Statens Folkhälsoinstitut är inget annat än nazister. De förespråkar rökstopp utomhus(!), att tvinga folk att inte få lov att röka alls på jobb (inte ens på raster eftersom "röken sitter kvar" och dödar alla... till och med ofödda barn i andra länder...) och till slut även att äldre människor som hemtjänsten besöker, inte får lov att röka hemma (är det ett problem att att folk som arbetar i hemtjänsten dör på löpande band?!). Pffft... snart är det väl någon som inte kan hjälpa äldre eftersom deras hygien gör att det doftar så att de inte kan gå in där. Vem fan ska kunna diktera vad folk gör i sina egna hem?! Eller vad man gör på sin rast?!

De är nazister. Jag menar det verkligen. NAZISTER! För passiv rökning (alltså att det skulle vara farligt) finns för helvete inte utomhus... bara en doft av rök som vissa stör sig på. DET är en helt annan sak. Att någon doftar rök i kläderna är inte heller det någon hälsorisk. Har folks IQ plötsligt sjunkit på sistone i det här landet?

För helvete... svenskar... sätt på era hjärnor nu (on-knappen är antaligen bakom vänster öra). Om vi ska lägga förbud på den där nivån så ska omedelbart alla bilar förbjudas, starka parfymer ska bort och... ja... listan kan göras hur lång som helst. Detta bara för några idioter har tagit på sig rollen som några jävla förmyndare och ska diktera vad folk får eller inte får göra... med sitt eget liv. Är det ett samhälle ni vill leva i?

För min del så stör feta människor mig. Till den grad att jag vill ha ett förbud mot dem på allmän plats. Rökning eller fetma är lika illa utomhus om man ska köra med deras korkade argument. Både feta och rökare har själva valt att äta eller röka. Båda kan sluta med det. Men hur drabbar det där dig och mig? Tja... inte speciellt.

Vissa gillar inte lukten av rök... andra gillar inte åsynen av fetknoppar... ingen av dem dödar någon oskyldig. Den enda - och viktigaste - skillnaden är att rökarna faktiskt betalar skatt för sitt missbruk. Det gör inte tjockisarna. De bara skyfflar in en skopa mat till i munnen och låter oss andra ta notan när fetmarelaterade sjukdomar sakta men säkert tar livet av dem.

Jag har slutat röka. Tar mig en snus när det faller på eller en rök ibland när det är fest. Men nu ska fan i mig ciggen fram igen. Den första idiot som utomhus säger åt mig att fimpa ciggen ska få ansiktet fullt med rök. Har jag riktigt mycket tur är det en dunderallergiker som då avlider mitt framför mig. Det ska ut på Youtube. Death by smoke.

Varje ickerökare som så fanatiskt stör sig på rökare... jag har bara en sak att säga till er. Stanna hemma för fan. Ingen... jag menar det... INGEN kommer sakna er.

Avslutningsvis ska jag visa ett mail jag fick för några månader sedan av en kollega som skulle ha en liten fest eftersom de äntligen renoverat klart huset.

"FÄRDIGA!!!


Nu är hushelvetet färdigt. Det har kostat blod, svett och tårar (som de flesta av er vet). Detta måste firas!


Så ta med er glatt humör och ta er hit den 8 augusti vid 19-tiden! Vi bjuder så klart på nattamat, vatten, öl, sprit, mat, efterrätt, förrätt (fast inte i den ordningen).


PS... ni som spenderade förra festen med att klaga på alla som rökte. Jag har satt ett bord till er i trädgården och era behov kan ni göra i skogsdungen. Eller kom in och var med. Men - sagt med all kärlek i världen nu - håll käften om att vi röker. Vårt hus... våra regler.


Kramar!


Byggare Bob & Palsternackan"

Så ska det säger. Fråga mig inte varför de kallas Byggare Bob och Palsternackan bara. Inget vet egentligen varför det har blivit så.

Nu ska jag ut på den vältrafikerade trottoaren och ta en cigg.

DN - DN - AB - AB - AB - Exp -


Skriv en kommentar

Det är fullständigt fel att passiv rökning inte finns utomhus. Jag är allergiskt och får problem varje gång jag passerar en sådan där dörr där folk envisas med att stå att röka i dörröppningen.

PS. Jag är inte nazist.

Pezster 
· Svar till Åke Forsmark

Jag säger bara att ska man då banna rökning... så är det parfymer etc i nästa steg.

För du tillhör en minoritet (allergisk mot rök) och det går ju inte att förbjuda något för att några få inte klarar av det.

Passiv rökning är INTE farligt utomhus så länge ingen är allergisk.

Det är ren fakta.

Oj vilka offer rökare är. Det är märkligt att det bara rökare & tobaksbolagen som anser att passiv rökning är ofarligt. Alla läkare, forskare och forskarrapporter säger det motsatta. De måste vara nazister också!!! "Alla som inte tycker som jag är nazister!" Väx upp nån gång, jävla fjant!

Pezster 
· Svar till VarthDader

Hahahaha... man kan inte stifta lagar mot sånt här.

Jo... jag är med på det på ett villkor. Kör igenom en lag om att tjockisar inte får lov att vistas inne på snabbmatsställen så har vi en deal.

Du är ju förresten så dum att det är roligt. Om alla är överens om att det är farligt att hoppa fallskärm så ska det alltså förbjudas?

IDIOOOOOOOOOOT

Du har ju inte läst ordentligt. De vill INTE förbjuda pensionärer att röka hemma, pensionärer har RÄTT att röka hemma. Men det krockar med personalens rätt att inte utsättas för rök.

Dessutom finns det INGEN anledning till att låta rökare förpesta luften för andra. Bra förbud!

