Få se nu... från vänster... NEEEJ! NEEEEEEEJ! NEJ! NEJ!

Sverige har blivit ett socialträsk med miljöfokus. Folk som inte pallar arbeta sitter och suger ut pengar från de som gör det. De som arbetar på ett fabriksgolv tycker det är orättvist att någon annan tjänar mer än dem. "Chefen har mer lön än mig... skandal!" - WTF?! Är dessa människor på riktigt?

Alla ska vara lika... alla ska ha det lika bra men ingen ska behöva arbeta för det? De som arbetar hårt och lyckas i livet förväntas dela med sig till de som inte klarar av det själva. Det är ju helt mongo.

Är ni medvetna om att tanken "lika för alla" är helt meningslös? Att det inte går att göra så? Tanken är fin och så... precis som tanken på små rosa fluffiga moln i drömmarna... men det fungerar inte så ute i verkligheten.

Rödgröna... en samling idioter med noll verklighetsuppfattning. Jag tycker det är dags att vi inför ett KRAV att politiker måste ha drivit ett eget företag alternativt ha arbetat i minst 10 år (på ett riktigt företag... inte ett lol-jobb inom kommun eller landsting) innan de får lov att ge sig in politiken på heltid.

Låt det löna sig att arbeta! Bara för att jag jobbat som en hund i flera år och lyckats skaffa mig ett bra jobb ska väl inte jag behöva straffas för det genom att betala MER skatt? Du har mer än andra så du måste betala mer? Varför i helvete då? Jag har jobbat hårdare än du och ska ha det bättre än dig. Fact of life. Vem tycker detta är sjukt orättvist? Jo... alla loosers som inte kan själva.

Det handlar om att ta ansvar vilket svensken inte är kapabel till längre. Vill du ha mer? Utbilda dig rätt, arbeta hårdare, byt jobb, mingla, gå en charmkurs... tro mig... det går. Alla kan få mer. Det är bara det att flertalet människor i Sverige inte förstår det här. Vad väntar ni er? Att någon ska komma fram till er och ge er ett bättre jobb? Har ni suttit på röven i hela ert liv så är det nog det som är anledningen till att du inte har kommit någonstans. Felet, min vän, är ditt. Inte någon annans. Tror du annorlunda... så är du tyvärr dum i huvudet.

Svensken tittar på glammiga tvserier och trånar efter medias påhittade låtsasliv som de - om de nu verkligen tror att det är så på riktigt - faktiskt har möjlighet att nå. Det är bara att vara villig att lägga ned allt det jobb som krävs. Självklart är detta för jobbigt för svensken... som vill ha det bra men helst utan att behöva anstränga sig för mycket. Då skriker man istället "Orättvist!" och pekar finger mot de som har det som krävs för att klättra i löneligan. De blir "the bad guys". Det är så mycket lättare att göra någon annan till skurk än att titta sig i spegeln och inse att den enda man har att skylla på för sin situation i livet... är en själv. Vissa har det... vissa inte. Då kanske det är läge att acceptera det och göra det bästa man kan - under de förutsättningar man har - av livet.

Så... min slutsats är följande. Består Sverige till större delen av kompletta avundsjuka förlorare så kommer de rödgröna att ta hem segern. Så kan Sverige plågas av fyra år med socialism, bidragspengar, ökade lån och imbecilla fackrörelser. Vi kan stoppa in fler meningslösa jobb inom kommuner och landsting som bara kostar pengar men som ser bra ut i jobbstatistiken. Under tiden kommer de företag som kan att flytta sina verksamheter till andra länder... rika flyttar glatt från Sverige, landet som envist gräver djupare och djupare i deras fickor.

Utan dem, kära rödgröna anhängare och avundsjuka människor, utan dem är det slut. Då kan ni sitta där, källsortera ert avfall, köra etanolbilar, byta palestinasjalar med varandra och tråna efter saker som ni inte förtjänar hur mycket ni vill. Det är KÖRT!

Det enda den rödgröna smeten gör är att käbbla om hur pengarna ska fördelas. Vi behöver snacka om hur pengarna ska rulla in! Företagande ger skattepengar! DET är nyckel till framtidens allt dyrare välfärd. Att envist tjata om att höja skatterna, bensinskatt, kilometeravgifter etc... det där är idiotiskt! På alla plan. Snacka inte om hur ni ska lägga vantarna på mer av våra pengar! Tala istället om hur ni ska se till att det genereras mer pengar i landet. DÄR... och bara där har ni lösningen på problemet med framtidens välfärd.

