I DN (under vetenskapsrubriken?!?!?) idag kan man läsa om forskare som - hör och häpna - har kommit fram till en "vetenskaplig" förklaring till att ett sagoväsen hjälpte till att dela på det Röda Havet. Självklart är undersökningen gjord av amerikanska "forskare".


"Datorsimuleringar som amerikanska forskare genomfört visar nu hur starka östliga stormvindar kan ha trängt tillbaka vattnet och blottat en landbrygga.

Den torrlagda landremsan kan i teorin ha gjort det möjligt för israeliterna att sätta sig i säkerhet på flykt undan egyptierna och farao.

När vinden sedan mojnade forsade vattenmassorna tillbaka och dränkte egyptierna som tagit upp jakten på sina slavar."


Öh... en liten bieffekt av den en så stark vind skulle ha blåst iväg moses och israelerna som små löv i vinden. "Weeeee! I can see my house from heeeereeeeeee!" följt av ett *plums* typ.

De är roliga där borta i "good old USA". Ifrågasätter de inte evolutionen så håller de på med sånt här trams. Jag menar... vad blir nästa "nyhet"? Kanske "bevis" om hur Harry Potters trollstav fungerar? Luke Skywalkers Kraft?

Störtlöjligt. Vem är det som bekostar sånt här trams? Det är alltid likadant... för genom att smyga in lite förklaringar till diverse påhittat trams i bibeln går kreationisterna i USA lite "omvägar" för att öka acceptansen för religion. Farligt och ingen "nyhet" som hör hemma i en svensk tidning.

"Det finns ingen gud!" konstaterar människor med hjärna.

"BEVISA ATT GUD INTE FINNS!" skriker de utan. Vilket är idiotiskt och tydligt visar varför man inte kan ta religiösa på allvar. Vi behöver inte bevisa något alls. Däremot... om vi inte ska se er som lallande idioter så är det bäst för ER att dra fram några bevis... tills dess... så är ni faktiskt just lallande idioter som tror på sagor.

Ps... nej... att vifta med bibeln och kalla den för bevis är inte ok.

Dessutom kan ni läsa här om ett projekt där de bygger det ultimata "roliga huset" för de lurade att roa sig i. Trevligt för dem.


Skriv en kommentar

Nej, inga bevis skulle duga för dig. Bibeln duger inte, säger du. Då är ju diskussionen över, för den är Beviset! Men att Bibeln är sann kommer du aldrig att tro, trots att det finns överväldigande argument.

Jesus berättar liknelsen om den rike mannen som i dödsriket (obs! detta är bara en liknelse) ber att få komma tillbaka och varna sina släktingar för att de är på väg till helvetet. Nej,... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Syndare

Hahahaha...

Bibeln som bevis. Jag skrattar så jag får ont i magen.

Sedan bajsar du ur dig en massa jesusdravel som inte betyder något alls.

Jag påstår verkligen inte att människor vet allt... eller jag för den delen… jag är - till skillnad från människor som du - helt ok med att vi inte vet exakt hur allting universum fungerar. Däremot vet jag att det lilla klotet vi bor på är mer än n... Visa hela »

När jag frågat troende om bevis för att gud existerar så brukar svaret bli: "Jag VET att det är så p.g.a. att jag upplevt det ena eller det andra". Vetenskapligt? Inte det minsta. Så varför kräver de egentligen bevis för motsatsen? För att falsifiera fakta så måste man ju ha fakta att utgå från. Tycker inte bibeln eller en "känsla" räknas som fakta.

Pezster 
· Svar till Tess

De tycker det är jobbigt att inte alla andra hänger på.

Folk får gärna lov att tro på vad fan de vill... bara de håller käften om det och inte försöker smyga in det som en slags "vetenskap" i tid och otid.

Trams... Stadiga vindar på 28 m/s skulle knappast
"blåst iväg moses och israelerna som små löv i vinden. "Weeeee! I can see my house from heeeereeeeeee!" följt av ett *plums* typ."

Tror vare sig på gud eller bibeln eller dig.

Pezster 
· Svar till Ulrika

"Experimentet", nyttan och "vetenskapen" sågas just nu lite varstans... så jag låter det där vara osagt.

Det finns för övrigt bara en sak att tro på och det är en själv.

Resten är bara virus i skallen.

Hmmm... Och du är säker på att du inte är ett virus i din egen skalle?

Pezster 
· Svar till Ulrika

Jupp.