Pezster 
· Svar till Sara

Är dagens hemtjänstpersonal så jävla klen kan man sparka dem och ge jobbet till de som tycker det är roligt att jobba.

Verkligen... sparka gnällspikarna!

Precis så här är det, fram för rökning utomhus, bort med fetknoppar och för att inte tala om *trumvirvel* barnvagnar... eller åtminstone de dårar som hanterar dem!
Nä vi svenskar är nog liiiite för anal i vårt tänkande.

tycker att man visst kan få röka ute om man vill. röker inte själv, men skiter stort i om andra vill pröjsa för skitiga lungor. Det är en rättighet.

visst finns en minoritet av överkänsliga och allergiker, men ska man banna kakor med jordnötter också? eller jordnötter överhuvudtaget? valnötter då? min brorsa kan inte ha ens valnötsskal i närheten utan att uppleva besvär. tänk på... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

De som säger till att de är känsliga är det klart man visar hänsyn mot. Det kallas för sunt förnuft! Bra där, Tinky.

Mer sunt förnuft istället så slipper vi alla dessa jävla lagar mot allt och alla.

Idioterna gör fel. Vi bildar lagar som ska rätta till problemet. Vi andra får lida av lagarna... idioterna fortsätter som förr.

Jisses... vi snackar alltså om att förbjuda rö... Visa hela »

Detta var bland det barnsligaste jag läst på länge...speciellt den delen om feta. (jag är inte fet)
Håller dock med om att parfymer som vissa inte kan lära sig dosera i lagom mängd borde förbjudas...liksom rökning. Är man svår astmatiker så är den där "lilla rökdoften" du pratar om rent livsfarlig. Och Sverige kryllar av astmatiker... Och rökarna envisas med att ställa sig precis utanför a... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Olle

Öh... rökare/snusare betalar MER din panna. Det är hög skatt på allt med nikotin.

Barnsligt att inte gilla tjockisar? Hahaha... lägg ned.

Det luktar illa men du får i dig mer skit av bilarna på stan... klaga på dem istället så gör du något vettigare med din tid.

Det är nog förbjudet att stå och spreja parfym eller hårsprej bredvid någon på en uteservering skulle jag gissa. Och har man så mycket parfym att det luktar lika mycket som när någon står bredvid en och röker, har nog personen i fråga problem med luktsinnet eller något annat. "Normala" människors parfym användande är ju inte ens lönt att jämföra med rökstank. Hade du tyckt det v... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marie

Hahahaha... ni som läser min blogg (och gamla inlägg) inser att här är antiröksmänniskorna argument med bajset tillbaks.
Ska man förbjuda något för att det luktar äckligt? Då vet jag människor som i sig själva luktar illa?
Parfym? För alla trasiga allergikers skull?

Nej. Sitt inne. Där får man inte röka.

Och allvarligt. Det röks inte så mycket att det blir jobbigt. Sluta... Visa hela »

PS. Jag är inte heller nazist :)

Fastnade lite här och läste runt lite, bland annat artikeln "whatsupsthlm.se/pezster/idag-gick-jag-sonder/1489/" du skrev. Det var väldigt fint, och jag kan inte hålla med mer. Däremot tänkte jag också tillägga att förbjuda rökning är någonting positivt för just dem, barnen. Många som röker tänker "Jaja, det är mitt liv och det ska alla andra skita i" eller "det är bara m... Visa hela »

In the words of Sue Sylvester:
"All I want is just one day a year when I'm not visually assaulted by uglies and fatties."

Pezster 
· Svar till Roger

Så jävla bra! Den tar jag. Ska fan trycka upp en t-shirt nu direkt.

Nja, passiv rökning utomhus är lika farligt som inomhus dock blir exponeringen enormt mycket mindre. Två skilda saker som en normalt funtad människa borde förstå.

Jag är inte heller mot rökförbud utan det har blivit en häxjakt. Däremot kan jag tycka att det skulle finnas en vinst då det skulle bli betydligt mindre nedskräpning.

Pezster 
· Svar till Danne

Så passiv räkning är med andra ord inte farlig utomhus.

Tro mig... sitter du på en uteservering inne i stan så bidrar trafiken med MYCKET mer gifter.

Men det verkar inte spela någon roll. Eftersom det är hetsjakt på folk som röker.

Men, det är väl klart att man kan förbjuda saker för att det luktar äckligt. Jag tror att du, liksom de flesta rökare, verkligen har svårt att inse hur mycket rök luktar för en person som inte röker. Om en människa som luktade illa lika starkt som rök luktar, tvivlar jag inte alls på att den personen skulle bli utkastad. Och du apropå "bajsargumentet" eller det med hårsprejen så bemötte du ju dem... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marie

Japp. Då kan ickerökaren gå in om det är så jobbigt.

Och om jag nu (på riktigt) verkligen blir otroligt äcklad av feta människor... som faktiskt kan ge fan i att vara där jag är... varför ska jag stå ut med dem?

Som du skrev... en gång satt jag och åt en jävligt god måltid och så kom det två otroligt feta människor och fläskade sig ned vid bordet bredvid... och flå... Visa hela »

Hur kunde jag veta att det skulle halka in på feta människor? ;)

Har aldrig prövat att röka ens, men sådana här fasoner irriterar mig något otroligt. Man börjar ju undra hur långt anti-rök maffian kommer att gå.

Pezster 
· Svar till Björn

Hahahhaa... ja... det måste kommit som en chock ;)

Jag hatar förbud dock... men ickerökarmaffian är ju klenare än prinsessan med ärtan under madrassen.

Jag brukar försöka komma ihåg att de inte vet bättre... alltså alla de där som förespråkar förbud... men ibland blir man bara trött på dem...

Det finns en distinkt skillnad mellan det du beskriver och rökstank.

