Kan EN journalist i det här landet sätta på sin förbannade hjärna och kolla upp saker och ting? Är det för mycket begärt? Att en enda jävel i journalistkåren faktiskt sätter sig in i allting runt The Pirate Bay / fildelning / övervakning och skriver om det?

Det är inte SVÅRT att sätta sig in i allting. Men ändå har inte EN ENDA journalist i det här landet gjort det. De analyserar ju allt annat så det ryker... men i det här fallet rapporterar de bara... inget grävande... inget försök att förklara vad allting betyder för medelsvensson. Vad i helvete beror det på? Jag arbetar med otroligt duktiga tekniker varje dag... och alla... alltså... SAMTLIGA... anser att allting runt TPB/fildelning/lagstiftning/domar är ett jävla skämt. För de har insyn och förståelse för hur nätet fungerar.

Domen från början är fel så det ryker om det. De kan lika gärna ge sig efter Google. Men Google har väldigt mycket pengar så det gör man inte. Ett tips till er alla för vad jag menar är det här:

Gå in på Google, skriv t.ex "filetype:torrent kick ass swesub" och klicka på en av länkarna. Oups! Startade ditt torrentprogram?! Ojdå... Ladda hem den. Den är bra! Oavsett vilken du tar har den dessutom svensk text :D

Att dessa idioter till domare i våra rättsalar sitter och formulerar domar till höger och vänster om något de kan NOLL om är direkt livsfarligt. Och medelsvensson fattar inte hur illa det är för att....? Just det... då är vi tillbaks till de svenska journalisterna som inte tar tag i storyn ordentligt och förklarar hur det egentligen ligger till. Våra journalister tycker det är mycket roligare att skriva om Anna Anka, något modetjafs eller om hur dålig i sängen någon idiot från senaste b-kändisgänget är. Det är det och att klippa klistra från typ TT, Reuters eller liknande nyhetsorganisation (där de riktiga journalisterna jobbar) de ägnar sig åt.

Detta handlar inte om fildelning längre. Det handlar om frihet. Din, min... VÅR och våra barns framtida frihet. Att Internet måste ha samma frihet som du har i det verkliga livet. För en hel generation använder Internet som en virtuell förlängning av sin vardag.

Tänk så här:

Ang. med att alla sökningar du gör på nätet ska sparas (datalagringstjafset).

Är du ok med att myndigheter skulle kunna kolla när du varit på ICA, när du varit ute med hunden, när du var på biblioteket, vilken bok du lånade etc? Så om du (av nyfikenhet) söker efter något känsligt så ska du sitta där och veta att om någon kollar upp dig i framtiden så kanske någon frågar dig om det där? Helsjukt.

Ang. att all mail, sms etc ska sparas. Och att det går igenom FRA's filter.

Hade du tyckt det var ok att myndigheterna öppnar din vanliga post och scannar den för att se ifall det finns några förbjudna ord där? Det kan de inte idag... för det är OLAGLIGT. Vad i helvete är skillnaden? Jo, det är billigare att massnoka i mail än att hyra in någon som öppnar varje brev som skickas.

Ang. att förbjuda företag som Black Internet att "möjliggöra spridning av upphovsrättsskyddat material" på Internet.

Ska vi inte åtala posten med det argumentet? Tänk så mycket knark som skickas med postens hjälp. Landets största langare! Vägverket måste åtalas det med! Tänk bara hur många gärningsmän som använder vägarna för att ta sig till sin nästa brottsplats! För att inte nämna alla kriminella som skeppar stulna varor på vägarna. Ni ser själv hur löjligt det blir när man sätter allting i PERSPEKTIV!

Det finns så mycket mer som är på gång. Alla bankuppgifter ska skickas till USA för att de ska kunna leta efter "terroristers" pengar. Varför går alla på det? Hur korkade är människor? Precis som om värsta terroristorganisationen skulle ligga inne med bankkonton, visakort etc. Handla lite sprängämnen på ett kreditkort? Inte för att vara sådan men jag tror terrorister är lite smartare än så.

När jag ändå är igång och ställer frågor... får EU nu även ta del av USA's alla banktransaktioner? Nähä, inte det? Och varför inte det? Har de inga terrorister i USA? Eller vad är det jag missar?

Jag har en son och fan heller att jag tänker sitta tyst och se på när hans framtida frihet sakta, paragraf för paragraf, tas bort. Vissa saker i livet är jag beredd att gå långt för att försvara... och då menar jag inte bara med ord utan även med handling. Detta är en av dem.

Avslutningsvis vill jag rikta en stor pungspark till de s.k. "journalisterna" i det här landet. Hur i helvete kan ni kalla er journalister?! Är er utbildning något ni hittar i ett cornflakespaket från ICA? Det är ÅR sedan allting hände och hur många av er har analyserat något alls? Öh, vad sa ni? Ingen va? Nämen? Är det sant? Vad i helvete gör ni då? Skriver ni ned saker utan att tänka själv? Utan att ifrågasätta? Ah! Just det. Där har vi det.

