Israel. Jag har alltid varit förundrad över deras totala oförmåga att göra rätt. Det är nästan skickligt. Deras senaste bravad att borda båtarna i "Ships to Gaza" konvojen är nog bland de större stolpskotten som de gjort.

Utöka sin "säkerhetszon" ut på internationellt vatten? Nej, så får man inte göra.

Attackera/borda båtar på internationellt vatten? Nope. Inte det heller.

Israel borde faktiskt byta ut sin korkade regering mot några som har hjärnor. Såvida inte deras politikers uppgift är att se till att Israel ska bli mer och mer idiotförklarat runt om i världen... för om det är målet... så sköter de sitt jobb otroligt bra.

Israel gör snabbt slut på omvärldens tålamod. För handen på hjärtat... slår vi ihop alla Israels handlanden... alla resolutioner från FN som de skiter i att följa... alla internationella regler de bryter mot... och nu bordningen av de här båtarna med massor med skadade och mördade... så ser man bilden av Israel som den ska vara.

En terroriststat. Som inte skyr några medel för att uppnå sina mål.

Nu ska man komma ihåg att regeringen med hjälp av propaganda håller Israelerna matad med felaktig information. Det är "vi mot världen"-mentalitet som deras propagandamaskiner spyr ut. Som vilket stackars fundementalistiskt land som helst... en annan religion bara. Same shit, i mina ögon.


Men det är regeringen i Israel det är fel på... det finns gott om tänkande människor i det där landet som inser att landets "politik" är jävligt fel. En av dem heter Gideon Levy och ni kan läsa hans funderingar här.

AB - AB - AB - SvD - SvD - SvD - SvD - DN - DN - DN - DN - DN - Exp - Exp - Exp -

Skriv en kommentar

Du har så rätt i allt du skriver. Man slutar inte att förvånas över deras ofantliga förmåga att göra bort sig, gång efter gång. Totalt intelligensbefriat beteende.

Pezster 
· Svar till Stefan

Man tycker dessutom att om det är NÅGOT land som borde ha lärt sig något av historien... så är det just Israel...

Men nejdå.

Ja det har Israelerna själva alltid sagt. "Vi måste med alla medel hänsynslöst försvara oss mot våra fiender"
Detta sa exempelvis Ben Gurion som var Israels förste premiärminister.
Dom är säkra på att dom har guds och USA:s stöd vad dom än gör.

Bra skrivet!
En annan känd judisk professor från staterna som har ägnat sitt liv åt denna fråga är Norman Finkelstein

www.youtube.com/watch?v=cNQSV3BBtZ4

Känd klipp där han äger upp publiken!

i internationellt vatten? wow. fint när militär blir aggressiva pirater.

Pezster 
· Svar till Tinky

Exakt. Världsrekord i självmål på gång. Jag följer det hela med spänning.

bla bla bla, det ser man på film att de "fredsaktivister" var inte så fredliga och attackera soldaterna med järnrör, knivar och varmvapen. en bunt flummiga som söker uppmärksamhet, var så gott, trodde de det var ett lekplats.
pezster du använder ord du vet inte mening av de. de kom ditt för att provocera. inte humanitär hjälp och inte sånt skit. de kunde lämna deras last i israel och se till att det kommer till pl... Visa hela »

Pezster 
· Svar till M

Spelar det någon roll ditt ufo?

Visst är det lika mycket, om inte mer, en politisk aktion. För Israel beter sig som kompletta rövhål och det är liksom det som är poängen... man vill lyfta fram det där.

Men inget av det där är viktigt. Det som ÄR viktigt är att än en gång bryter Israel mot internationell lag.

Med ditt resonemang så kan jag alltså slå någon på kä... Visa hela »

Hur f-n kan USA understödja ett terrorland som Israel? FN borde gå in militärt i Palestina och upprätta skydd mot judarna. För de är inget annat än livsfarliga.

Och Hamas som den här aktionen hade som uppgift att stöjda är ju förstås änglar. Att de dödar sina egna på löpande band tycks folk välja att glömma. Senast det här hände var det en stor PR-seger för Hamas. Historien upprepar sig här.

Rent allmänt — de som försvarar Israel och den statens sjuka hantering av konflikten i mellanöstern har tomtar på loftet och slöa knivar i lådan.

Så enkelt var det med det!