1. Feta människor kan inte göra något åt sin fetma "omgående" på det sätt som en rökare väldigt enkelt kan låta bli att röka när denne sitter på uteserveringen.
2. Problemet du beskriver är på individnivå och inte ett allmänt konsensus, vilket det jag beskriver i mycket större utsträckning är. Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marie

1. feta människor kan göra något... de kan gå.
2. Individen syns. Som rök drabbar alla. Ska folk blunda (jmf med att hålla för näsan)???
3. Att envist stoppa munnen full med mat är i högsta grad en aktiv handling.

Rökning utomhus är INTE lika farligt som bilavgaser. Så det argumentet är ur världen.

Då återstår bara vem som sätter gränsen för vad som luktar til... Visa hela »

Jag kan ju tillägga att jag självklart tycker det är okej om folk som sitter på en tom uteservering röker och att jag tycker att det handlar om sunt förnuft. Däremot förstår jag inte hur man kan resonera att det är okej att slå sig ner bredvid någon - börja röka - och sen mena på att den andre ska flytta på sig. Det är ju bara löjligt och fruktansvärt respektlöst.

Pezster 
· Svar till Marie

Suck... du tycker ditt och jag tycker mitt.

Flytta på dig om det är jobbigt. Det gör alla andra.

Lite rökning utomhus på en uteservering? Stör det dig så mycket? Stanna då hemma!!!

Det här är nog bland det löjligaste jag läst. Feta människor skadar inte dig fysiskt. Jag är ganska säker på att ingen drabbats av cancer eller allergiska reaktioner för att de omgetts av för många feta människor. Det går liksom inte att jämföra skadorna på omgivningen gjorda av rökare respektive feta människor. Det luktar illa att röka, då en person som just rökt pratar med mig vill jag... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Maria

Joho du. Feta människor skadar mig... mentalt. Jag retar mig på fanskapen.

Oh... Allehanda skriver något om rökning... då är det nog sant.

ALLVARLIGT NU! Tänk för fan. Du får i dig MER SKIT av bilavgaser än om du sitter på en uteservering. Så med det idiotargumentet ska man alltså förbjuda bilar? Överallt där människor rör sig ute?

Smart. Vad är du? Miljöpartist?... Visa hela »

Men det är ju exakt det där som är felet, människor som inte fixar rök ska väl ändå inte behöva anpassa sig efter människor som har alternativet att INTE röka? Att gå inomhus är förövrigt väldigt sällan ett alternativt där jag brukar luncha då det alltid är fullt. Men ok, då hoppas jag vi ses på Viggos så kan jag ju ta med mig hårsprejen... Det verkade ju du tycka vara... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marie

Precis. Alltså ska vi inte ha lagar.

Är jag på ett ställe där det är för många fetton så drar jag. Enkelt.

ELLER SITT INNE FÖR HELVETE!

Jag är glutenintolerant och kan alltså inte äta vete, korn och råg. Egentligen måste jag se upp med alla ställen som hanterar mjöl eftersom det kan hamna i min mat och egentligen är det inte speciellt nyttigt för någon att äta framförallt vete. Vi människor är inte gjorda för att äta det helt enkelt.
Vi är heller inte riktigt gjorda för att dricka mjölk, äta potatis, klämma i oss de... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Intressant vinkling och det gör det än mer uppenbart att lagar och förbud är en rätt dålig idé.

Jag lovar att inte förpesta din fina blogg med mina uppenbarligen extremt kontroversiella åsikter.. Jag bara har så extremt svårt att förstå hur du resonerar när du tycker att det är okej att medvetet göra någonting som andra upplever som väldigt jobbigt (som man enkelt kan undvika och som inte på något sätt är nödvändigt) och sedan tycka att andra ska anpassa sig efter det. Det är ju exakt samma men... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marie

En rökare vill bara ta ett bloss... utan att höra massa tjafs.

Förresten... jag är med på att förbjuda rökning utomhus... men då öppnas en massa dörrar för andra förbud. T.ex det där med äckliga tjockisar ute på stan... i tights (VARFÖR har de tights?!)...

Du vill ha en lag... jag vill ha en annan... vad är bäst?

Jo... chilla med alla lagar och förbud. De är trots al... Visa hela »

Marie: Du som verkar gilla bajs:
Satt och rökte på en uteservering senast idag när fyra lattemammor med stooooora barnvagnar, bajsiga ungar och barnmat köpt på ica ockuperade halva, HALVA, uteserveringen.
Barnskrik och bajslukt när jag försöker njuta av mitt kaffe, det drabbar mig och alla på hela uteserveringen. Men inte fan propsar jag på att förbjuda dem att vara där. Det är upp till ägaren om han/hon/hen/de ty... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Och tjockisarna Candy!!! Glöm inte tjockisarna!!!

Hej Pezter!

Jag håller med dig och alla frihetsälskande människor. Det finns inget mer kränkande än när myndigheter talar om för folk hur de ska leva. Men det finns en anledning till detta och om denna skumma anledning kan du läsa mer om här (tankar från en dåre på gatan):

darenpagatan.blogspot.com/2010/05/vad-ar-en-god-och-en-ond-stat.html

Pezster 
· Svar till Johannes Forsblom

Ska in och kolla senare. Verkar intressant.

rökare betalar ju inte bara mycket pengar för sina cigg, de riskerar ju själva hyfsat mycket mer i hälsoproblem än vad andra som utsetts för röken? astmatiker kanske får ta några steg runt i så fall, för dem är det väl väldigt känsligt har jag förstått. men jag kan inte tänka mig att det finns fler astmatiker än rökare - majoriteten borde vinna?

Pezster 
· Svar till Kris

Typ... man tycker ju det. Fast astmatikerna och allergikerna har väl några förbund som envetet är ute och propagerar...