Funderar fan allvarligt på att engarera mig politiskt. JAG! Fattar ni hur illa det är då? Fast min mandatsperiod måste vara lika lång som mitt "attention span"... dvs en vecka eller så. :D

Och nej... Jag är absolut inte för Alliansen... våga inte tro det. Kommer aldrig förlåta dem för att dragit igenom Ipred och FRA. Någonsin. Det har blivit löjligt inom politiken... det är ju för fan bara två läger?! Rödgröna vs Alliansen? Varför har de ens separata partier?! Slå ihop skiten istället... för så är det ju! Man allierar sig väl för fan EFTER valet? Men nejdå... vi slår oss ihop INNAN istället. Vad är det för idiotiskt tankesätt bakom det där?!?!

Ska ni tvunget slänga in mig i ett fack så får ni se mig som en Piratpartist... iallafall tills det kommer ett parti som jag kan ställa mig bakom.

Jag har nu kommit till den punkten där jag har börjat rensa ut i min bekantskapskrets. Röstar man rödgrönt har man inte en jävla aning om hur något fungerar i verkligheten. Bort med er, snabbt som fan, ni sabbar nämligen min utsikt över hur framtiden KAN bli.


SvD - DN - AB - AB - Exp - GP - SvD - SvD - SvD - SvD - DN - DN - AB - AB - 1 - GP -

Skriv en kommentar

Jag håller med om att det inte ska löna sig att sitta hemma och spela tv-spel istället för att jobba, samt att det är fucked up att det inte längre spelar någon roll vilket enskilt parti man röstar på.

Men Svensken kommer aldrig förändras. "Vi" (med vissa undantag, obviously) är alldeles för konflikträdda, bekväma och mellanmjölk för att kräva en förändring. Vi är neutr... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jebus

Du har helt rätt. Hur fan gick vi från vikingar till praktmesar?! Jag fattar inte...

Mycket bra skrivet!
Själv väljer jag att nu, efter 33 år, att lämna landet. I juli går flyttlasset!

Pezster 
· Svar till Lakedaemon

Lycka till med det nya sköna livet!

bara att hålla med!

Pezster 
· Svar till demokraten

Skönt att få lite sådan feedback... då är det med andra ord inte helt kört för det här landet.

Inte än...

ha, jag lovar att du får min röst om du startar ett parti iallafall:D

Pezster 
· Svar till Jaeger

Tack för den du.
:D

Otroligt intressant skrivet!!! Træffsækert!

Och jag håller med Dig såååå mycket i en værld dær lyckan faktiskt på riktigt beror på hur mycket pengar man har. Så ær det i många lænder idag, som ær mycket fattigare æn vi. Och det ær en risk att vi blir ett sådant land också!

Den forskningen jag læser sæger att vid inkomster øver 20 000 i må... Visa hela »

Pezster 
· Svar till villfarelser

Njae... miljöskatter på bränsle skadar vår ekonomi mer än vad det räddar miljön. Vi bor futtiga 9 miljoner i det här landet och påverkar inte så mycket.

Bättre att vi då subventionerar miljöforskning. Det är något vi skulle kunna göra till vår grej. Att hjälpa andra att inte skita ned med hjälp av högteknologi hade faktiskt kunna göra enorm skillnad. Att inte miljömuppa... Visa hela »

Sicken usel skribent du är...

Pezster 
· Svar till Erica

Naw... hela min värld gick sönder...

Pezster 
· Svar till Erica

Förresten.. du är ju en anhängare av de rödgröna! Och du avgudar TobleMona...

Klart du då blir arg och sur när du läser min inlägg och kommenterar som en arg liten unge.

Så typiskt din sort.

Och du... läste din blogg... de som jobbar och tillför samhället något ÄR viktigare än de som inte gör det.

Suck... men det där kommer du och dina kompisar aldrig någonsin a... Visa hela »

Haha, kommenterar som en arg liten unge. Intressant ordval då ditt inlägg mest liknar något som vilken bitsk högstadieelev som helst skulle kunna ha knåpat ihop på en rast.

Men till saken- jag har haft förmånen att växa upp med ett gäng kompetenta, inspirerande och icke-bidragstagande egna företagare i min omgivning. De är nog människor som generellt skulle uppfattas som "lyckade". Och trots detta så r... Visa hela »

Pezster 
· Svar till A

Kan inte ens bemöta det där tramset. Piratpartiet röstar jag på av en anledning och den heter övervakningssamhället och standardsvensken noll insikt om vad som händer när man låter lol-politiker bestämma över saker de inte förstår.

