En klämkäck jävel i andra änden av luren.

"Hej, jag skulle vilja prata med er ekonomiansvarige." säger rösten utan namnpresentation som vanligt.

"Det får du inte. Vem är du?"

"David. Jag har ett erbjudande om hur ni kan halvera..."

"Jaja, David utan efternamn... hur fick du vårt nummer?"

"Öh... via vårt register... vi får inte säga vårt efternamn..."

"Ok, det låter seriöst... men du? Du har väl ett fält där du kan skriva kommentarer i din lilla dator?"

"Öh..."

"Du vet, kommentarer för uppföljning etc?"

"Öh... ja?"

"Perfekt. Skriv då 'Kunden bad mig dra åt helvete' där."

"Öh..."

"Och ring sen aldrig mer hit. Sprid ordet."

*klick*

Prata aldrig med en telefonförsäljare! Om du mot bättre vetande ändå vill veta mer, be dem maila informationen till dig. Kan de inte de så lägg ned projektet direkt.

Verkligen. Lägg på luren i örat på dem! Du behöver inte dalta med dem för fem öre. För tro mig... vad det än är det säljer så behöver du det inte. Om du däremot köper något av en person som du träffat, tagit i hand och har affärer med så är det ok med lite telefonuppföljning. Men att köpa något av en anonym jävel som bara ger dig förnamnet? Bullshit. Att börja prata med dem? Slöseri med tid.

Eller, om du är lite så där småond som jag... gör det bästa av situationen och plåga dem lite. Det är roligt som fan. Kanske de till slut tycker det är så jobbigt att de skaffar sig ett riktigt jobb. Då har du dessutom gjort samhället en tjänst.

här kan det gå om du börjar jiddra med en försäljare över telefon. Helt obra.

Skriv en kommentar

haha attbropå det där med att inte uppge namn.... jag fick en annan variant när jag sökte lägenhet i malmö- jag annonserade att jag ville hyra i andrahand. Jag blev uppringd av "lillis".... som inte ville lämna något annat namn (öhm, ja, stor jävla varningsklocka). Jag frågade honom, klart och tydligt 2 ggr om han verkligen hade rätt att hyra ut i andrahand, vilket han svarade jakande på. Jag avtalade tid för att... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Hahahaha... snacka om att han blev bortgjord :D

Internet is the shit, helt enkelt.

Kan inte nån ringa dem och säga att de kan få regga ensidia.me, ensidia.biz, ensidia.name och ensidia.dk (vilka alla är lediga) om de vill? Till ett "bra pris". Eller varför inte regga dem själv, sökmotoroptimera skiten ur domänen och sen skriva dynga om företaget?

Pezster 
· Svar till Fredrik

Det där låter hur bra som helst. Jag kan betala för skiten... någon som vill sökoptimera lite?

oezster om du reggar upp domäner och sånt finns det alltid folk som tycker det är kul att jävlas med såna har företag. borde inte ta så långtid att totalt förstöra dem med hjälp av sökoptimering. behöver ju inte ens skriva dynga utan bara fakta om vad det håller på med.

Ett tips som hjälper mot alla dessa som terroriserar oss småföretagare är att ha ett mobiltfnnr som officiellt nr för företaget i alla register. Sedan jag bytte till mobilttfnnr har telefonförsäljarna minskat med 90%, och ringer de till det fasta telefonnumret säger jag bara att detta numera är ett privat nr och lägger på.

Och när de ringer på mobilen så säger man "vänta lite", och lä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Cornucopia?

Bra tips! MER!!! MER!!! :D

HAHAHA :D, ju mer jag läser om din avsky mot telefonförsäljare ju mer stolt blir jag över mig själv att jag som säljare faktiskt lyckades ta mig förbi dina avspärrningar.

Det här bekräftar bara det jag sagt i hela mitt liv, jag är sjukt AWESOME ;)

Pezster 
· Svar till Tombosto

Ja... men du sköter ju det snyggt. Hade alla säljare varit som du hade vi inte haft några som helst problem!

Jag har två varianter:
1. Som Cornucopia skriver: "vänta lite, det ringer på dörren" sen lägger jag telefonen på bänken. Kollar om 10-15 minuter om idioten finns kvar.
2. Om jag har mer tid, frågar jag efter firmanamn, address och faktureringsaddress. Han/hon frågar: vadå faktureringsaddress, varför? Jo, jag är väldigt upptagen, min tid kostar 1500.- Kr moms för varje påbörjad timme så... Visa hela »

re:Cornucopia? idag 14:50

"Och när de ringer på mobilen så säger man "vänta lite", och lägger ifrån sig den och går och gör något annat."

Haha. Kalas!
Varför har jag inte kommit på det där själv? Så enkelt...

Underbara kommentarer. En annan bra grej är att säga "vänta jag ska bara starta inspelningen" (något som de flesta moderna mobiler har om man letar). Då brukar de bli ganska fogliga, och man rikserar inte att hamna i artikelpersonens sits.

Pezster 
· Svar till Rebecca

Ah... det tipset gillade jag :D

Jag förespråker fortfarande att man håller dem igång lääääänge, så att det går miste om sin provision.
Har man inte tid med detta, lägger man på, men först efter 4-5 sekunders tystnad, så de hinner undra vad som händer.

Kom just på en ny grej jag ska prova - först lite tystnad så de lyssnar noga, sen slår jag på högtalartelefonen och håller micken framfö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till JB

Anar jag ett ondskefullt drag hos dig? :D Störtskönt!

Kommentera