Pezster, om jag sätter mig på en uteservering och har med mig en burk med surströmming som jag öppnar, då får de som inte står ut med stanken flytta på sig. Är det rätt uppfattat att det är ditt argument också? Eller gäller det bara rökning?

Pezster 
· Svar till VarthDader

Varför i helvete skulle du ha med dig en burk surströmming? Man får inte ta med egen mat på krogen. DÄRFÖR hade du fått lämna stället. :D

Bajs... surströmming... vad fan tänker ni fanatiska rökmotståndare på egentligen? Man blir ju rädd för er.

Jag är moderat, inte miljöpartist. Tycker bara att det är underligt att du menar på att rökares rättigheter är så mycket större än ickerökares. Nästa gång jag är på en uteservering ska jag leda en slang från avgasröret på min bil och rikta den i ansiktet på personen vid bordet bredvid. En rättighet, de kan flytta sig om det inte passar.

Enligt statens folkhälsoinstitut avlider... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Maria

Ja, inte fan dör de av rökningen utomhus. Faktum är att forskarna INTE är överens om det överhuvudtaget GÅR ATT SPÅRA att någon får i sig farliga mängder ämnen av passiv rökning UTOMHUS.

Men moderat... tja... efter Ipred och FRA är det väl ett självklart steg att lägga sig ännu mer i folks liv med lite förbud och annan skit.

Fan vad förbudskåta folk är i det hä... Visa hela »

Ni som inte gillar folk som röker på uteserveringar. Ett tips gå till en krog som har rökförbud även på ute serveringen. Kanske är svårt att hitta ett antagligen för att det inte finns underlag för en sådan uteservering. Nu har vi rökförbud inne men inte ute, gillar man inte röklukten får man sitta inomhus. Eller leta rätt på den där rökfria uteserveringen.

Pezster 
· Svar till C

Tackar för din kommentar!

Ännu fler tänkande människor hitåt tack!!! ;)

Du gör dig verkligen till nidbilden av arrogant rökare. Hittar på dåliga ursäkter och liknelser, i ditt fall ett påhopp mot överviktiga.

Varför är din rättighet att röka vart du vill större än alla dem som inte rökers rättighet att inte utsättas för passiv rökning?

Lagförslaget har inget att göra med att förbjuda rökningen, utan att ytterligare öppna upp platser... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Nilsson

Wawawawawa... drag efter andan... wawawawawawawawawwa....

Öh... respekt för mina medmänniskor? Ytterst få om jag ska vara ärlig.

Jävla bortskämda idioter. Det måste väl för helvete finnas viktigare saker att ta tag i än att se till att några allergiker ska kunna sitta på en uteservering?

För skadligt är det inte. Den som säger det är en jävla idiot som uppenbarligen inte kan... Visa hela »

Jag förutsätter att du tycker alla krögare är nazister då, om du ska vara konsekvent? Förbud är ju samma sak som nazism i din lilla värld.

Pezster 
· Svar till VarthDader

Nej. Inga FÖRBUD i lagens mening. Det är inte upp till myndigheterna vem som får röka på en restaurang. Så här...

Om en krögare vill ha en restaurang med BARA rökare är det up till honom. Samma sak om han/hon vill ha en restaurang där det är helt rökfritt.

Du vet... eftersom de ÄGER stället kan de säga så.

Fast du tillhör den där skaran som vill säga:

"... Visa hela »

Svar till 24. Maria

Nu är det så här att de har kommit fram till att det är fel att säga att det är Passivrökning som dödar ca 200 personer om året. Jag har hört en annan siffra men låt säga att det är 200. De har kommit fram att den största boven faktiskt är trafiken, bilarnas avgaser är farligare...

Bara att åka buss från en förort, till pendeltåget, åka med pendelt... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Louise

Jag håller med dig. Bra kommenterat!

Intressant tanke det där. Klart som fan man inte ska ha småbarn växa upp mitt i avgasskiten i stan. DET är korkat.

ÖH. En liten tanke bara. Hur kommer det sig att folk på rockfestivaler aldrig har några problem med folk som röker i tätbefolkade områden? Kan det kanske vara så att man inte är så jävla pinne-uppi-arslet på såna ställen? bara en fundering för alla klagofjärtar. Man kanske ska sätta "full och jävligt jobbig"-förbud på uteserveringar så det blir tomt och fritt fram för en an... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Neurotiska Hanna

Hahahhaah... jo...

Allt är bättre än förbud.

Pezster du får nog dra fram de där diagrammen. Alla lagar vi har är för att vi bor i ett naziland då? Jag får inte gå på stan och slå rökare på käften för att jag känner för det, är jag förtryckt av nazismen då...eftersom STATEN FÖRBJUDER MIG att göra det? Om rökarna inte tycker om att få på käften kan de väl flytta på sig? Jag borde väl få slå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till VarthDader

Öh... verkligen?

Inte riktigt samma sak, va?

Hahahhahaa... du är ju så patetisk att det nästan... men bara nästan... blir roligt.

Jag pallar inte rita några diagram... jag spenderar min tid bättre genom att försöka få hamstrar att lösa matteproblem.

Man vad fan... here we go...

Lagar ska vara nödvändiga. Inte döda... bra lag. Inte använda våld... bra lag. Etcetcetc... Visa hela »

Jag tror du är närmare att förstå mig än du själv anar
Pezster. Det är nämligen det utgångsläget som rökare inte förstår, att rökning är idiotiskt.

Din rätt att förpesta omgivningen är INTE större än min rätt att slippa cancerlukten. Det är ju rökarnas val att ha börjat med skiten, då får de väl skylla sig själva. Röka kan ni gör... Visa hela »

Pezster 
· Svar till VarthDader

Ja... men vem är du... eller någon annan... att förbjuda folk att göra saker i offentlig miljö?