Ni är just idioter. Ni kommer alltid att vara idioter.
Och självklart kommer ni aldrig att inse att ni är det... eftersom ni är just det... idioter.

Jag anvä... Visa hela »

Långt men läsvärt, särskilt för bölfärdigt vänsterpack.

10 personer går dagligen ut för att äta middag. Notan blir 1000 kr. Notan delas på samma sätt som skatt betalas: - De första fyra - de fattigaste - betalar ingenting; - den 5:e betalar 10 kr; - den 6:e betalar 30 kr; - den 7:e 70 kr; - den 8:e 120 kr; - den 9:e 180 kr. - Den 10:e personen, den rikaste, betalar 590 kr. De 10 åt middag på restaurange... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Antropos

Det här var alldeles lysande, Antropos. Tack för att du tog dig tid och knåpade ned den här!

Otroligt bra.

Kanske skall förtydliga att den inte är mitt verk. Men den är alldeles för bra för att inte dela med mig av.

Bra Petzster, håller helt med.
Verkar som båda röda o blåa laget har varit i Grekland på studieresa.
De har i alla fall misuppfattat matten, minus plus minus blir INTE plus.

"Ni stackars vilsna sossemänniskor.." Kan lugna dina nerver med att jag inte röstar rödgrönt. Hyser dock inget agg mot de som väljer att göra det. Finns en hel del givande diskussioner att föra om man inte drar öronen åt sig och väljer att idiotförklara alla med en annan åsikt än en själv.

Och nej, du har helt rätt. Det blir ingen diskussion när den ena parten godkänner den andres kommentar... Visa hela »

Pezster 
· Svar till A

Nähäpp. Kul för dig. Men det gör jag. Andra kan snacka, argumentera och ha sig. Jag är trött på allt babblande.

Så om du fick uppfattningen av att jag inbjöd till diskussion så ber jag om ursäkt.

Och för din information... jag släpper igenom alla kommentarer.

Jag vet om att du tycker det är jobbigt när någon annan bestämmer... inte rättvist... buhuuuu, liksom.

Suck.

Två stora feta tummar upp!

Det som förvånar mig mest är att den rödgröna soppan nånstans har irrat bort sin målgrupp. De har ju alltid sagt sig stå på arbetarens sida men vad jag minns skulle det innebära att de skulle HJÄLPA DEM SOM ARBETAR - inte som är för lata, korkade, omotiverade eller allmänt hycklande. Om den nya arbetarklassen består av arbetslösa, bidragsparasiter, förtidssjukskriv... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jaanus

Sant. Bra rutit.

A:
Det här:
"...egna företagare i min omgivning... Och trots detta så röstar ett flertal av dem rödgrönt."
tror jag mycket väl kan vara sant. Men i så fall är det sorgligt. Att som egen företagare rösta på en allians där miljöpartiet, vårt största bluffparti alla kategorier, ingår visar på att man antingen inte läst deras ekonomiska program eller så har man fallit i fa... Visa hela »

Det är djävligt lurigt det här! Självklart har ju Pez rätt, om man ser till hur det ser ut idag vill säga! Frågan är hur det ser ut om låt säga 10-20 år; då kommer Kina och likn. länder att ha fått fart på sig riktigt ordentligt och bara tanken på att vi då skulle kunna konkurrera i arbetskraftsintensiva verksamheter verkar helt tokig; kan vi sätta 100 man på banan kan de liksom kalla in en mi... Visa hela »

Pezster 
· Svar till jsc

Jag har alltid förespråkat att Sverige skulle bli ett kunskapsland. Subventionera forskning, blanda in staten i ägandet, gör det billigt att forska i Sverige. Med enda kravet att det måste säljas härifrån så skatterna kommer in... Kunskap, kunskap, kunskap.... som det ser ut nu så bryr sig politikerna mer om bidragstagare än att lägga pengarna på skolor och framtidens vuxna...

Förresten har vi inga visioner lä... Visa hela »

Framförallt borde man införa ett krav på att åtminstone ha gymnasiekompetens för att få bli politiker. Helst skulle jag vilja se minst tio yrkesverksamma år och/eller akademisk utbildning innan man fick ge sig in på den politiska banan.

Med andra ord, bort med ungdomsförbunden.

Pezster 
· Svar till Björn

För att bli skarp politiker som sitter och trycker på röstningsknappen ska det absolut vara ett måste med yrkesverksamma år inom ett riktigt jobb.

