Jag kommer ihåg min egen student. Jag var inte en av dem som tog det där så seriöst. Jag var mest glad att komma ifrån skolan vid den tidpunkten. Åren efter gick man på en och annan studentfest, det gör jag fortfarande och det är alltid roligt att se ögonen på de som tar studenten. De har en glimt av hopp inför framtiden, av ungdom och av en slags livskärlek som är svår att tycka om.

Ibland när jag är på väg hem från jobb och hamnar mitt i värsta flakkortegen med studenter som gapar och skriker så kan jag känna en viss irritation.

"Faaaan, inte detta nu med! Helvete! Jag kommer aldrig att komma hem!" kan jag tänka. Fast när jag väl insett att det inte är lönt att reta sig på något så tittar jag upp på flaket... då ser jag dem. Glada, uppklädda, skålandes med skumpa och den där glimten i deras ögon. Det är deras dag och det är klart de ska få njuta av den. Vad kostar det mig? En halvtimme extra i bilen? Det låter billigt för att de ska få ha sin dag. Hell... jag upptäcker att jag till och med blir den som tutar och hejjar på dem.

Idén att förbjuda flaken i innerstan var riktigt löjlig. Bara för att det händer någon olycka lite då och då så kan vi inte ta bort en tradition. Det är rätt mycket vi plötsligt måste börja förbjuda då. Tur att det inte blev något förbud... någon har tydligen en hjärna... imponerande!

Låt studenterna vara studenter! Snart ska de ändå in i samhällets hamsterhjul och utsättas för alla måsten, skatter (kommer ihåg min första insikt om hur mycket skatt man ska betala) och allt annat som hör livet efter studierna till. Vissa ska in i högskolan och slita livet ur sig några år till. Tro mig, är det något de behöver så är det en riktigt jävla schysst fest.

Kör hårt med andra ord.

AB - DN - SvD -

Skriv en kommentar

det handlar dessutom bara om ett par dagar om året. skulle det vara mer skulle det vara skitjobbigt, men orka reta upp sig på en tillfällig grej.

jag har faktiskt inte hindrats ALLS av flak i år. inte ett dugg. jag är fan förvånad :D

Pezster 
· Svar till Tinky

Jag hamnade mitt i smeten igår. Bara att köra igång lite flummig psytrance i bilen och se glad ut. :D

Ibland misstänker jag att de inväntar när jag ska ut på gatorna innan de kör iväg. Men det bjuder jag på ;)

Jag körde förbi ett på motorvägen ifredags *får dom ens köra på motorväg?*
Lagom till att jag åkte förbi så landade det några ölburkar på motorhuven..Just då ville jag att några skulle ramla av så jag fick köra över dom!

Annars har jag inte stört mej på dom men det är mer för att det inte kört omkring så himla många i Stäket!

Ölburkar på huven????? ::shock::
Då hade deras resa slutat där!

Pezster 
· Svar till JB

Ja... det låter lite extremt. Den lastbilen ska prejas! :D

Brukar köra varannat år sverige - finland under studenttiderna... i år finland... ni i sverige beter er Mycket lugnare.. så flak i stan gör ju knappt någon skada... det är när parkerna, gatorna etc e fulla, då menar jag FULLA med nersupande ungar som i Finland som man kan börja diskutera problem! ;)

Pezster 
· Svar till Daniel

Usch... har varit en gång i Finland, Rovanieme eller något sådant hette stället... där var det folk som spydde lite varstans på gatorna... inget konstigt med det...

En gick ut, kräkte lite, hälsade på några polare... blev bjuden på lite sprit... kräkte igen... och gick sedan in igen med några tjejer.

Jag fattade ingenting.

Jag blir glad då jag ser studenter, skadeglad. Jag tänker på hur ljuset i ögonen släcks efter kontakten med verkligheten. Vad jag mest minns från min gymnasietid var alla beskäftiga näbbgäddor som var miljökämpar eller kommunister ofta båda delarna. De var 16-17 men visste allt, jo dom visste precis hur världen var inrättad och hur den skulle utformas till en utopi. Jag avskydde dom.

Äh, media har bara blåst upp något som inte var så stort igen. För det första skulle det bara varit en omröstning om ett eventuellt förbud, och för det andra skulle det endast gälla rondellen kring Sergels Torg...

Fattar för övrigt inte varför alla skolor ska envisas med att åka IN till stan. Okej att jag fattar att de skolor som ligger i närheten kanske vill dit, men vafan är meningen med att ungar frå... Visa hela »

Verklighets anpassad version.

"Sjung om studentens lyckliga dar.
Låtom dom fröjdas de ungdomens dårar
Än klappar hjärtat med friska slag
Men er framtid tar slut i vår.
Inga jobb finns än, på arbetsförnedringen
Facket, dom säger är er vän
Och ni dess löften tro när de är på konferenser i lund
Där oärliga pampar de bo, där oärliga pampar de bo.
Hurr... Visa hela »

Kommentera