Hamsterkungen Sture den IV av Sverige (vecka 22 - 23, 2011).

Dog en vecka efter kröningen efter att ha pillat av och ätit ädelstenarna i kronan.

Så du vet... bildtexten är ju bara blaj om du inte läst inlägget...

Grävskopeprinsessans bröllop med gymprinsen ska alltså minst kosta 20 millar läser jag på SvD. Fast pappa kungen betalar hälften ur egen ficka... alltså med pengar som han fått av skattebetalarna. Bra jobbat.

Någon räknade och sa att det var ungefär en femma per svensk. Inte så mycket. Fast å andra sidan är det 10 stycken Shaketuggummin... och hade jag gett bort 10 stycken goda tuggummin? Fan heller. MINA!

Sedan kommer räknenissarna in i bilden och ska rättfärdiga kostnaderna för kungahuset. De berättar att om vi ska ha en president så kostar även det pengar. Även presidenten ska ha någonstans och bo och blablabla...

Jag fattar inte... om vi nu har en kung... och vi sparkar honom (eller vad fan man nu gör med en kung som inte får lov att vara kung längre)... och sedan bara fortsätter som vanligt med statsminister etc... bryter vi mot någon internationell lag då? Jag menar... det fungerar ju bra (öh...) som det är? Måste man ersätta kungen med en president om man inte vill ha kung?

Står det någonstans att kungen måste vara en människa? Jag vet!!! Vi kan ha en guldhamster i en bur på Rosenbad som heter Kungen. Hamstrar är billiga i drift och kan även lära sig samma saker som kungen & co gör idag. För övrigt kan vi sälja överflödiga (vi kommer ha tusen hamsterprinsar och hamsterprinsessor... hamstrar är nämligen sjukt bra på att göra fler hamstrar...) blåblodiga guldhamstrar till exotiska zoologiska trädgårdar runt omkring i världen för dyra pengar. Tänk er bara att se prinsen av Värmland - Guldhamstern Sven den II - på ett zoo i ett annat land. Vilken reklam! De lever inte så länge heller... så vi kan teckna typ ett adlig-hamster-prenumeration för löpande stabila intäkter till Sverige!

För min glimrande lösning vill jag ha en miljon kronor. De kan skickas till Whatsupsthlms redaktion i form av Shaketuggummin. Tack för det.

Exp - SvD - DN -


Skriv en kommentar

Vi skulle bli en parlamentarisk republik! Världens första?

Äh, jag tycker inte att det är så farligt med kungahuset. I runda summor kostar det "bara" kring 100-120 mille om året, med största sannolikhet bra mycket mindre än vad det genererar i turistinkomster, t.ex.

Pezster 
· Svar till Björn

Jo... om det kanske varit lite fart i vår "kungafamilj" så kanske. Nu råkar de vara den mest intetsägande efterblivna skara jag sett... och det tycker jag inte är så lattjo att ens betala en krona för...

jag har inte heller riktigt fattat varför man "måste" ha en president om man inte har en monark. monarken gör ju liksom inte så mycket utöver PR i dagsläget?

Pezster 
· Svar till Tinky

Tack... då är inte jag ensam om att undra ;)

men orka. några miljarder i ökad handel för företagen i sverige. sedan får hotellen och restaurangerna också massa extra intäkter.

momsen är 25 procent. bolagsskatten 28 procent. utdelning från aktiebolagen 30 procent. sedan skapar det massa arbetstimmar också.

sluta gnälla och var tacksam över att sverige har en så pass billig marknadsföringsmetod

Pezster 
· Svar till Gabriel

Äsch... skärp dig. Det kungen gör för Sverige är bara pinsamt. En relik från förr som hör hemma på museum.

En fundering kring kungen: Eftersom regeringen ganska slapphändigt klubbar igenom bank-/upphovsrätts-/energimonopol-/storföretagsmaffians diverse "förslag" (läs krav) kanske kungen som sista utpost kan ta bladet från munnen och stå upp lite. Det som håller på att hända är faktiskt så uppenbart att till och med han borde begripa det och som ende svensk kan han faktiskt inte åtalas i civila mål...

Rätta mig om jag har fel, men kungahuset drar väl in väldigt många fler miljoner än vad det kostar?

Gabriel ovan drog ett bra exempel.

Pezster 
· Svar till Anonym

Du har fel.

haha pez du brukar vara mer konstruktiv i dina svar:P men om bröllopet kostar 20 miljoner kr, hur kan det bli en femma per svensk? eller räknar man bara antal över 18 år eller nåt sånt?? :P

Pezster 
· Svar till Kris

Jag har inte en aning. Någon sa det till mig... jag kollade inte ens upp det...

20 miljoner kronor, blir 40 miljoner Jenka (jag gillade jenka bättre). Jag hade gärna lagt en femma för att se Viktoria tugga så många på en gång. F-n vet om det inavlade freaket inte klarat det.

Pezster 
· Svar till Antropos

Åh Jenka!!! Det var ett minttuggummi det!

Hahaha! åhh, myshumor. BTW (Baj dö wäj för Svengelska icke Webbspråkiga människor) så tror jag att tuggummina kostar 1 kr nu för tiden, om jag inte minns fel... Dagens tuggummiekonomi är inte den det varit....trist.

Pezster 
· Svar till Neurotiska Hanna

VA?! EN HEL KRONA?!?! ARGH!

Pezster 
· Svar till Neurotiska Hanna

Alltså... det var ju den enda grejjen man kunde använda femtioöringen till...

*surar*

snart försvinner även ditt femtioöresproblem: www.rod.se/beslutat-i-riksdagen/Femtiooringen-ska-bort/

:D

Pezster 
· Svar till Tinky

YES! Äntligen försvinner den mest menlösa slanten.

www.aftonbladet.se/brollopet/article7173132.ab
Sånt där gör ju kungahuset ofta och det är ju grymt för sverige. tror att de tillför mkt mer än de kostar.

Om ni menar allvar med er agenda. Ut, demonstrera och protestera med er. Skippa soff-gnället och visa lite sydländska jävlar anamma, där man klart och tydligt (med skyltar, ägg och tomater), visar vad man anser om denna sjuka freakshow. Med lite mobilisering kan man få ihop väldigt många människor som för kungahus, tv-kameror och åskådare visar sitt missnöje. Att sitta på internet och gnälla kommer aldrig leda nå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till neon

Tja... Varför sitter du och gnäller på internet om det!?
Kom igen när du har tid och plats!

Kommentera