90% hade väl åkt ut då. Vilket bevisar varför vi måste ha det så.

jsc: Glöm inte ekonomerna! Denna enorma klunga människor som dagarna i ända bollar med imaginära siffror utan någon som helst koppling till verkligheten och på olika kreativa sätt får dessa siffror att öka. När man går till roten med det är det svårt att hitta en mer meningslös sysselsättning än att skapa mer pengar med hjälp av enbart pengar i en skuldbaserad ekonomi.

Det är ett imaginär... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jaanus

*ryser*
Du sa ekonomer...

Håller med. Dock kan du väl snälla rösta Moderaterna bara för att slippa de rödgröna dårarna?

Intressant inlägg där jsc.

Pezster 
· Svar till Anonym

Öh... jag kan INTE rösta på någon inom Alliansen. Jag vänder inte kappan efter vinden och det faktum att de drog igenom Ipred och FRA berättar för mig att de INTE ska styra.

jsc har rätt. Problemet är bara att jag, och många med mig, som är akademiker och specialutbildad, kommer att börja pendla över sundet om Måna blir statsminister. Med Moderaterna vid makten så har min ekonomi sett bättre ut än någonsin, och jag har hållit mig kvar i Sverige. Med Måna vid makten kommer jag att tvingas försörja alla grästuggande AFA-vänster-arbetofober. Inte en chans att jag ställer upp... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Antropos

Helt rätt, Antropos. Här gäller det tyvärr att se om sig själv först.

Antropos: Och hur har ekonomin sett ut för pensionärer i din närhet nu när det varit blått styre? Mamma? Mormor och morfar? Men det är väl inte så viktigt hur de har det ekonomiskt, sålänge du har det bra.

Det är detta jag menar. Det har blivit så himla svart och vitt med alliansen och de rödgröna. Antingen får bara en liten del av sverige det gott ställt, eller så får alldeles för må... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jebus

Intressant tanke. Någonstans måste hårt arbete löna sig. Sittandes på röven händer inget... då ska man inte ha stålar...

Så det är nog bättre med några få... för landets skull.

är helt inne på din linje, P. även detta med PP när är dags för urnan (valurnan, alltså...). sista åren har det faktiskt blivit lite drägligt att tjäna pengar av egen kraft för första gången sedan ww2 i denna forna kommuniststat.

men det finns en djävligt jobbig hake. och det är själva territoriet. jag gillar ju till skillnad från dig själva landet, geografiskt så att säga. ordentli... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Erik

Hahahaha... men allvarligt. Nej, men man gör väsen av sig. Drar med sig andra. Jag har mer eller mindre ALLA i min krets med mig... har tagit en jävla massa övertalande och diskuterande. Men det går.

Som jag har sagt innan... i mina ögon är VÅRT land ockuperat av idioter. Dags att ta tillbaks det.

Jag röstar för att vi gör som i pamplona med "running of the bulls" fast det ska inte vara frivilligt utan vi kastar in alla politiker så de får springa för sanna livet!

Röd som blå så är det samma skit oavsett vem som vinner valet, vi har nått amerikansk standard nu, istället för republikan eller demokrat har vi rödgrön eller alliansen. Jag röstar även jag pirat för mitt politikerf... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Vegetal

Hahahaha... why not! Same shit men vi får se dem svettas lite :D

Jo... Pirat blir det nog. Mestadels för fra, ipred och en hel portion med trots.

Den här tanken med att rösta på Alliansen för att hindra de rödgröna verkar fel. Förresten röstar jag på ett fristående parti isåfall. Det gör att jag kan se mig i spegeln.

jag är själv en av dem som inte har världens högsta lön (12-13k efter skatt) men det är helt normalt för det jobb jag har. jag fick jobba järnet för att få anställning, gjorde ALLT för att imponera under praktiken. då vet man iaf att om man inte blir anställd så har man i alla fall gett 100%. jobbet är inte alls i linje med min utbildning, men vem fan kan kräva att ha "rätt" jobb och hög l... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Här är du något på spåren, Tinky... jag har inte heller rekordlön, är inte beredd att lägga ned det jobb som krävs för att nå det heller... kort och gott... jag arbetar med något jag tycker är skitkul, har lön så jag klarar mig och lever livet.

Sedan det du säger om "slappheten" som infekterat en hel generation.