Vill ni inte ha röklukt? Vill ni inte känna doften av rök? Varför inte förbjuda parfym?

För en gång för alla... det är INTE SKADLIGT!

Var ska gränsen dras? Det är därför jag säger om jag gör... ska rökning på uteserveringar förbjudas pga av lukten... för... Visa hela »

Jag har inte hittat på informationen om att det är ca 200 som dör varje år, det finns en rapport att hämta på folkhälsoinstitutets hemsida. Siffran gäller för 2009. Rapporten anger att siffran har minskat från 500 dödsfall år 2004 antagligen till följd av att det infördes rökförbud på exempelvis krogar, caféer och restauranger.

Hur många som dör av avgaser har inte med den hä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Maria

Men vad fan... sluta tjata dina siffror som en liten papegoja. Blablabla, upprepning, blablabla...

PASSIV RÖKNING... dvs att det skulle vara farligt för någon... EXISTERAR INTE UTOMHUS! Fatta det nu din tröga idiot.

All forskning gäller inomhus. Man kan inte särsklija effekterna utomhus eftersom luften utomhus är FULL MED AVGASER OCH ANNAN SKIT. Så avgaserna utomhus är HÖGST relevanta när man pratar om förbud utomhus... Visa hela »

Men alltså...
Tycker ni inte att det är en liiiiten smula korkat att jämföra rökning på krogen med surströmmingsburkar, bajsspannar och att dra en slang från avgasrör till folks ansikten??
Det är väldigt många som feströker. Det är väldigt få som tar med sig surströmming på krogen. Hur normalt är det?? Nej, det går inte att jämföra! Så länge det är så... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Det är en smula (eller mycket) dumt att ha såna liknelser. De kommer med sånt trams... eftersom deras fakta inte stämmer.

För hundrafemtionde gången nu kära idioter... man kan inte påvisa passiv rökning utomhus. ALLA sådana rapporter har blivit stämplade som oseriösa eftersom det inte GÅR ATT PÅVISA.

Maria:

Passiv rökning skadar inomhus, men passiv rökning utomhus någon gång då och då under alla år man lever hur ska det kunna skada? Finns inte heller några undersökningar för detta inte vad jag har fått reda på i alla fall.

Däremot är det bevisat att avgaserna man andas in är mest skadliga, men de som kör bilarna förbi uteserveringen ni vill förbjuda vill ni inte få bort... Visa hela »

Härligt med ett kommentarsfält fyllt med överviktiga gnälliga icke-rökare.

Det mesta har uppenbarligen redan blivit sagt så jag ställer en mkt kort fråga till er svagbegåvade stackare: Ska allt som stör er förbjudas? Om ja; Vad för slags signaler sänder det utåt? Hur vill ni som svenskar bli bemötta av folk från andra länder? Och även; Hände det något med er när ni var små... Visa hela »

men va i helvete. man försvinner en kort sekund och ser en formidabel vägg med dumposter.

Vad är det som är så svårt med att snällt be en rökare att låta bli att röka om det stör? Gör det ONT att haspla ur sig "Ursäkta, jag har egentligen inget emot att du röker, men jag upplever besvär. Kan du vänta med den en stund tills jag druckit upp kaffet?"? Sen kan man naturligtvis få både j... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

"Vill ni ha lagar så ni slipper prata med andra människor!?" - hahaha... man börjar undra.

Tycker dessutom som dig vad gäller kaféer. 85 kronor för en latte med en chokladboll är direkt löjligt.

Finns det folk som röker fortfarande? :P Urk..

Pezster 
· Svar till Erika

Jupp. Fast numera misstänker jag att de gör det enbart för att jävlas med er ickerökare.

Är jag ute och käkar så vill jag för fan inte att mina kläder skall lukta rök, WTF?!?!
Det inte ok

Pezster 
· Svar till Henrik

Ofta du luktar rök om du sitter på en uteservering.

Åh, det kommer hela tiden nya helknasiga lagar. Alltså, de ska börja förbjuda oss att röka utomhus. Okej?? det var de som bestämde att vi inte fick röka inomhus på krogar/fik. De skickade ut oss, så vi lydde det och nu vill de ta bort det också? var ska vi gå och röka om det är så hemskt för alla andra!? herregud. Det går inte såhär så länge det SÄLJS cigaretter i affärer, så... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Melodie

Ännu roligare är det att rökare alltid har roligare. Så fort man sticker och röker så är det alltid någon ickerökare som hänger på för att kunna hänga med.

;)

Jag blir så trött på den här debatten. Varför ska jag behöva anpassa mig för att en eller två individer på en uteservering irriterar sig på mig. Jag stör mig något hysteriskt på de som äter sin frukost på tunnelbanan, pratar högt i sin mobil, dricker soyalatte eller tar upp för mycket plats på flygplan - men inte fan förväntar jag mig att detta skall lagstadgas. Förbud är ingen... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jacob

Den är tröttande, jag håller helt med dig.

Vi skapar lagar för medelmåttorna som inte klarar av livets olika situationer själv verkar det som.

Trist.

Måste du alltid skriva saker som "hahaha" och smileys för att uttrycka dig? är ditt ordförråd så dåligt? Dina argument är felaktiga och känns mer som slutsatser och påståenden än relevanta fakta. Jag är allergisk mot rök och blir jag utsatt för passiv rökning har det hänt att jag fått andningsstopp och behövt akut hjälp (även utomhus). Ditt argument om feta människor ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Kungkisstank

Öh... smileys... hahahaa.. etc är rätt brukligt på nätet. Vad är du? En övervintrad sur gubbe?

