Pågår det just nu en diskussion över huruvida grävskopeprinsessan ska bli förd till altaret av pappa papperskungen? Ja, det gör det. Skämtar ni med mig?

Suck... det finns ingen som skiter mer i bröllopet än jag. Bröllop och kungligheter är två saker jag tycker är fjantigt. Religion och monarki... tja... ni som läser vet ju var jag står. Men det här är ju löjligt? Det är för för helvete upp till var och en hur de nu vill göra på sitt bröllop?

Kvinnoförnedrande, ägandeöverlämning, blablabla... ja... argumenten är många... och idiotiska. Spelar det någon som helst jävla roll? Om nu knuggen vill föra sin dotter till altaret så ska väl han för helvete få lov att göra det? Hur kan någon ens bry sig?

Lena Mellin (AB) kallar själva överlämnandet av kvinnan för en medeltida rit... jaha... kära Mellin och vad i helvete är själva bröllopet då? I en kyrka någonstans i Stockholm ska två människor svära trohet inför varandra inför... vem då? Gud? Låtsassnubben? DET är en medeltida rit det.

Mellin och övriga journalister i Sverige... skärp er nu för fan och försök... verkligen... FÖRSÖK göra något vettigt resten av dagen.


Skriv en kommentar

Helt rätt. För det första - att stå och lova evig trohet inför gud - snacka om bakomsträvande.
För det andra - låt Victoria och Daniel göra vad fan de vill. Det är väl deras bröllop om jag inte minns helt fel? Att en massa tyckare kommer med åsikter om ett bröllop som de inte har med att göra är bara löjligt.

Pezster 
· Svar till Candy

Det är lite av grejjen med Sverige idag verkar det som. Alla ska lägga sig i allting.

"Kalle Anka"-landet Sveriges nya grej.

Det är idiotiskt eftersom man enligt svensk tradition inte ska överlämnas av sin far. Det är sånt folk fått för sig på senare år från filmer, från länder därd et faktiskt är tradition. Gifter man sig i kyrkan vägrar de att man överlämnas, eftersom den svenska traditionen säger att man ska gå ned som jämlikar. Det är en principsak att hon inte ska få gå undan den regel bara... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anonym

Vem fan är kyrkan att komma med regler om hur en kvinna ska lämnas över? Idioter.

Jag har en vän som visst blev överlämnad av sin pappa i kyrkan. Så visst går det. Det är väl bara att ta tag i en präst som inte har en fet linjal uppkörd i röven så blir det bra.

Ännu ett skäl för mig att idiotförklara kyrkan. Keep 'em coming!!!

Anonym: Det är väl för fasen upp till brudparet hur de vill göra. Om de vill ha en get som går före och slänga rosor så ska de få göra de, förutsatt att geten inte bajsar för mycket.
Sen tycker jag ju att svensk tradition borde vara att inte gifta sig i kyrkan alls eftersom de flesta inte är speciellt religiösa ändå men som sagt, det är helt upp till brudparet.
Ingen kan bestämma hur de ska gö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Man är ju inte överraskad... jag menar... rökförbud utomhus... vem som gör vad i kyrkan... snart blir det väl förbud mot att säga emot folk med...

Så så, lugn nu, Pezter, börja inte prata om att ta präster, grejor uppkörda i röven och coming.
Det kan bli helt fel.
Eller vänta... helt rätt.

Pezster 
· Svar till JB

:D Preciiis

tja, enda hindret jag ser är hur det ses lagmässigt- kungafamiljen är nämligen, enligt lag, protestanter. vet inte hur långt de "får" gå i brytning mot protestantisk tradition och sedvänja. men det skulle vara den enda sakliga invändningen jag kan komma på. skiter rätt stort it det egentligen.

Pezster 
· Svar till Tinky

Hahhaha.. jag med.

Jag är mer orolig för att de ska föröka sig.

Hade du skitit i det så hade du heller inte bloggat om det, simple as that!

Pezster 
· Svar till Camilla

Jag skiter i bröllopet... men inte att folk ska diktera för dem HUR bröllopet ska ske.

Svensk förmyndarattityd när den är som absolut sämst. Klart som fan jag bloggar om det.
Simple as THAT!

Om man inte fattar symboliken i att en kvinna lämnas över som en ägodel, då skiter man nog inte bara i bröllop, utan i mycket annat också. Tänk lite längre! Använd en del av dagen åt att fundera över moral, värdegrund, trender, ja, reflektera lite helt enkelt! Det kan inte skada.

Pezster 
· Svar till Kim

Öh... men tänk nu... bara tänk... att någon kanske vill att pappa ska göra det för att det är trevligt... och inte har en tanke på symboliken... tänk på den.

Att diktera hur någon annans bröllop ska gå till är sjukt. Oavsett tanke. Låt folk göra sin grej... så kan du själv göra din.

win/win

@Kim: Om man inte fattar dumheten i att stå och lova evig trohet inför något det inte finns ett enda jäkla bevis för så borde man nog reflektera ännu mer...
Inte så konstigt att så många skiljer sig och är otrogna till höger och vänster - det man lovar till finns ju inte.

När/om jag gifter mig tänker jag lova min framtida MAKE att kämpa för vårt förhållande så mycket som... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Så rätt så. :D

"Svenska kyrkan menar att en sådan entré in i kyrkan bryter mot den svenska traditionen som under flera hundra år stått för jämställdhet och kvinnans frihet. I motsats till en syn på kvinnan som männens ägodel." (Saxat från första artikeln)
Jo precis...Svenska kyrkan har ju verkligen gått i
bräschen för jämställdheten i det här landet :D
Fri abort? - tacka Svenska kyrkan!
K... Visa hela »

Guran: Haha, ja just det! Tänkte inte på det men det är ju en ren lögn från deras sida. Cirka hälften kyrkofolket vill ju fortfarande inte att kvinnor ska få vara präster.
Flera hundra år... hahaha, löjligt.

Men om man är jämlika, vilket man får antas att de ses som så måste man väl vara bemyndigad att på frivillig basis inta en symboliskt underordnad roll för en timme eller två.

Kommentera