Jag får snart en hjärnblödning av alla dessa lol-anställda inom kommuner och landsting. Jag känner några stycken och de arbetar liksom inte ihjäl sig. En fika, ett möte och en lunch sedan är de nästan överarbetade. Ibland undrar jag om de som varit arbetslösa under en lång tid, pga av att de helt enkelt är så inkompetenta att ingen vill anställa dem, till slut blir erbjudna en fin liten anställning inom kommunen.

Speciellt Torbjörn Karlsson i Oskarshamns kommun som lyckades göra en upphandling om kontorsmaterial. Smartskallen var så skicklig att en penna, en linjal och ett suddgummi till varje elev, steg från 100 till 1500 kronor enligt det nya avtalet.

Ett tips till skolan? Gå ned till Netto. Sist igår såg jag ett litet set med stiftpenna, blyertspenna, linjal, suddgummi, pennvässare, och 10 stycken färgpennor. Allting för 15 spänn. Bra tips, eller hur! Det är bara ett litet aber här... nämligen:

Skolan MÅSTE tyvärr använda sig av de avtal som idioter som Torbjörn sätter upp. De är alltså tvingade att köpa en linjal, ett suddgummi och en penna för 1.500 kronor per elev. Oavsett hur enkelt de hade kunnat göra en bättre deal själva.

Så, om ni vill veta varför pengarna i skolorna inte räcker till så kan jag berätta att lille Torbjörn inte är ensam. Runt om i Sveriges kommuner finns det ett stort antal idioter som är precis lika "skickliga" som Torbjörn. Tillsammans fuckar de upp skolor och... tja... allting annat de kommer i kontakt med.

Vad tror ni till exempel utmärker Sveriges bästa kommuner? Jo... det enda de gör är att se till att de har samma krav som näringslivet när det kommer till anställningar. Deras variant av Torbjörn Karlsson är den som tömmer papperskorgarna. Det kan nämligen inte ens en Torbjörn fucka upp.

Torbjörn Karlsson, din pajas, sluta spendera Oskarshamnsbornas skattepengar på korkade grejjor!

Hahaha... jag måste skriva det en gång till... Torbjörn Karlsson.

Uppdaterat:

Nu precis gick praktikanten förbi. Hon hade handlat en bläckpatron till en av våra skrivare för 650 kronor... lite mer än 200 kronor dyrare än där vi brukar köpa dem.

"Meeeeeen, din Torbjörn!" sa jag.

Hon såg helt oförstående ut.

:D

DN -

Skriv en kommentar

"Skolmaterial toksteg i pris" ?
Nej, men det var en idiot som beställde på fel ställe. Skolmateriel kostar fortfarande bara ca 20 kr.
Hoppas han får en lineal uppkört i hjärnan.

Pezster 
· Svar till JB

"Hoppas han får en lineal uppkört i hjärnan."

Ja... och att man startar i häcken.

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta Jo det blir nog ett skratt ändå. Hade han en pistol mot tinningen när han skrev på eller? För övrigt fattar jag inte varför skolan ska pröjsa för pennor och dylikt till eleverna. Bröt väl själv av ett tiotal linjaler per termin i lågstadiet ;) Och det är väl rätt tydligt att det i längden blir billigare för skattebetalarna. Framför allt i Oskarshamn.

Pezster 
· Svar till Guran

Först skrattat sedan hade jag begärt revision på lille Torbjörn. Skulle inte förvåna mig om han var delägare i företaget som säljer dessa fantastiskt dyra pennor, linjaler och suddgummin...

Skulle detta vara humor?? Jag hittar mest en massa hat.

Pezster 
· Svar till P-E Back

Jupp... Hat mot mediokerhet.

Det var ju ett otroligt tjatande om att jag har en humorblogg!?

Så fort man ryter till mot någon är det "hat"... inte konstigt att Sverige ser ut som det gör idag.

Mmm, upphandlingsregler, mmmm... Dyyyyrt.... Jag kan faen inte förstå varför man måste upphandla allting när det totalt sett blir dyrare (MYCKET dyrare) än att, som du skriver, dra ner till Netto och handla. All pappersexcercis och upphandlingsansvariga och fan och hans mormor ska engageras för att köpa det minsta lilla. Tacka tusan för att det blir dyrt!

Pezster 
· Svar till Mike

Plötsligt inser man hur det EGENTLIGEN ligger till när alla skriker att det är ont om pengar.... eller hur!

HaHa vilken Torbjörn!!!

Ibland undrar jag om din kära flicksnärta till pratikant själv förstår pikarna du ger henne. För att inte tala om hur du dumförklarar henne. :) Känns nånstans som att hon själv inte förstår det - vilket gör det ännu roligare! :D

Älskar din blogg, keep it up!

Blåser liv i tråden...ser likadant ut på vår skola...

Kommentera