Guiden till Uppsalas bästa modebutiker för kvinnor

Guiden till Uppsalas bästa modebutiker för kvinnor

Uppsalas butiksutbud har under de senaste åren spetsat med några riktigt vassa butiker för modernt avskalat dammode. Segmentet mellan färgglada flickkläder och murrig tantkonfektion har aldrig varit så brett som det är idag. Här guidar vi er till Uppsalas främsta butiker inom mode för kvinnor.

Innehållsförteckning
 1. Modebutiker för kvinnor i Uppsala
  1. Filippa K – Svalt avskalat
  2. Mäster Arnes – Mästerligt mode hos Mäster Arne
  3. Janemars Dam – Stilfull blandning
  4. Viva Viktoria – När det är insidan som räknas
  5. Gant – Stilfullt amerikanskt
  6. Jaber Mode – Exklusivt excentriskt

Modebutiker för kvinnor i Uppsala

Filippa K

Hemsida

Svalt avskalat

I den spatiösa butikslokalen i Rådhuset har Filippa K utrymme nog att ge plats åt modeaktörens fullständiga kollektioner. Det strama tilltalet uppmuntrar en återhållsamt elegant klädstil med förankring i märkets svalt nordiska arv.

Mäster Arnes

Hemsida

Mästerligt mode hos Mäster Arne

Många betraktar nog Mäster Arnes skrädderi som en butik dit man går inför bröllopet, men här hittar du även festliga kläder som passar till snart sagt vilken tillställning som helst. Klänningssortimentet sträcker sig från Lars Wallins ultrapropra kreationer till klänningar med Fifth Avenue Shoe Repairs rebelliska anslag.

Janemars Dam

Stilfull blandning

Janemars har alltid haft ett säkert öga för bra mode, och med den senaste dambutiken i S:t Per-gallerian slår man ytterligare ett slag för ett utsökta urvalet. Bland butikens smakfullt presenterade klädesplagg utmärker sig modehus som Filippa K, Acne och Odd Molly.

Viva Viktoria

Hemsida

När det är insidan som räknas

Ibland är ett stilfullt yttre inte allt. På Vivi & Viktoria får du en svårmatchad service och ett urval av kvalitetsunderkläder som fyller hela sortimentet från det diskreta till det visuellt utmanande.

Gant

Hemsida

Stilfullt amerikanskt

Gant erbjuder en svårslagen mix av stilfullt casualmode och det avslappnat skräddade, i Gants butik i Dragarbrunnsgallerian hittar du en bred damkollektion vid sidan om butikens avdelningar för herr och barn.

Jaber Mode

Hemsida

Exklusivt excentriskt

Jaber har alltid balanserat på gränsen till det excentriska, i den flådiga butikslokalen i gamla Hotell Gillet kan man idag visa upp damkläder från bland andra Ralph Lauren, Armani och Henry Cottons, alltid utsökt handplockat ur de större kollektionerna.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;