Lars det är så otroligt löjligt att se dig och dina gelikar desperat famla efter halmstrån för att försvara världens största terrorstat. Att du kommer med såna vidriga argument som att "de dödar sina egna på löpande band"
När?
Var?
Hur?
Eller syftar du på attackerna förra vintern då sionistisk propaganda hävdade att de hundratalsbarn som mördats till föjd av israeliska r... Visa hela »

@ M, är det ok då att polisen mejar ner Reclaim the streets aktivister med Kulspruta bara för att dom kommer för att provocera??? Visst var det en provokation, tekniskt sett, men hur tänker du när du försvarar Israels agerande? Är du månne fanatisk Zionist själv med bilder på Ben Gurion hemma på väggen?

Lars:
Visst är hamas lika stora rövhål som israelerna - lite som att välja mellan pest eller kolera, men har du tänkt hur mycket det underlättar att alla är skitstövlar när det väl är dags att asfaltera hela den regionen?

PR-segern för hamas är ju enormt mycket större den här gången. Sån här publicitet kan man inte köpa för pengar - och ändå är israel så friko... Visa hela »

För övrigt är det ju rätt idiotiskt att de som åkte på båtarna kallar sig aktivister, inte hjälparbetare. Undras hur de tänkte få ihop det med den humanitära insatsen...

...och så tycker jag att man ska utöka piratjakten till medelhavet - de verkar ha spridit sig.

Den här konflikten är inte så svart och vit som alla verkar tro. För den som vill bli insatt i situationen, och inte bara se medias bild, rekommenderar jag "Ett land, två folk" av Sören Wibeck. Skall konflikten lösas får vi ta alla religiösa fanatiker i båda lägren och använda som propp i Eyjafjallajökul. (Två problem, en lösning. Det är proaktivt tänkande).

Läser just nu "De fattiga i Lodz". Fruktansvärt hur tyskarna stänger in judarna i gettot, och ger dem precis bara så mycket mat att de orkar sy uniformer åt naziarmén. Sen är det dags för utrotning. Riktigt så långt har det ännu inte gått i Gaza, men det är banne mig på god väg.

Pezster! Det är inte alltid jag som jurist hållit med dig i din hårda kritik av rättsväsendet och straff etc, eller i ditt fösvar av Vilks, men det måste man ge - du är konsekvent och bedömer alla idioter lika. Israel som Hamas. Judar som muslimer. Katoliker som protestanter. Rasister som kommunister. Tack för ett modigt och helt rätt inlägg. Man förstår fan inte hur världen kan tolerera Israel gång på gå... Visa hela »

Detta stör mig en hel del! Var det någon som på allvar trodde att de där båtarna skulle komma fram – nej, tänkte väl det! Detta var från dag ett bara fråga om en enda sak – reta israelerna och i bästa fall provocera fram ett antal dödfall med påföljande internationella fördömanden intrillande som brev på posten. Grattis, det funkade, målet är nått!

Hela apparaten är o... Visa hela »

Fy fan vad bra skrivet!!!

Jag blir så himla arg på sånt hära. Man kan tro att personer som lidit mest i världen är de som allra mest i världen vet hur det är att bli utsatt för konflikter o liknande och aldrig vill se någon annan lida samma helvete. Men icke.

Palestina har inte varit några änglar i deras "gemensamma" historier, försöker inte säga det men lite tacksamhet ska väl israel... Visa hela »

Att borda ett fartyg på internationellt vatten med vapen i hand är att definiera som ett piratdåd. Israel bestämmer inte över hela världen utan bara i SITT vatten. Nu har dessutom flera svenskar blivit kidnappade av israelerna. Räcker det inte med israelisk förfalskning, mord på medborgare i andra länder, stöld av mark till bosättningarna? Nu får det vara nog.
Hur det går när palestinierna är “resonab... Visa hela »

@JSC: Ditt tankesätt stör mig en hel del! Tror du på allvar att några VILL provocera fram dödsfall?!? Att alla dessa människor som har fått sätta livet till VILLE dö för att bevisa att Israel i deras ögon (och rätt många andras ögon) gör fel? Hur tänker du egentligen?
Självklart är konflikten i fråga inte ett lands fel, men här gör Israel fel!

Om du inte fattar varför... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Helt rätt.
Om Israel gnäller över att någon slog på deras soldater med påkar... så ska vi inte glömma att de hade inget på båten att göra från första början.

Sätt hårt mot hårt mot Israel.

Förresten, varför hindra vapenexport till Palestina? Varför får Israel lov att köpa vapen men inte Palestina?

Hela Israels regering är idioter. Tycker man... Visa hela »

Undrar hur israeliska vallöften ser ut.

"Vi lovar att göra allt vi kan för att förlöjliga vår nation inför omvärlden"

"Mer pengar till vård, omsorg och attacker av fredsaktivister"

Pezster 
· Svar till J

Hahahaha

Kommentera