Bästa butikerna för inredning i Uppsala

Bästa butikerna för inredning i Uppsala

Uppsala har en lång tradition som designstad, keramik och konsthantverk från Upsala-Ekeby är eftertraktat över hela landet och stadsarkitekten Gunnar Leche låter bokstavligen sin skugga vila över stora delar av stan. Givetvis har Uppsala även idag ett utmärkt utbud av bra design, här finns det ett gäng olika design- och inredningsbutiker som erbjuder allt för hemmet. Botanisera bland vintagefynd och antikviteter eller sätt modernprägel över hemmet med trendiga inslag. Låt dig inspireras av vår guide till Uppsalas bästa inredningsaffärer.

Innehållsförteckning
 1. Bästa inredningsbutikerna i Uppsala
  1. Vålamagasinet – Internationell och skandinavisk design
  2. Svart – Erbjuder det mesta
  3. Retrolyckan – Från 40- och 70-talet
  4. Stickspåret – Inredning i unik miljö
  5. Ekeby Bruk Kök & Bad – Specialist på sin sak

Bästa inredningsbutikerna i Uppsala

Vålamagasinet

Hemsida

Internationell och skandinavisk design

Det är svårt att hitta en motsvarighet till Vålamagasinet i centrala Uppsala. Här samsas möbler från några av världens främsta formgivare och prislappen blir ofta därefter. Bland utbudet hittar man även accessoarer till hemmet, belysning och mattor. I butiken ställer man ut möbler från 100-tals leverantörer och ändrar om varje månad för att visa så mycket som möjligt från det breda sortimentet. Butiken ligger i Bolandscity, vid Uppsalas södra infart.

Svart

Erbjuder det mesta

I ST:Per Gallerian hittar man Svart Inredning & Design i en 200 kvadratmeter stor lokal. Butiken erbjuder det mesta – allt från små möbler, inredning och presenter till lampor, konsthantverk och hudvård. I sortimentet fokuserar man på en ekologisk, närproducerad och hållbar produktion.

Retrolyckan

Från 40- och 70-talet

Varje vecka är butiken påfylld med nya härliga ting inom kategorierna möbler och inredning från perioden mellan 40- och 70-talet. Här hittar man både inspiration och inredningsglädje om man är på jakt efter det lite mer unika, från ljusstakar, porslin och vaser till möbler och vackra ting.

Stickspåret

Hemsida

Inredning i unik miljö

Uppsalas charmigaste prylaffär ligger också i Uppsalas charmigaste butiksfastighet. På Stickspåret finns en genomtänkt blandning av design, konsthantverk, kläder och smycken där det mesta har nordisk design. Stickspåret är en butik för den som söker det där lilla extra till hemmet, i klädväg eller som är ute efter en annorlunda present.

Ekeby Bruk Kök & Bad

Specialist på sin sak

Det gamla industriområdet vid Ekeby Bruk profilerar sig nu som lite av ett designkvarter mellan de gamla tegelbyggnaderna som en gång rymde en av Uppsalas största industrier. En av kvarterets mest långlivade aktörer är Ekeby Bruk Kök & Bad som erbjuder ett av Uppsalas främsta sortiment av kakel och inredning till både kök och badrum.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta