Jag är bängtrött på sossar, miljömuppar och vänsterpack. Jag är riktigt extra trött på Wetterstrands ylanden om miljö, miljö, miljö. Speciellt nu.

Lyssna. Sverige är en rent land. Vi kan ha gott samvete ur miljösynpunkt. Men verkligen, det räcker nu med all hysteri. Det kostar pengar och jag är inte ok med att våra skattepengar ska spenderas för att vi ska bli ÄNNU bättre. Vet ni varför? Inte? Då ska jag berätta för er.

Sverige är ett väldigt LITET land. Så även om vi skulle vara de största förorenarna i världen så hade Sveriges samlade effekt på jorden varit mikroskopiskt liten. Nu är vi bra på det här med miljö. Riktigt bra till och med.

Att göra det ännu "bättre" som miljömupparna är ute efter är inte rimligt rent kostnadsmässigt när man tittar på hur stort Sverige är. De där pengarna ska vi lägga på andra saker. Som är viktiga här och nu. Miljömässigt spelar det INGEN som helst roll vad lilla Sverige gör idag, imorgon eller i övermorgon. Ekonomiskt sett är ännu större satsningar på miljön en ren katastrof för Sverige. Vi har nämligen andra, viktigare, problem att ta itu med. Den som påstår annat borde ta en stund och räkna lite på det. Det är inte raketvetenskap precis.

Östros säger att Alliansens manifest är ett kallt sådant. Jaha? Handen på hjärtat lille Östros, världen är ett hårt ställe och hellre lägga pengar på sånt som stärker landet på sikt än att hålla på att dutta med bidragstagare, arbetslösa och välfärd här och nu. Hellre satsa pengar på att se till att vi får fler småföretagare än att öka bidrag eller rädda en jävligt (i Sverige) räddad miljö.

Tack vare de rödgrönas daltande politik med rosa fluff till allt och alla (ja, utom till de som faktiskt åstadkommer något, de ska bestraffas med skatter och annat i solidaritetens namn) så har jag blivit en kall människa. När jag ser folk som sliter i samhället få ut mindre än några kreativa bidragsutnyttjare så blir jag förbannad. Vill jag bidra med pengar till en lat fan som inte får tummen ur? Ska jag bidra med pengar så att samhället ska hålla på att dalta och försöka motivera en lat mask att börja jobba? Verkligen?

Fan heller. Vill man inte jobba ska man inget få. Sätt de som inte pallar på existensminimum och lägg pengarna på de där andra som både kan och vill!

SvD - DN - AB -

Skriv en kommentar

Japp. Kan inte annat än hålla med. Jag fick hjärtstillestånd nästan när jag läste den här artikeln:

www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7675870.ab

Vilken samling inkompetenta pajaser...

Kolla in detta:

varjager.wordpress.com/
www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/vindkraft/article2460600.ece

I och för sig räcker det med Ny Teknik-länken, men jag tycker killen förtjänar lite credd för att han orkat traggla igenom tidningen.

De som vill men inte kan pga sjukdom-psykisk el. fysisk då?

Pezster 
· Svar till Mobwoof

De kan ju inte.
Jag pratar om de som utnyttjar systemet eller bara är lata.
Många som är sjuka idag kan visst jobba. Jag känner tre sjukpensionärer varav SAMTLIGA skulle klara av minst halvtidsjobb.

Typ Franz eller Fritz eller vad han hette? ;)

Helt rätt - ett samhälle kan inte byggas upp utifrån medborgarnas lägstanivå/minsta gemensamma nämnare utan måste byggas för den stora majoriteten - som faktiskt jobbar och sköter sig. Sen får man göra anpassningar för alla som hamnar utanför. Så som debatten ser ut idag försöker man framställa alla sjuka, förhindrade, ovilliga eller inkompetenta som norm och oss som arbetar och betalar vårt uppe... Visa hela »

Jag slutar läsa bloggen från och med nu. Tack för den här tiden, tack för alla skratt och alla klockrena inlägg. Men du har rätt, du verkar ha blivit en mycket kall människa. Du vet, ens "känsla" om att det finns så många bidragstagare som latar sig etc etc stämmer inte särskilt ofta. Sjukt besviken på dig, hoppas att du någon gång blir arbetslös och deprimerad på samma gång. Tror du... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Nils

Det stämmer visst det. När en människas idé om att söka jobb är att en gång i veckan gå till arbetsförmedlingen förtjänar man existensminimum.

Det är ett jävla gnällande och "vill också ha!" på gång i Sverige just nu.
Gå och ta det då för fan.
Svårt är det inte.

Som jag ser det så får Sverige just nu en välbehövlig bitch... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Nils

Och önska att någon råkar illa ut? Vad är du för en jävla mupp?!

Tjingeling på dig. Jag skulle säga välkommen tillbaks när som helst men det vill jag liksom inte.

Så.... byebye.

Pinsamt blogginlägg.

Du säger att Sverige behöver inte bry sig om miljön för att vi utgör en så liten del av världen. Med samma logik så kan du ju i så fall sluta klaga på bidragsfuskare eftersom de utgör en så liten del av samhället. Om de kämpar för att bli bättre så gör det ändå ingen större skillnad.

Pezster 
· Svar till TB

Hahahahaha... tror du verkligen att bidragssystemet och vårt daltande med allt och alla inte kostar en JÄVLA MASSA PENGAR?

Som jag sa innan. Bara det faktum att en arbetslös går till arbetsförmedlingen en gång i veckan och säger "det finns inga jobb, jag söker och söker" - bara det handlandet är omedelbart existensminimum i min värld.

Förresten säger jag inte att vi inte ska bry oss om miljön. Ja... Visa hela »

Ja det håller jag med om. Har själv a.d.d och är konstant utmattad och orkar ingenting. Någon läkare förklarade att en del nervbanor i hjärnan inte har kontakt med varandra.

Pezster 
· Svar till Mobwoof

Ajaj. Låter otroligt jobbigt.

Jag vet en som vi arbetar med som har adhd och någon form av extrem hyperaktivitet. Han har gett upp tanken på ett normalt liv men han valde att acceptera sig själv... började envist försöka se fördelarna.

Nu har han hittat en sysselsättning där alla hans "nackdelar" blev fördelar.

Jävligt stort ös i den där snubben.

Fast är man utmattad hela... Visa hela »

Tack för stödet :)))

Ja jag blev diagnostiserad först i år men det har varit så här i åratal. är sjukpensionär. Med såna här sjukdomar kommer depression som ett brev på posten så jag har gått på antidepp-medicin i minst 10 år-har hittat en som funkar hyffsat-tyvärr går man lätt upp i vikt och det hände mig också så jag fick sluta med Risperdal. Nu har jag bara setra... Visa hela »

märker att flera som kommenterar inte ser skillnad på människor som inte KAN jobba och de som bara inte VILL. Är man vissa sorters sjuk så kan man inte. så enkelt är det bara, den kategorin som tilltalas är de som inte VILL och är ena lata jävlar som ser sig förtjänta av stillasittande.

jag gick arbetslös länge för att jag inte hade en jävlarns aning om hur man söker jobb. arbetsförmedlingen ä... Visa hela »

Hört talas om "Law of diminishing returns"? säg att man har en bilmotor på 100 bhp och trimmar den till 200 så kostar det 50.000 alltså 500 kr/bhp. Nu vill vi vi trimma den till 300 bhp. Det kostar inte 50.000 till, nej nu kostar det 100.000 kr alltså 1000 kr/bhp och så vidare.

Vi är miljövänliga så det räcker och blir över, istället för att knäcka oss ekonomiskt för att få ur de... Visa hela »

Tack Tinky jo musiken e viktig för mig :))) Och Arbetsförmedlingen har bara att rätta sig efter vad regeringen bestämmer-jag vet-min farsa är förmedlare :))) Enligt honom är det bara socialvetare i 30-årsåldern numera på förmedlingarna...

jo, det är därför jag inte är arg på personalen där, de kan inte trolla precis. hade en urtrevlig dam som handledare först, och sedan en helengagerad snubbe.

problemet är att man mer eller mindre är tvungen att tänka om gällande arbetsförmedlingens struktur.

Kommentera