Vem använder fortfarande Internet Explorer?

Läste i SvD om "nya attacker mot Explorer". Det där måste väl ändå vara allmänbildning vid det här laget anser jag. Man köper en ny dator och det första du gör är att ladda hem Firefox och använder den istället. Installera tillägget "Adblock Plus" och pilla lite så slipper du ALL reklam på de siter du besöker. Ett absolut måste.

Jag skulle vilja se vem det är som använder Explorer på sin dator. Det måste vara eremiter som bor på klippor i konstiga berg. Som har Internet... men ändå missat det faktum att Explorer INTE är ett program. Det är en samling buggar som bildar ett programliknande virus vars enda uppgift är att knasa upp din dator.

Läser du detta i Explorer... ajjabajja... gå genast till Firefox... ladda hem... installera... välj importera dina bokmärken etc från Explorer... och surfa glatt utan problem.


Skriv en kommentar

Det värsta är att det finns folk som fortfarande sitter med version 6! 8:an är ute liksom. Tanka Firefox men om du nu måste vara troglodyt kan du väl åtminstone uppgradera till 7-8, så Pezsters blogg inte behöver vara randig? :)

· Svar till Fredrik

Hahaha... jag funderar på att förbjuda läsare att läsa med Explorer...

NEJ! SLUTA! Ni får inte!!! BOOOOORT MED ER!
ARGH!

Alla med Windows sitter i Explorer. Du kanske menar webbläsaren Internet Explorer som inte är samma sak. Testa själv att starta aktivitetshanteraren och stäng av Explorer så får du se hur roligt det blir.

· Svar till HDR-fotografen

Men... att du orkar... Explorer är i folkmun alltså webbläsaren. Det vet du va?

Kan inte testa eftersom jag håller mitt hem och kontor fritt från pcvirus pga av svininfluensaviruset.

"Explorer" är en allmänt vedertagen förkortning av "Windows Internet Explorer". Ska jag inte förstå din kommentar för att du glömde "Windows"?

· Svar till Fredrik

Hahahaha... ägd. :D

Eeeh... hmm host... Expolerer här! F´låt... jag ska aldrig mer besöka din blogg. ;-)

· Svar till Maria

Du har specialtillstånd :)

Jag använder sällan Explorer, enda gångerna är när jag ska läsa eller kommentera i den här bloggen.... eller om jag är riiiktigt törstig.

· Svar till Tombosto

Vafalls?! Säger du att du måste vara packad för att läsa här... lol!

Haha åh jag tackar och bugar, nu känner jag mig sannerligen lite extra extra viktig här i världen, eller iaf i Pezsters värld. :-D

· Svar till Maria

:D Preciiiiis. VIP liksom ;)

Ja men det är ju inte mindre än rätt, jag måste ju typ vara den läsaren som läst din blogg längst av alla... nästan iaf. Jo men V.I.P måste jag ju bara vara då! *Mallar upp mig till max nu*

· Svar till Maria

:D

Och idag är det Firefox som är sämsta webbläsaren rörande säkerhet. 0day"-sårbarhet är alltid roliga om man befinner sig på andra sidan.

· Svar till HDR-fotografen

Sämsta? Hmmm... hur då? Jag har aldrig haft problem med den... nu tweakar jag den rätt mycket. Explorer... DÄR snackar vi skit i mängder.

Är en bugg i firefox 3.5 som innebär att fel besök på internet innebär kapning. Vi inväntar buggfixen. För mer info finns Sitic.se

Kommentera