Knähundsjournalister. DÄR har ni ett ord ni kan tatuera på valfri kroppsdel.

Det finns intelligenta personer ute i världen som tänker "outside the box". Här är en av dem.

SvD - SvD - DN - DN - Exp - AB - IDG -

Annat shit: , , , , , , , ,

Skriv en kommentar

BRA talat!

Pezster 
· Svar till I am legend10

Tack. Man får fan flipp på det här. Det rapporteras och rapporteras men INGEN gör det på ett tydligt sätt.
Speciellt när man tänker på vad alla dessa domar och lagar kan betyda i det långa loppet.

Instämmer!

Är det så här du skriver när du är koffeinförgiftad borde förövrigt du alltid vara det - fullständigt lysande :-)

Dessutom är den hemska sanningen att våra politiker inte gör detta av dumhet! Jag kommer inte på ngn annan förklaring än att de gör det för att kunna kontrollera massorna den dag de känner sig hotade och anser att det behövs!

Pezster 
· Svar till JSC

HAHAHAHA... tack.

Klockan är 2:21 och nu... nu kanske jag kan sova.

Suck. Kommer bli jobbigt imorgon.

Blir asförbannad när jag tänker på det!

Pezster 
· Svar till Mobwoof

Testa att tänka på det med sjukt med koffein i kroppen. Det är nästan så man tuggar fradga. ;)

Lysande rutit!

Och JSC: Jag håller med dig om kontrolldelen men jag tycker de ÄR dinga också;)

Bra rutet, håller med till punkt & pricka. Förstår inte heller varför nätet ska särbehandlas utanför alla lagar... Men myndigheter, skiv-/filmindustrin & USA i synnerhet verkar skakis över att de saknar kontroll. Då gör de en massa konstiga saker i ren panik, just för som du säger...de har verkligen ingen koll. Ingen koll alls.

Pezster 
· Svar till Annette

Tack... och precis!
Tyvärr verkar journalisterna vara lika väck. Rätt skrivit och undersökt så hade blivit mer eller mindre en nationalhjälte.

Men ingen vågar... Bonnier eller någon annan storägare kanske kan bli lite arga på dem.

Och så tror folk att Sverige inte lider av korruption.

Ipse:

Haha, visst är de idioter - jag vill dock ta det ett steg längre och hävda att, eftersom det rör sig om logiskt gripbara, strategiska beslut, för att garantera sig fortsatt maktinnehav när pengarna tar slut, och röstfiske genom allmosor inte längre är en utväg, är de inte bara dinga - de är usla människor!

Det rör sig alltså om ev svärm etiskt och moraliskt lågtstående hycklare so... Visa hela »

Halleluja... Det kanske är VI som ska ta över tidningarna i landet och börja skriva fakta istället....

En intressant sak om FRA..... De får ju bara lyssna på trafik över landsgränsen... Hur gör man med intern trafik? Jo man skyfflar större delen av trafiken till Osla/Köpenhamn och tillbaka. Då "FÅR" man lyssnia på det. Detta kommer från en 99.9999% säker källa efter en livlig diskussion... Visa hela »

Mitt torrentprogram startade inte när jag sökte på filetype:torrent kick ass swesub och klickade på länk. Kan det bero på att jag inte har ett torrentprogram?

Pezster 
· Svar till Peter

Vad!? Har du verkligen inget torrentprogram? Ladda hem utorrent genast!
www.utorrent.com/

Jag håller med dig i mycket av vad du säger, censur kan inte leda till något gott.
Samtidigt kändes dina jämförelser med posten och vägvärket fullständigt menlösa.
Vägar byggs inte för olaglig aktivitet, olaglig aktivitet kan ske på vägarna. Torrentsidor "byggs upp" för olaglig aktivitet och används av misstag någon gång för lite laglig fildelning.
Du ser väll skillnad... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Bianca

Öh... är du på riktigt? Vi på vårt företag använder TPB för att hosta musik, videor etc för spridning. Det är rätt mycket lagligt som sker med hjälp av torrenttekniken ska du veta.

Och det spelar för övrigt ingen roll... för en sökmotor kan aldrig vara olaglig.

En ny liknelse... en torrent berättar var delar av en fil finns. Det är som att du blir dömd för att en rånare... Visa hela »

Tack för att du reagerar som så många känner, fortsätt!

Haha, jaja, har fått höra den med stavningen förr, är ju Norsk-svensk nu och man kan väll säga att stavningen är inte helt vad den har varit.

För övrigt sa jag ju att det är lite laglig fildelning ibland, kan ta tillbaka "av misstag" om det känns bättre. =)

Snälla Pezster.