Det är tur att du är så allergisk... kanske du får insikten att det kanske är smart att stanna hemma om lite rök nästan dödar dig. Andra med så hög känslighet inser det. Visst suger det, men tror du på allvar att hela världen ska anpassa sig för att du hade lite otur i genlotteriet?... Visa hela »

PS. Härligt hur du jämför nazister med förbud som är till för att skydda allmänheten och stoppa en legal drog som bara tobaksbolagen tjänar på. Var var du på historielektionerna? Bakom skolans matsal och rökte?

Pezster 
· Svar till Kungkisstank

Skydda allmänheten? Från lite rök?! Exakt hur jävla klena är svenskarna nuförtiden?

Alla fattar att det är onyttigt med att röka... men det är ett fritt val som du ska skita ett stort stycke i om någon gör.

Pucko.

Vad gjorde du själv i skolan? Sprang omkring och angav folk?

Snacka om att du lever upp till ditt lilla nick.

Vidare. Med den tankevurpan som pågår nu bör man väl slänga in ett förbud mot Snickers då så många är jordnötsallergiker.

Pezster 
· Svar till Jacob

Jupp. Folk måste lära sig att chilla. Ibland blir det inte som man vill... det går inte att yla att alla ska respektera allt hela tiden.

Typ, gilla läget... ELLER lås in dig i lägenheten och gnäll på nätet över hur jobbigt allting "därute" är.

:D

"Jupp. Folk måste lära sig att chilla. Ibland blir det inte som man vill... det går inte att yla att alla ska respektera allt hela tiden."

Så varför skulle jag respektera rökare? Precis som alla andra så har jag full rätt att uttrycka mig om saker som påverkar mig. Om du skulle knarka eller sitta och skära dig själv i en folkmassa, skulle jag inte bry mig ett skit, då är det bara dig det går ut ö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Kungkisstank

Och du är ju dum. Rök utomhus är inte farligt. Utom för dig då kanske som är så jävla känslig. Stanna hemma då... för om rök kan knockade dig så måste det finnas 100 andra saker som du även då blir dålig av.

Mitt tips? Stanna hemma.

Vad blir det här näst. Alkoholförbud på krogen ! "vag shönt att kunna gå på krogen och slippa alla berusade människor"

Pezster 
· Svar till bloggare på icedaniel.se

Shhhhh... Ge dem inga idéer...

Åh, vad jag älskar när du lockar till dig dessa arga, oförättade, människor. De som sitter där och knyter näven och ilsket hytter den mot skärmen.
Är inte rökare själv (längre), men de av mina polare som röker är de som är roligast. Det är som om icke-rökare saknar den sociala träningen man får av en rökpaus då och då.
Dessutom borde icke-rökare få mindre i... Visa hela »

Kungkisstank: men jösses. folk som inte röker är inte BÄTTRE människor än de som valt att röka, de lever bara i snitt lite längre. Du får *inte* cancer för att en liten rykande pinne finns i närheten... utomhus... ett par minuter. Man måste faktiskt inte skylla på sjukdomar för att uppleva obehag av cigarettrök heller, så överdriv inte. En rökare är inte per automatik en korkad, otrevlig, osympatis... Visa hela »

Det finns en viss, om än tragisk, reell komik över den här diskussionen. Vi har Pezster, arrogans fast personifierad som inte på något plan alls kan förstå varför att säga sig bredvid någon som inte gillar rök, och röka och säga att denne borde flytta sig. Dessutom verkar du vara mindre öppensinnad än en nedfryst konservburk. Du kan inte på något plan tänka dig att det du säger kan vara fel, elle... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marie

Öh... alla här kan tänka själv och håller definitivt inte alltid med mig.

Men alla här inser det absurda och löjliga i att LAGSTIFTA om saker som egentligen inte är ett problem.

Sedan om du inte gillar tonen här så förstår jag inte varför du envisas med att komma tillbaks.

Åh... Just det... Höll på att glömma. Givetvis har jag rätt och ni förbudsivrare fel. Men det visst... Visa hela »

Kan ju tillägga att för min del tycker jag inte det behöver sättas in förbud mot rökning på uteserveringar. Men man kan som rökare ha respekten att vänta med att tända sin cigg om personen bredvid frågar om det. Något Pezster klargjorde att en rökare absolut inte skulle behöva belastas med, och att icke-rökare då istället skulle stanna hemma eller flytta på sig. Det är en väldigt stor grå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marie

Jag röker enbart på fester... så jag är inte så representativ vad gäller rökare. Men jag är definitivt på deras sida. Eller rättare sagt... jag är emot de flesta onödiga förbud som verkar vara till för alla de mähän som inte kan säga till själv.

Man visar inte hänsyn i den utsträckningen...

Sådana här förbud ska bekämpas med all kraft. Se den stora bilden... Visa hela »

Tja ogillar och ogillar. När man får ickekonstruktiva och arga svar vet man att man vunnit =)

Pezster 
· Svar till Marie

Öh... vunnit? Var det en tävling? Var det inte så att du har en åsikt och jag en annan? Hur vinner man då?

Expressen håller med dig Pezster:) Jag med! Jag ær inte røkare, men jag som du tror inte på førbud på allt som stør folk. Om man ær allergisk och grannen bolmar på ballkongen, sæg till? De FLESTA (some are assholes) førstår och tar kanske fläkten istället.

LÄS:
www.expressen.se/ledare/1.1991759/ann-charlotte-marteus-lat-farfar-roka

Pezster 
· Svar till Lolo

Som du säger... helt rätt. Nu är svensken dock en sån stor mes att de vågar inte öppna munnen själv... istället vill de ha förbud så de kan fortsätta vara de små tysta, fega möss de är.

Jag är överraskad över att vissa av dem ens fungerar i samhället...

