I DN kan man idag läsa om en 20-åring som klättrade in genom en balkong och började förgripa sig på en kvinna. Hennes man kom infarande och satte stopp för det. Resultatet? Tja, två åtal. Ett åtal för försök till våldtäkt och ett för grov misshandel.

Sanslöst. Nu har det hela inte varit i rätten än men oavsett vad utgången av rättsprocessen blir så är snacket redan igång. Rätt? Fel?

Diskussionerna på vissa andra ställen i bloggvärlden är att "tänk om det var en älskare och kvinnan fick panik och ljög?" - tja... det förändrar väl inget för mannen ifråga? Han skyddar sin kvinna och sitt hem oavsett hur det egentligen ligger till?! Han kan väl inte förväntas vara synsk! Så det spelar väl ingen roll?

Om en dum jävel tar sig in i en lägenhet för att våldta en kvinna så får han nog skylla sig själv fett mycket när han blir misshandlad. Hur rätt som helst. Vad fan skulle han in där för? Skyll dig själv din jävla mupp.

Jävla daltande med idioter i det här landet. Jag skiter ett stort stycke i alla lagvrängares tolkningar i såna här fall. I mitt huvud är principen självklar. Om en dum jävel tar sig in i mitt hem så tänker jag ta hand om situationen. Jag kan utan att blinka gå så långt som att ta ett liv för att skydda min familij. Utan att ens behöva reflektera över det efteråt.

Blir jag sedan straffad för det så kommer jag hålla fanan högt i en eventuell rättsprocess. Vissa saker är inte ens lönt att fundera över.

Rubriken i Norrans artikel var "Förgripare blev själv offer". Pfft... testa "Idiot fick vad han förtjänade" istället.

N -

Skriv en kommentar

tänkte lite likadant. men rätten tycker väl att han borde ha funderat på hur mycket man kunde slå sin frus angripare innan han gick till anfall. "oj oj, han försöker våldta den jag älskar, jag undrar hur hårt jag kan slå?" jo. säkert. det är precis just så människor fungerar. verkligen.

välförtjänt stryk, säger jag. jag skiter i om så knäskålarna rök fö... Visa hela »

Jag håller helt och hållet med dig!
Va fan ær de før fel på Sverige?
Samma med den stackars mannen som førsvara en kvinna som blev øverfallen, och får hårdare straff en idioten som starta allt! Grr! Jag blir så førbannad!
Næ, jag ær politisk flykting tills sverige skærper sig:P

Håller med dig fullständigt ! Möjligtvis kunde han få någon månads avdrag på straffet för våldtäktsförsöket om han fick ordentligt med pisk !

Håller helt med.
Han ska var glad han inte försökte våldtäktsstunten här, jag hade fan slagit ihjäl honom.
Våld mot våldtäktsman är 110% accepterat. Extra plus för stympning.

Det är ju helt sjukt att man ska kunna åka dit för att hjälpa någon i nöd. Man kan ju inte bara titta på medan någon tar sig in i ens hem.

Tänk om det var en granne som ville låna en kopp socker men han hade gått ut ur byggnaden och låst ut sig själv, också var han döv och stum och försökte få kvinnan att förstå att han ville ha en kopp socker och då kom mannen in och missläste hans teckenspråk från "en kopp socker tack" till "nu har jag dig, haha" ...eller vad man nu säger som våldtäktsman.

Kommer... Visa hela »

Jag anser att en person som begår ett grövre hot eller våldsbrott och tas på bar gärning, inte borde skyddas av lagen. Fritt fram att i nödvärn, eller övertagande av annans nödvärn till och med slå ihjäl personen. Tyvärr så skall gärningsmannen skyddas till varje pris och offret skall skylla sig själv. Sverige i ett nötskal.

läste länken som oscar skickat, och visst är det så det ser ut, rent lagmässigt. men en del av upprördheten har även grund i att man ser det som att våldtäktsmannen "förtjänat" vad han får nu - just eftersom lagen brukar stå jävligt lamt till i förhållande till just våldtäkter och sexuella övergrepp. sexövergrepp på ens BARN ger särskilt mycket senast jag kollade. Ilskan... Visa hela »

Det ligger mycket i det här. Det är sådant jälva daltande med brottslingar i det här landet. Våldsbrotten är värst men det är de mindre allvarliga och betydligt vanligare brotten som urholkar landet, korrumperar moralen och gör samhället svagt.

Jag anser att alla som begår även andra brott borde betraktas som laglösa, t.ex. de som jobbar svart, skriver ärekränkande saker på bloggar eller laddar ned... Visa hela »

Jag tycker att du borde få "flipp" på ytterligare saker i detta land;-)! Vad sägs om detta? www.gp.se/nyheter/goteborg/1.375757-politikerna-saknar-fortroende-for-ragnhild-andersson ännu en inkompetent människa som får sparken och får ut avgångsvederlag på 1,7 milj. Jag kan inte för mitt liv förstå varför de ska ha avgångsvederlag när de gör FEL, vad är det för FEL i detta land. Gö... Visa hela »

enligt mig är all misshandel fel och sjukt. Finns inget som rättfärdigar en misshandel.

Kommentera