Uppsalas bästa restauranger

Uppsalas bästa restauranger

Ibland vill man ha mer än bara en bit mat när man går ut och äter. Man vill få en minnesvärd helhetsupplevelse av sitt restaurangbesök som sitter kvar även när man klivit ut på gatan, och gärna ännu längre. Kanske får du gäster som rest långt och du vill visa staden och dess matutbud från sin bästa sida. I den här guiden har vi samlat de bästa restaurangupplevelserna i Uppsala, där du får ett restaurangbesök att minnas eller imponera med. Något utöver det vanliga, helt enkelt. Här är Uppsalas bästa restauranger.

Innehållsförteckning
 1. De bästa restaurangerna i Uppsala
  1. Aaltos – Italiensk lyx med grill och trädgård
  2. Ayakos Sushi – Japansk matlagningskonst
  3. Stationen – Parisiskt överdåd
  4. Villa Anna – Prisbelönt och nordiskt av naturen
  5. Koh Phangan – Thailand tur och retur på en kväll
  6. Picnic Bar & Restaurant – Trendig hotellkänsla och utehak
  7. Jay Fu's – Cowboy vs ninja
  8. Frenchi – Fransk-asiatisk elegans

De bästa restaurangerna i Uppsala

Här äter du en riktigt bra middag i Uppsala

Aaltos

Hemsida

Italiensk lyx med grill och trädgård

I en överdådig italiensk lokal i det gamla arkitektritade huset från 60-talet, signerat Alvar Aalto, serveras en meny med fina smaker och snygg finess. Det är svårt att inte förknippa Uppsala med att sitta ute i Aaltos trädgård och insupa ljumma sommarkvällar. Här får du lika trevligt både som par och i stort sällskap.

Ayakos Sushi

Hemsida

Japansk matlagningskonst

En kväll sent att glömma när man bokar teppanyakibordet på Ayakos i Luthagen. Här får du förutom äkta japanska smaker och fina råvaror även matunderhållning i världsklass av kocken Jerry Cyao. Med lång erfarenhet tillagar han maten konstfullt och exklusivt framför dig medan du ser på.

Koh Phangan Stationen Jay Fu's Frenchi
Koh Phangan
kohphangan.se
Stationen
stationen.se
Jay Fu's
jayfu.se
Frenchi
frenchi.se
Koh Phangan Stationen Jay Fu's Frenchi

Parisiskt överdåd

Direkt slås man av den lyxiga inredningen i äkta parisisk stil, de bekväma fåtöljerna och lamporna som inger den mysiga belysningen i lokalen. Ute på perrongen får du dessutom känslan av att befinna dig på ett tåg långt tillbaka i tiden. Menyn är välkomponerad i smak och här har man jobbat lite extra på att få en snygg tallrik att titta på.

 • Övre slottsgatan 12, Centrum Olof Palmes plats 6, Centrum S:t Eriks torg 8, Centrum/Luthagen Stora Torget 10, Centrum
  Koh Phangan
  Övre slottsgatan 12, Centrum
  Stationen
  Olof Palmes plats 6, Centrum
  Jay Fu's
  S:t Eriks torg 8, Centrum/Luthagen
  Frenchi
  Stora Torget 10, Centrum
 • Koh Phangan
  kohphangan.se
  Stationen
  stationen.se
  Jay Fu's
  jayfu.se
  Frenchi
  frenchi.se
  Koh Phangan
  018-13 48 48
  Stationen
  018-15 35 00
  Jay Fu's
  018-15 01 51
  Frenchi
  018-15 01 55
 • Koh Phangan Stationen Jay Fu's Frenchi

Villa Anna

Prisbelönt och nordiskt av naturen

I det moderniserade 1870-talshuset i Uppsalas äldre kvarter presenterar Villa Anna en atmosfär och smaker utöver det vanliga. Det prisbelönta köket använder lokala och ekologiska råvaror från Norden som ger spännande och ovanliga kombinationer i total smakharmoni. Är ni 8-14 gäster finns vinkällaren, där ni sitter intimt med egen serveringspersonal som tar er genom vinets smakhistoria.

Koh Phangan

Hemsida

Thailand tur och retur på en kväll

När du besöker Koh Phangan lämnar du staden bakom dig och kliver in i Thailand. Den grå asfalten byts till färgglada glödlampor, palmer och drivved. Maten, snyggt upplagd, är så thailändsk som det går med genuina smaker och lång kvalitetsmedvetenhet kring råvaror. Under kvällen får du nog räkna med ett och annat åskväder i lokalen.

Picnic Bar & Restaurant

Hemsida

Trendig hotellkänsla och utehak

Här är inte menyn så stor, men de rätter som finns är trendigt välkomponerade med smaker från lokala råvaror. Den ljusa lokalen med sina stora fönster suddar ut gränsen mellan ute och inne, och när vädret tillåter är den hippa uteserveringen med utomlandskänsla som gjord för trevligt umgänge under sommarkvällar.

Jay Fu's

Hemsida

Cowboy vs ninja

Med en känsla både i det amerikanska och asiatiska köket bjuder Jay Fu på en smakresa som stannar kvar länge i hjärtat. Vällagat och precis lagom. Inför varje rätt kommer en ny nyfikenhet att stilla. Oavsett om man behöver besöka toaletten eller inte så är det en bra idé att göra det. Fäst blicken på dörren och du kommer få en upplevelse att minnas.

Frenchi

Hemsida

Fransk-asiatisk elegans

På Frenchi en trappa upp i Rådhuset möts man av lyxig men avkopplande och intim atmosfär. Här har man fått en perfekt balans mellan asiatiskt och franskt både i inredning och meny. Maten utlovar en lekfull blandning mellan de båda köken som ger spänning inför varje rätt. Glöm inte att beställa en lika lekfull drink från baren.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;