsets regi

Röda korsets butik på Danmarksgatan har möjligen Uppsalas största utbud av second hand-kläder men är dessutom en av våra viktigaste välgörenhetsorganisationer. Att hitta ett plagg man gillar här känns bra på mer än ett sätt.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;