Vi hade en här som ville ha mer lön för "hon kommer... Visa hela »

som övrig kommentar vill jag tillägga att jag är vänsterlagd - men att jag inser att det fan inte går att rösta på. får tuppjuck på hur ideologin blir våldssodomerad av folk som inte ens pallat gymnasietiden eller inte ser skillnad mellan egna och statliga pengar.

Pezster 
· Svar till Tinky

Kommunism som idé är ju faktiskt en fin tanke. Men det GÅR inte att genomföra i praktiken. Det enda som föds av det är enorm korruption... och sedan är det hela igång igen med vissa som har mer.

jo. precis. tanken är söt, men fungerar fan inte i grupper större än 20 pers och villkoret är att alla älskar varandra eller nåt.

men jag kan fan inte förmå mig att rösta för något av de sittande partier. PP är den enda som innehåller nya ansikten och människor jag ännu inte lärt mig att fullständigt förakta

Pezster 
· Svar till Tinky

Precis. Bara de slutar käbbla inom partiet så kan det vara en bra "way out".

Annars får det bli blankröst... men de redovisas inte ordentligt vilket jag tycker är skitdåligt.

Pez: Exakt, men samtidigt tycker jag som svensk medborgare att det är obehagligt när det är såpass stort glapp mellan de olika, och för min del känns det som att välja mellan pest eller kolera. Eftersom jag inte vill ha varken eller så får jag ta mitt pick och pack och flytta till ett annat land. Frågan är väl hur fasen det kunde gå såhär långt..
Nu anser jag att långt ifrån alla som har rö... Visa hela »

Ska vi gå skilda vägar nu? Vi står på olika sidor i både jeansfrågan och nu politiskt....

Jag drivs liksom du Pez att rösta på ett parti pga att de driver en riktigt viktig fråga och kanske inte för att det är det bästa partiet styra landet. Där tänker vi lika. Inte fan skulle PP kunna styra landet och jag skulle inte vilja kalla dig för idiot för att du röstar på dem, lika lite som du nog... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Nej... man kan ju tycka olika.

Fast... jag anser fortfarande att rödgröna är ruskigt fel. Enormt fel. Och riktigt dåligt för landet.

Så... om jag måste rösta på någon så är det på någon som står för något viktigt.

Piratpartiet kanske inte har koll på skatter och annat... men frihet... och integritet... vilket jag tycker är högst upp på agendan. För... Visa hela »

Sorry, såg att du Pez också skrev samma sak som Björn. Blev lite förblindad av dina "idiot-anklagelser".

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Björn och jag... det är nästan ett färdigt parti ;)

Med oss vid rodret, vad kan misslyckas? :)

Hade nästan varit kul - Pöz-partiet.
"Vi försvarar din frihet på nätet! Frihet att gå i avstängda rulltrappor!.........att du sedan får sitta inomhus med gasmask och käka kemiskt framställd mat ger vi blanka fan i. Latmaskar och idoiter får käka mina shorts, och ätterstupan införs igen."

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Äsch... Genius... chilla lite med miljömardrömmarna. Så illa är det inte.
;)

Läste för övrigt detta ikväll...

www.dn.se/nyheter/valet2010/v-krav-sex-timmars-arbetsdag-1.1090739

Vet inte om jag ska skratta, gråta eller dra en flaska vodka i ren desperation...lever dessa jävla idioter i samma värld som vi andra?

Jo, det är ju illa, riktigt illa! Ska inte gå in på de olika frågorna, inte riktigt rätt forum för det. Men det är ta mig fan illa. Nu talar jag inte klimat utan miljö. Pallade inte se dokumentären igår t ex om fisket i våra hav. Hört det förr, men är så man blir mörkrädd på riktigt. Människor är bra jävla korkade för att vara överst i matkedjan. Lite väl arroganta och i... Visa hela »

Björn: Jag flabbade själv högt åt artikeln. Vem skulle inte vilja jobba sex timmar men få betalt för åtta?! Men hur fan man får ihop det i praktiken är det ingen som förklarar....
Slå till med tretimmars arbetsdag direkt. Tycker jag är lagom. Vi vill ju inte bli utbrända...

jag tycker gott o väl vi kan kasta ut alla partier och dess politiker och lägga förbud på dem att någonsin få praktisera politik igen...

Just nu känns det som att välja mellan pest eller kolera..

Jag vill inte ha människor till att bestäma om mitt liv och detta landets framtid när de aldrig har befunnit sig i verkligheten ens... Jävla fantasi världar de lever i, och duktiga på att kassta skit på var... Visa hela »

Kommentera