Här hittar du Uppsalas bästa dressade herrmode

Här hittar du Uppsalas bästa dressade herrmode

För den som inte känner för att ta sig an hipster-trenden utan letar efter lite mer dressat herrmode med en mer sofistikerad look har Uppsala mycket att erbjuda. Vare sig man är ute efter skräddarsydda kostymer eller det bästa av både svenska och internationella designers erbjuder Uppsala ett gäng riktigt bra herrbutiker. Nedan guidar vi till butiker med Uppsalas bästa dressade herrmode.

Innehållsförteckning
 1. Här köper du herrkläder i Uppsala
  1. Jaber Mode Herr – Kompromisslöst i gamla hotell Gillet
  2. Ruth & Raoul – Charmig vintageaffär
  3. J.Lindeberg – Självklar stil
  4. Bergmans – Traditionsbundet på Bergmans
  5. Tiger of Sweden – Skandinaviskt avskalat
  6. Rolans Herrmode – Svårslaget gubbigt
  7. Mäster Arnes – Mästerligt mode
  8. Filippa K – Stilrent svenskt
  9. Gant – Avslappnat välklätt
  10. Janemars Herr – Handplockat mode

Här köper du herrkläder i Uppsala

Jaber Mode Herr

Hemsida

Kompromisslöst i gamla hotell Gillet

Medan många butiker rör sig mot ett snabbare mode, nya kollektioner varje vecka, står Jaber lugnt och ser på. Här låter man stil ta den tid det behöver, butiksföreståndaren har fortfarande ett måttband kring halsen och kostymer från de mest exklusiva italienska leverantörerna och skjortor från svenska Stenströms fyller butiken.

Ruth & Raoul

Hemsida

Charmig vintageaffär

Den som inte orkar leta fynd hos Myrorna har den perfekta genvägen hos Ruth & Raoul som ständigt suger upp det bästa från vintagemarknaden, här hittar man utan problem slipsar och skjortor av klassiskt snitt.

J.Lindeberg

Hemsida

Självklar stil

Oavsett om J. Lindeberg levererar golfmode, sportaccessoarer, skidutrustning eller kostymer av klassiskt snitt så görs det med en otvungen självklarhet och en otvivelaktig känsla för stil. I butiken på Svartbäcksgatan hittar du fullständiga kollektioner i en exklusiv miljö.

Bergmans

Traditionsbundet på Bergmans

Köpte din farfar en kostym i Uppsala när han var ung gjorde han det antagligen på Bergmans. Butiken har varit specialiserad på herrmode sedan närmare åttio år tillbaka och drivs fortfarande av familjen Bergman. Här hittar du bara konfektion av högsta kvalitet i exklusiva material.

Tiger of Sweden

Hemsida

Skandinaviskt avskalat

Sedan Tiger of Sweden grundades i Uddevalla har de växt till en modekraft att räkna med, i Uppsalabutiken hittar man fullständiga kollektioner som präglas av det stilrent avskalade modet som är typiskt för skandinavisk design av idag.

Rolans Herrmode

Svårslaget gubbigt

Rolans herrmode vid Dragarbrunnstorget är antagligen inte förstahandsvalet för den trendkänslige, men för den som vågar sig igenom den lite gubbiga framtoningen finns här ett svårslaget sortiment av kvalitetskonfektion, perfekt för den som letar basplagg i klassiskt snitt som håller i en evighet.

Mäster Arnes

Hemsida

Mästerligt mode

Den som är på jakt efter mode för de verkligt festliga tillfällena lär hitta rätt på Mäster Arnes skrädderi, här finns frackar, kostymer och högtidsaccessoarer för alla festligheter. Lars Wallin, Ermeneglido Zegna, Marzotto och Cerruti finns alla representerade i Arnes välsorterade garderob.

Filippa K

Hemsida

Stilrent svenskt

I Uppsalas absoluta centrum, Rådhuset vid Stora torget, visar Filippa K upp modehusets fullständiga kollektioner i ett spatiöst och avskalat modegalleri. Här hittar du perfekt stilrena modeobjekt i exklusiva material.

Gant

Hemsida

Avslappnat välklätt

I Gantbutiken i Dragarbrunnsgallerian hittar du det mesta ur modeföretagets samtliga kollektioner, bland herrkläderna finns här ett avslappnat mode som präglas av skjortor och tröjor i kvalitetsmaterial.

Janemars Herr

Hemsida

Handplockat mode

Janemarsbutiken på Svartbäcksgatan har levererat sofistikerat mode så länge någon kan minnas, här återfinner du handplockade godbitar ur kollektioner från modehus som Filippa K, J. Lindeberg och Nudie, alltid serverat med oklanderlig service och en leende personal.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;