Grekland har misskött sig något helt sjukt. De har haft två till tre extra månadslöner för offentliganställda (!?!?), en genomsnittlig pensionsålder på 53(!) år, enorma problem med korruption. Tydligen har Greklands regering även fifflat med rapporter etc som skickades till EU. Dvs, Grekland har ljugit häcken av sig och glatt bränt pengar som om det inte funnits någon morgondag. Och nu är det en finansiell kris utan motstycke på gång där...

Det enda jag inte förstår är varför det nu ska lånas ut pengar till dem? WHAT?! Ta Slovenien t.ex... ett land som inte har det så där hallon... de tvingas LÅNA pengar till att hjälpa Grekland. Öh... tänk efter du... är det verkligen rätt? Tänk er själva att ni har en polare som konstant bränner sina pengar, drar på sig för stora utgifter och konstant misslyckas med sitt liv... om denne person sedan hamnar hos kronofodgen... hade DU lånat pengar till en sådan person? Nej, tänkte väl det.

Jag fattar inte... är det inte bara att kasta ut Grekland från EU? Tack och hej, liksom... följt av en liten fot i häcken. Eftersom... ni vet... eftersom de har fuskat och haft sig? Man lånar väl för helvete inte ut MER pengar till dem?!?!?!

Vad krävs egentligen för att bli utslängd från EU? Går det ens? Kan någon berätta det för mig? Som det är nu så ska EU hjälpa alla de länder som med egen oskicklighet har satt sig i skiten... tacka fan att de står i kö för att komma med i EU.

EU - Europas svar på a-kassan. "Spelar ingen roll vilken looser du är - VI hjälper dig!"

Förresten är det smart av Greklands fackförbund att uppmana till strejk i det här läget. Bra tänkt där.


SvD - SvD - DN - DN - AB - AB - Exp - GP - GP -

Skriv en kommentar

Går nog inte att bli utslängd ur EU. Det skulle ju innebära mindre pengar till byråkraterna där nere och det går rakt inte för sig. Undrar bara hur Turkiet sköter sin ekonomi de skall ju in också i EU.
EU är egentligen ett enda bidragsprojekt för U-länder. Och med U-länder så gäller den gamla icke politiskt korrekta benämningen. Underutvecklade.

Pezster 
· Svar till Urban

Jaha... jag var ju tvungen att fråga... eftersom INGEN har tagit upp det som alternativ.

Du skriver exakt det jag tänker, tack för det

Nu har jag ingen omfattande koll på hur hela Grekland gick ner i toaletten, Men om ex Mona Sahlin el Reinfeldt fifflat och sysslat med omfattande korruption och jag skulle få betala för notan, nog hade jag stått i frontlinjen med en Molotov och krävt deras huvuden på fat.

Som vanligt ska den grå massan betala för höjdarna som skrattar hela vägen till banken i Schweiz.

Pezster 
· Svar till Vegetal

Jo... att de protesterar är helt rätt... men strejk?!

Hittade denna på svt, svt.se/2.22584/1.1989202/varfor_strejkar_grekerna

Inte illa att de uppskattar att korruptionen till 10 miljarder bara förra året, siffran är ett mörkertal och med största sannolikhet större

Pezster 
· Svar till Vegetal

Tja... de har alla hjälpts åt att köra landet i botten. Ingen är egentligen oskyldiga där mer än de små barnen.

"I Atens norra förorter deklarerar bara 324 hushåll att de har en pool, vilket är skattepliktigt. När skattemyndigheten tittade på satellitbilder över området hittade de 16 974 pooler."

Örhm... oj? Rena rama lol-landet.

Om EU varit Sverige, hade Grekland varit en sosse som inte velat jobba. Tacka tusan för att Grekland håller på att kollapsa ekonomiskt. Folket blir vansinniga och startar upplopp för att de nu skall tvingas jobba till de är 60.

Ja men det bästa är nog att Slovenien som nation måste låna pengar för att kunna ha råd och betala sin andel av bidraget till Grekland.

Lite som i ditt exempel där i inlägget. Polaren som ligger hos kronofogden och slarvar bort pengarna ber dig om ett lån - Och du tar och lånar pengar själv för att ge till honom.

Skall vi rösta om Eurons införande i Sverige nu?

Har du länk på citatet, Pezster?

Pezster 
· Svar till Björn

Öh... erhm... vänta...

Ah, hittade den förresten. :)

Pezster 
· Svar till Björn

Äh... fan. Det är bara att googla det. Men du hann före.

www.metro.se/2010/05/05/62334/grekerna-far-betala-for-sin-toblerone/

För tråkigt. De nya EU- länderna som har det fattigt t ex Bulgarien och Rumänien. Hur mycket pengar finns att låna ut till dem. Inte mycket, de får nog vänta på sin tur vad det gäller EU-anslag nu.

Jo, visst, grekland har skött slantarna dåligt. Absolut.

Men nu kommer de i IMF:s våld. Vår ekonomi bygger på skulder. Inte pengar. IMF är själva emancipationen av detta. Nödlån är egentligen nödpantsättning, dvs pantsättning till rövarvillkor.

Egentligen är det inte den som lånar till ett hus som ska tacka banken utan tvärtom.

När man lånar uppstår nya pengar. Visa hela »

Nu står ju Portugal på tur med mössan i handen....

Det där med poolerna var intressant. Får de verkligen deklarara om man har en pool?! Vi skriver bara siffror i våra deklarationer, inte vad vi köpt för pengarna. Inventarier, fastigheter, tjänstebil, mark, skog, ja, men i siffror. Frågar de om mer tro?

@Anonym
Ett verkligt tack för tipset om Fractional Reserve Banking.
Är iofs inte så kul att veta att hela vår ekonomi är totalt fucked up,.. men det är å andra sidan vår plikt att ta reda på.

Alltså detta har ja funderat på det här!
Och det enda vettiga anledningen jag kan komma på till varför EU går in och hjälper Grekland det är väl att länderna runt omkring inte vill att Grekland ska bli ett näste för kriminella, i det långa perspektivet blir det nog mer kostsamt för grannländerna ta hand om all knark som kommer inom deras gränser etc.. Bara min teori.
Annars har jag fan ingen aning! Men s... Visa hela »

Jag studerar detta schabrak, och har grundläggande insikt i dess spelregler. europa.eu/documentation/legislation/index_sv.htm för referens till olika fördrag.

Lite kort: på papperet KAN man lämna EU, men i praktiken är det omöjligt.

Sverige är en nettogivare inom EU, dvs mer medel går ut än vad som kommer in. Ofta beror det på att svenska företagare är "för dåliga på att söka... Visa hela »

Kommentera