Det är faktiskt riktigt äckligt att sitta och äta på en uteservering och få en annan människas rökiga andedräkt på sig. Burr..

Pezster 
· Svar till Erika

Sitt inne då för helvete. Jävla gnällsvensk.

Det finns ingen anledning att förolämpa folk som skriver inlägg. Bara för att du har en annan åsikt än vad jag har kallar inte jag dig dum, jävla idiot, gnällsvensk eller patetisk. Och varför exempelvis Erika sitta inne istället för dig? För att hon är gnälligare eller? Ska tala om att du är bra mycket gnälligare med ditt sätt att föra fram saker. Du kan ju inte ens argumentera på ett vettigt sä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Maria

Motargument?! Var då!?

Lyssna. Jag argumenterar inte med folk som stödjer ett sådant här förbud... Det finns säkert bloggar som gör det... inte den här dock.

Jag säger inte att jag anser förbudsivrare vara idioter för att göra någon arg... Jag menar det verkligen.

Pezster 
· Svar till Maria

Öh... och Erika ska sitta inne eftersom det inte röks där... jisses... Häng med nu...

själv tycker jag det är att förlora en argumentation när man menar att alla diskussionsdeltagare som har medhållande åsikt utom trådförfattaren inte har några egna åsikter.

jag är för övrigt varken fd eller aktiv rökare, har direkta kontakter som har fått sjukdomar och skador av rökning som kommer vara för resten av deras liv, och jag står ändå för andras rätt att skita... Visa hela »

Erika: Det ær faktiskt riktigt äckligt att sitta brevid en svettstinkande tjockis och äta på en uteservering och få denna människas svettlukt på sig. Burr..

Men jag vill fan inte førbjuda dom att vara där. Jag flyttar mig, eller är jag irriterad ber jag människan dusha nästa gång dom ska vistas bland allmänheten! Men førbud är inte rätt här!

Det här kan förresten vara intressant för er som menar att passiv rökning absolut inte är det minsta skadligt utomhus att läsa. Jag tror att det är den första studien om passiv rökning utomhus. Det är samma studie som jag refererade till i mitt första inlägg, det som tidningen Allehanda skrivit om. Rapporten finns att få tag på i sin helhet men här är en bra sammanfattning: www.physorg.com/news177782677.html

Pezster 
· Svar till Maria

Finns de som menar att just den där studien är ogiltig eftersom DET ÄR SÅ MÅNGA ANDRA GIFTIGA ÄMNEN I LUFTEN att det inte går att fastställa att det är just passiv rökning som ger effekt. Herregud... dubbelkolla din info.

Verkligen. Ska du köra med hälsoargumentet så ge dig på bilarna.

GE DIG!

Vi med hjärnor tänker själva, tack.

Pezster 
· Svar till Maria

I vilket fall... stanna hemma...

Enda sättet jag kan få någon som helst respekt för dig är om du ger dig efter bilarna med. DÄR är det bevisat att det är skadligt. Ingen säger emot där.

Men nejdå... så fungerar du inte... det skulle ju vara logiskt... och det där ligger inte för dig och dina kompisar.

Precis, det är ofta så att icke rökare hänger med rökare ut. Varför gör dom det?
Passiv rökning, öh. Jag tror verkligen inte att folk direkt med flit blåser ut rök på någon. De måste ju andas som alla andra och röken råkar hamna på de högst allra känsliga personer.. Jag kan ge förslag på de som är allergiker - ha en skylt på bröstet som står att ni inte tå... Visa hela »

Det är ju helt obegripligt att man inte kan göra speciella ställen för rökare. Verkar ju helt tokigt, men med dessa lagförslag börjar det ju ännu mer intressant.
Tänk, att som rökare kunna gå ut på stan o röka både inne och ute som man vill. De anställda är självklart rökare de med.
Men, nä-hä, det får man inte. Farbror staten säjer nej.

Pezster 
· Svar till JB

Visst är överförmynderiet löjligt?

Sjukt att jag inte kan starta en restaurang och BARA släppa in rökare eller de som är ok med rök.

Som du säger... farbror staten...

De som inte gillar rök behöver ju inte gå in där... suck...

Maria: alla rapporter stämmer inte, och kritiken för denna är inte tillfredsställande bemött. Det är en rapport som PEKAR PÅ att detta kan stämma, men brister i bevisföringen. stor skillnad mellan detta och vedertaget etablerat fakta, och bör inte behandlas som sådan. Om vi säger såhär: man hinner inte dö i direkt följd av tillfällig passiv rökning utomhus innan man dör av ålderdom. Den kan va... Visa hela »

@ Tinky jag har aldrig personifierat rökare på något sätt, så jag förstår inte riktigt vad du vill med ditt inlägg, vet du ärligt inte att en cigarrett är mer än en brinnande pinne? Pinsamt Pinsamt. Dock är det rätt roande att höra alla absurda tankar som människor har. Sedan alla dessa idiotier där tex lolo jämför rökning med övervikt är ju så man blir mållös. Pezster, s... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Kungkisstank

"vad du egentligen vill uppnå med andra ord är att skriva din åsikt"

Öh... ja? Precis det. Mina åsikter rinner ut här i bloggen. Jag är emot idiotiska lagar... ja... och tjockisar.

Min åsikt framför jag. Vad jag tycker och tänker i den här frågan är inte uppe för diskussion. Jag har redan vänt och vridit på frågan och min ståndpunkt står fast.

Det har inte... Visa hela »

Kungkisstank och alla andra som har skrivit samma sak:

Vem fan umgås ni med?!? Hur många rökare går fram och blåser rök i ansiktet på folk?
Självklart slutar man röka om någon ber snällt men det har i allafall inte hänt mig. Trots att jag feströker, dvs nästan alltid på krogarnas uteserveringar.

