Uppsalas bästa barer

Uppsalas bästa barer

Att hitta den perfekt avvägda dry martinin är en uppgift som sätter även den bästa bar på prov, särskilt i ett krogklimat där allt mer handlar om att ölen ska serveras fort och så billigt som möjligt. Uppsala har ett gäng riktigt trevliga barer, allt från avslappnade hak till uppstyrda cocktailbarer och sofistikerade lounger där hantverksmässiga drinkar serveras. För att slå ett slag för den klassiska, välgjorda drinken guidar vi dig gärna till Uppsalas bästa cocktailbarer.

Innehållsförteckning
 1. Bästa barerna i Uppsala
  1. Stationen – Touch av London
  2. Plock – Nytänkande cocktails och galenskap bakom baren
  3. Gillet – Välblandat i glaset
  4. D1 – Familjär stämning
  5. Grand Hotell Hörnan – Old school cocktails
  6. Sherlock's City – England möter Indien
  7. Katalin and all that Jazz – Jazzigt barhäng
  8. Terrassen Kök & Bar – Utsikt över ån
  9. Picnic Bar & Restaurant – Stämningsfullt
  10. 7 Flaskor – Prisbelönt

Bästa barerna i Uppsala

Stationen

Hemsida

Touch av London

I den Londoninspirerade baren på Stationen kan du träffa dina vänner över en måltid, eller ett glas fram till småtimmarna. Här erbjuds allt från lunch till afternoon tea och livliga kvällar. Barens specialitet är gin, med en rad spännande drinkar. Då och då dyker dj:s upp, samt oväntade uppträdanden som kryddar kvällen.

Plock

Hemsida

Nytänkande cocktails och galenskap bakom baren

Uppsalas främsta tapasbar är också en av stans bästa cocktailbarer. Här kan du visserligen beställa klassiska drinkar men det är bartenderns egna påhitt som verkligen imponerar. Från helt vansinniga blandningar med rödbeta, campari och vodka till mer avskalade drinkar där Absolut Mango blandas elegant med ananas och mango.

Gillet

Hemsida

Välblandat i glaset

På Gillet hittar du Kitchen & Table Bar där du utan tvekan kan beställa några av Uppsalas bästa drinkar. Hit kan du komma för ett glas vin, eller en välblandad cocktail med spännande smakkombinationer. Här finns helt enkelt drycker för alla smaker som lockar såväl lokalbor som hotellgäster.

D1

Familjär stämning

På de välsorterade barhyllorna på D1 hittar man det mesta som behövs för en avslappnad cocktailkväll. Personalen blandar det mesta och det är lätt att bli sittande här efter en härlig middag, ofta till sent in på natten.

Grand Hotell Hörnan

Hemsida

Old school cocktails

Sannolikt Uppsalas mest konservativa cocktailbar hittar du i Grand Hotell Hörnans lobbybar. Glöm moderna drinkpåhitt och omfamna istället perfekt avvägda Cosmopolitans, sprakande Bellinidrinkar och snustorra Dry Martinis serverade av lika torr men otvunget professionell personal.

Sherlock's City

England möter Indien

På Sherlock's, som utger sig för att vara "The Smallest Pub With The Biggest Heart", möter engelsk pub Indien. Här finns ett stort utbud av öl och även flera alkoholfria sådana. Ett bra ställe att styra stegen mot för ölälskaren, men även den som är mer inne på vin och whiskey har många alternativ. Den enklare pubmenyn innehåller både brittiska och indiska smaker.

Katalin and all that Jazz

Hemsida

Jazzigt barhäng

Katalin and all that Jazz ligger i SJ:s renoverade gamla godsmagasin vid Östra Station, och fungerar både som musikscen, restaurang och jazzbar. Du hittar Jazzbarens program för kommande konserter på Katalins hemsida.

Terrassen Kök & Bar

Utsikt över ån

Med utsikt över Nybron och Fyrisån serverar Terrassen klassiska bistrorätter och stoltserar med ett riktigt stort dryckessortiment med öl, vin och cocktails. Hit går du lika mycket för drycken och maten som för läget och de pulserande helgkvällarna.

Picnic Bar & Restaurant

Hemsida

Stämningsfullt

Inne i Radisson Blu Hotel precis vid centralstationen hittar du Picnic som håller öppet från morgon till kväll. Varje fredag vankas det afterwork och pulsen höjs med djs och härliga drinkar. På sommaren öppnar uteserveringen där du kan slå dig ner och njuta av solen med ett glas i hand.

7 Flaskor

Prisbelönt

Som namnet antyder består menyn här alltid av just "7 flaskor och 7 cocktails" med noga utvalda drycker och välkomponerade drinkar. Baren utsågs 2018 till Årets Barkoncept på Restauranggalan och har sedan dess varit en given del av Uppsalas kvällsliv.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta