Läste i tidningarna idag att en stackars kvinna blivit släpad inför rätten av sin granne pga att hon rökte i sin trädgård. När hon rökte gled grannen (en advokat dessutom) omkring i sin egen trädgård med en andningsmask. Vilken knäppgök.

Som tur var fungerar tydligen rättsystemet i Sverige i vissa fall. Som det här. Givetvis får hon lov att röka i sin trädgård slår rätten fast. Allt annat hade varit fel.

Men jag funderar ändå lite på den där advokatgrannen. Står det verkligen rätt till i skallen på en sådan person? Nej, så klart inte. Det där med att han kan känna spår av lite cigarettrök ute i sin trädgård är - det här lovar jag er - hans absolut minsta problem. Han sitter nog och gråter ut efter nederlaget... hoppas bara att han tagit av sig masken först så han inte drunknar.

Vilken idiot. Jag önskar att jag hade en sådan granne. Tänk vad mycket kul jag kunde haft med honom!!! Han hade gått ut med en andningsmask... jag hade gått in och hämtat en cigg som var stor som en stupränna. Han hade gått in... kommit ut med syrgastuber på ryggen och en isolerande dräkt... jag hade gått in och hämtat något ännu större... osv... osv...

Vi som röker går ut från krogen. Vi röker inte där längre. Vad vi gör hemma i våra hem ska ni inte bry er om. Förstått?

Nu är det fredag... just ikväll kommer det kännas extra skönt att sitta på en uteservering och blossa. Har vi riktigt mycket tur, kommer någon att ha synpunkter på att jag röker ikväll!!! Kan bli en blogg av det där :D

SvD - DN -

Skriv en kommentar

Nu röker jag inte längre, men jag förstår inte hur folk kan gå så upp i varv att se en glödande tobakssticka för att sedan glatt gå hem och dra igång kolgrillen och stå där och suga inte ångor i en timmes tid. Moraliteten har verkligen gått överstyr.

· Svar till Oliver

Precis... det har varit gånger när grillosen legat tät på min balkong... inte fan stämmer jag folk för det... även om det ibland kan bli mycket.
Förresten... ge inte folk idéer... :D Snart kommer folk stämma varandra för grillningen med...

Har svårt att kommentera. Sitter i trädgården och drar i mig en Winston Churchill-cigarr. Grannen är lugn och fin.
F...n, aska i tastaturen!

· Svar till ipse Cogita!

Hahahaha...

Om nu den där advokaten är så känslig för rök, får han väl gå in. Bara för att han har ett handikapp, skall inte hans grannes rättigheter inskränkas. Hans handikapp, hans problem. Nästa blir väl att snygga människor måste bära påse över huvudet för att fula inte skall känna sig underlägsna.

· Svar till Antropos

Hahahaha... touché.

Ja rök ihjäl dig du!

· Svar till Tobakens barn

Hahaha... det ska jag. Stå inte ivägen för röken bara.

kan bara hålla med. röker inte själv, men orka klaga på någon som röker med någon sorts normal respekt för sin omgivning. Ibland känner jag av att grannarna röker på sin balkong, men om det stör stänger jag väl fönstret.

Fjantig advokat.

· Svar till tinky

Precis!

Vad skönt att slippa gnälliga grannar! Däremot kommer har alltid hävda min rätt att ha en rökfri trädgård där det ingår lukter från blommor och vacker fågelsång. Kommer en tobak missbrukare då åker de ut direkt och går dom inte. Då är det min rättighet att kontakta polisen i syfte att få hjälp att kasta ut tobaks missbrukare ut ur min trädgård.

· Svar till Smart icke rökare

Hade jag haft fest och du stört hade du råkat illa ut. DET lovar jag dig. Du ska skita ett stort stycke i vad folk gör i sin trädgård!

Ja, jag blir iaf galen på alla blomdofter och fågel-jävla-kvitter! Kom inte och stör min cigg med dina blommor... ont i huvudet kan man få av roligare saker.

Jag blir irriterad på denna jädrans granne som alltid ska vara ute och röka och skiter fullständigt om cigarett röken kommer in till min trädgård just när jag har lagt mig i hängmattan med en bra bok om blommor och bin. Försvinn med denna jädrans röken som jag inte vill lukta. Min trädgård är rökfri!!

· Svar till Realisten

*gäsp*

Att folk faktiskt betalar för och frivilligt drar i sig över 5.000 skadliga och bla cancerframkallande ämnen år 2014, påvisar vilket fördummat samhälle vi fått. Att röka vanliga sjukdomsframkallande cigaretter när det tom kommit e-cigaretter där rökaren enbart får i sig nikotin, är helt enkelt ointelligent och borde totalförbjudas.

Rökare verkar också lida av nervösa besvär och nikotinet har då en lugnande effekt. Det säger en del om dem. Så nej. Ta ni era cigaretter och er begynnande KOL, lungcancer och emfysem och fortsätt skada er men låt oss som respekterar vår hälsa slippa ert stinkande gift. Tycker så synd om den stackars advokaten. Stackars människa.

Kommentera