Att säga att "alla jag känner tycker så här" måste väl ändå vara det sämsta argumentet i världshistorien. För att svara på det kan jag enkelt säga att "alla jag känner anser att TPB borde stängas ned (för att siten medvetet bryter mot lagen, till skillnad från Google) och att upphovsrätten självklart ska gälla även på nätet". Visa hela »

Pezster 
· Svar till Emanuel

Men snälla Emanuel... jag skrev SAMTLIGA TEKNIKER som jag är i kontakt med (fem stycken) tycker så. Det är inte hela världen!
Inte alla människor som jag känner. Läs för helvete ordentligt innan du går loss med käften.

Jag arbetar dessutom i skivbranschen och tro mig... vi har aldrig tjänat mer pengar än vad vi gör nu!!! Det är helt sjukt. Så jag vet inte vad de som förlorar pengar håller p... Visa hela »

Emanuel:

Är du på riktigt? Upphovsrätten, sen hedenhös, kanske skulle ses över, kanske, möjligen...?

Då gillat du väl FRA, Ipred, Datalagringsdirektivet, SWIFT, m.m. dårskaper också eller?

Och för övrigt skall politiker, jurister och företagare INTE gå hand i hand, ligga i samma binge — det SKALL vara klara gränser.

Och att dina vänner "har koll på hur vä... Visa hela »

Att dra alla journalister över en kam, och kalla dem idioter, bara för att inte alla kastar sig över ett ämne som du personligen tycker är intressant är väl ungefär lika intelligent som att säga att alla invandrare bär sig illa åt bara för att en del gör det.
Med ett sådant sätt att debattera seriösa frågor kommer man nog inte långt. Vad vinner man på att förolämpa folk bara för... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jah Hollis

Jag begär inte att de ska kasta sig över ämnet. Jag ber dem att granska allting ordentligt. Att förstå vad det innebär med allt lagskapande. Inte speciellt mycket begärt faktiskt.

Och med tanke på hur stor plats Internet tar i våra liv idag är det en SKAM att det hela inte tas seriöst. Det förstår du, va? Att det är illa när något som har enorm betydelse för oss alla är under angrepp? TÄN... Visa hela »

Jag har följt insändare i debatten lite då och då och saknar diskussionen kring patent. Har inte koll på allt vad det innebär för alla brancher men det är inte klokt vad vissa patent är så abstrakta att det inte går att utveckla en produkt som är baserat på ett patent. Ta ett olje bolag tex som köper upp teknik för eldrivna bilar exempelvis en batterityp som ser lovande ut. Då får man inte använda d... Visa hela »

Haha Peztiz, still hög på koffein?? :D

Pezster 
· Svar till Mobwoof

*host* erhm... kan vara så att jag liksom... typ... möjligtvis... gjorde om bravaden från igår... *host* ... öh...

Nu byter vi ämne vet jag!

:D

Jah Hollis: Ööööh?!
1. Det ingår i journalisters arbetsuppgift att vara intresserad i ämnet. Varför skulle vi annars vilja läsa deras artiklar? Men du kanske läser vad oengagerat skit som bara råkat gå i tryck och tycker att det är bra....Du gillar bergis betala för skit också?
2. Nog borde det finnas journalister som har intresse att djupdyka i ekonomisk juridik, IT-frågor, eller samhällsfrågor.. Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Bra punkter. Det är precis så jag menar.

"Att dra alla journalister över en kam, och kalla dem idioter, bara för att inte alla kastar sig över ett ämne ** ----> som du personligen tycker är intressant <----** Det där fick mig att fästa blicken ganska rejält på dyngan jag läste från honom... Så Rättssäkerhet, Personlig integritet, korrupta politiker, inkompetenta politiker samt inkompetent juridiskt folk, osv osv osv... Det är alltså "ing... Visa hela »

Fyfan vad bra skrivet! Precis sån där frustration känner jag över svensk så kallad journalistik.

Om folk fortfarande inte fattar vart vi är på väg med acta, ipred osv osv. kan jag mer än gärna berätta om min uppväxt för hundrafemtioelfte gången, men för att göra det lätt för mig (jag jobbar om dagarna och har inte tid att besvara 90% utav befolkningen som inte vet vad en *LÄNK* är) så klistrar jag in en länk min egen f.d (numera döda) blogg, IQ krävs eftersom inlägget är på enge... Visa hela »


@Pezter: *fet tummen upp*

@Bianca: "Torrentsidor "byggs upp" för olaglig aktivitet och används av misstag någon gång för lite laglig fildelning.
Du ser väll skillnaden själv?"

Lägg ned. Internets DNA är kopiering. Har du missat det? Här har vi ett exempel på en "nättjuv" som drabbats av de senaste illdåden mot nätet:

www.linuxmint.com/blog/?p=1416... Visa hela »

Kommentera