Pezster 
· Svar till Candy

De blir nog behandlade lite sådär konstigt eftersom de verkar vara några besvärliga jävlar.

Som man bäddar får man ligga typ.

Kungkisstank: för rökaren är den mer. För dig är det i utomhusmiljö en passerande rykande pinne med inslag av gift som förmodligen aldrig kommer göra något särskilt med din hälsa på lång sikt. det är den aspekten jag talar om. förstår du inte det är du ganska pinsam.

visst är cigaretter mer än rykande pinnar rent generellt, men inlägget och förbudet handlar inte om sjukdomar som... Visa hela »

Det stämmer! Anti-rökarna är nazister.
Anti-rökning kommer från en man som ville ha det bästa för sitt folk, sitt eget folk.... JA, hans namn är Adolf Hitler. Vi vet vilken bra grabb han var :)
Han börjad med anti-rökning och fortsatte med anti-alkohol, diet, abort, tvångsterilisering (som Kina idag).... och vi vet var han slutade med att skydda folkhälsan.
Här har ni en artikel med "Hitler's Anti-Tobacco Ca... Visa hela »

Candy: Haha, du har inte läst hela tråden va? De flesta som är emot rökning här är främst mot det Pezster uttryckligen är okej med, att en rökare sätter sig bredvid någon och röker på en uteservering och sedan ber personen bredvid att fara och flyga om denne vänligt frågar om rökaren kan vänta med sin cigg.. Jag skrev exempelvis att den absolut är okej med mig om någon sitter och röker på... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marie

Pffft... hur smart är man om man sätter sig på en uteservering i lördagkväll när man hatar rök?!

Ber någon en ta det lugnt med ciggen för de ska käka är en sak. Självklart.

Men om någon hostar lite klockan 00.23 på kvällen när man drar ett bloss så är det inte mitt problem. Alls.

Marie: Öh... jo jag har läst hela tråden. Därför undrade jag varför några av er skriver att rökare står och blåser rök rakt i ansiktet på er. Måste jag citera??
Dessutom har Pezster också sagt att om någon ber honom att chilla med ciggen pga allergi så fimpar han gladeligen.
Och intressant nog har ingen någonsin bett mig att inte röka på en uteservering. Hade någon gjort det s... Visa hela »

Härligt att det är lätt att hitta mina tidigare inlägg, för det är ju exceptionellt enkelt att påvisa att jag har rätt genom att citera:

Svar på inlägg 14, Pezster: "Nej. Nog med förbud. Ber någon mig chilla med ciggen pga av allergi fimpar jag direkt. Ber någon mig fimpa för "det luktar äckligt" ber jag dem att flytta sig istället. Det brukar fungera hur bra som helst."

Inl... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marie

Men herregud... har du inget liv!?
Exakt hur jävla mycket idiot är du!? Helt jävla otroligt.

Nu har ditt jävla tjat fått mig att ändra mig. Jag
röker nu alltså ute oavsett hostande gnällisar. Kommer aldrig mer att ta hänsyn eftersom chansen är att det är du som har problem med det.
Jävla idiot. Hela svergie skrattar åt dig din idiot.
Stick nu från min blogg. Ingen bryr sig om ditt anala klipp... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marie

Verkligen. Är man allergisk eller på annat sätt känslig ska man hålla käften. Det går inte att förvänta sig att hela världen ska ta hänsyn till ens sugiga gener.
Socialistskittänkande.

Fan... Folk behöver en jävla smäll i det här landet. Idioter.

Marie: Öh va?!?
Så du tog mitt "man", tolkade om det till Pezster och tyckte därmed att jag hade fel? Intelligent.
Och du - jag svarade på ett inlägg som påstod att rökare blåser rök i folks ansikten. Det skrevs - jag svarade. Skit samma vad majoriteten skrev. Jag svarade på det som påstods ovan.

Pezster 
· Svar till Candy

Äsch... vi bryr oss inte om Marie, längre. Några av oss har skramlat, hittade ett liv, betalade och mailade det till henne. Hon är nog ute och njuter av det just nu.

Efter att ha läst hela tråden har jagg nu en inetsad bild i min hjärna av en osminkad (skadligt? Dödligt?)25årig kvinna som ser ut som en 50årig tant i pagefrisyr, fotriktiga skor, beige kappa och fjunig överläpp. Hon trängs där med en medelålders man, troligtvis akademiker, frånåkt av allt och alla, med en bitter smak av ensamhet.
De sitter där och samtalar om allt farligt och lömskt som kan hända, och ko... Visa hela »

Haha, jo du är vältalig och logisk som vanligt. Alltid roligt att reta upp människor, och jag som trodde du delade den åsikten. Nåväl, inte så mycket mer att hämta här ser jag du är ju redan eld och lågor och är numera endast kapabel till att få fram "idiot" etc som svar utan något resonerande bakom alls =)

Förresten, du har aldrig hört talas om bokmärken? Visste inte att det var fel at... Visa hela »

Haha, måste ju tillägga att det var jävligt roligt hur förbannad du blev av att jag jag citerade den diskussion du och jag tidigare haft. Förstår att det är jobbigt att inse att du sagt riktigt puckade saker i tråden tidigare, men kanske är dig själv du ska bli arg på för att du inte tänker ordentligt innan du öppnar käften istället för mig som endast återgav vad som sagt. Det är bara något... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marie

Jajaja. Blabla... Osvosv... Allt är redan sagt. Fast...
Förresten publicerar jag allt... Kanske inte svarar på visst dravel... Men ut kommer det.

Pezster 
· Svar till Marie

Det viktigaste glömde jag ju skriva.

Jag. Har. Alltid. Rätt.

Oavsett.

Alla med på det? Tack.

Kommentera