Jag har bevis på att Jorden faktiskt ÄR platt.

Det står i Biblen, och Bibeln är sann därför att den är sann, det står i den att den är sann och skriven av Gud.

Tanken på Gud kan vara skrämmande och det är förståeligt. Att ta emot Gud i sitt liv är en oerhört omvälvande händelse och det är inte ovanligt att man gör motstånd när man står naken inför vår herre! Läs din e-post för jag tror du behöver möta rätt personer

Pezster 
· Svar till L-G Andersson

Öh... ditt mail...
Du kör alltså grejjen med "naw... när du väl förstår så kommer du..."

Jag är rätt allergisk mot det där svamlet. Svar kommer antingen i din mail eller som ett inlägg... har inte bestämt mig än.

Det kan mycket väl vara teoretiskt möjligt att något sådant kan ha hänt, på samma sätt som det kan vara så att någon gud har existerat. Så länge vi inte kan bevisa att det inte är möjligt är det dumt att gå och påstå det, men som Richard Dawkins har sagt så många gånger bör man förhålla sig till tron på gud på samma sätt som tron på pysslingar oc... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Rikard

Precis så. Tack Rikard.

Just nu sitter jag och läser ett mail från herr Andersson här i kommentarstråden.

Jag vet tydligen inte bättre och har blivit inbjuden till någon slags hjärntvättsgrej.

Skumt. Blogg om det? Jag funderar på det.

Jag är helt förstummad av kommentarerna - jag blir det fortfarande varje gång jag läser nåt som bibeltokarna skriver lite här och var. Jag har väldigt svårt att förstå hur vuxna människor kan nedlåta sig till sånt enormt självbedrägeri. Jag tror på fullaste allvar att det ligger någon form av mental störning bakom det här fenomenet, något som huvudsakligen har sina rötter i miljö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jaanus

Jaanus... jag är med dig. Oj, vad jag håller med dig.

Religiöst troende är likvärdigt med mental störning.

Tack, Jaanus! Verkligen. Skönt att veta att det inte bara är jag.

Bibeln skrevs av människor som trodde jorden var platt. Nog sagt.

Här är ett bra klipp om en himmelsk tekanna:
www.youtube.com/watch?v=hxqy32SFW-w

Lite roligt: Du reagerar pa detta viset med artikeln, fanatiskt religiosa reagerar likadant - eftersom de tror att vetenskapliga forklaringar pa mirakel fornekar Guds existens... :) De anser att dessa forskningsresultat kommer fran ateistiska vetenskapsman... Smart religiosa (sasom jag ;) (jag vet, jag vet, du anser att det ar en contradiction in terms...) anser att alla mirakler maste nodvantigtvis kunna forklaras med fysiska lagar. Om delningen av havet verkligen skedde later jag vara osagt -... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Polaris

Hmm... termen smart religiös får vi fördjupa oss i någongång...

Jag klarar inte de jobbigt religiösa... de som prackar på mig saker är de som jag anser har ett slags mentalt virus. De VILL liksom försöka smitta andra.

De som håller sin tro privat eller iallfall håller den UTANFÖR vetenskapen har jag inga problem med.

Sedan har vi dig... Polaris... som mer verkar ha en mer filosofisk inställning... Visa hela »

Beakta biten om edens lustgård, Syndare. Har man med en såpass sjuk personlighet som "Gud" att göra spelar det ingen roll om man som människa käkar äpplet eller ej, han gör bara nya fällor.

Gud är, om han finns och om bibeln är sann, en jävla skitstövel kort och gott. Orka lägga ner sitt liv på att vara rädd för vad en osynlig kompis tycker om en..

Pezster 
· Svar till paqe

Hahaha... precis.

Apropå moral, etik och annat som dårarna tror sig vara mästare på så ligger det förövrigt nära till hands att misstänka att religiösa människor är tämligen usla figurer!

Individer som endast genom hot om evig fördömelse till helvetet å ena sidan och utsikten till party i himlen, med eller utan oskulder, å den andra kan förmås bära sig åt som folk kan det i sanning inte vara m... Visa hela »

Pezster 
· Svar till JSC

Jag har alltid undrat över det där med jungfruarna inom islam... jag menar... är jungfruarna i efterlivet med på det?
Och är det likadant för kvinnor? Tror inte de hade tyckt det var så kul för dem om massor av kåta manliga oskulder plötsligt tog emot dem i efterlivet...
Som alltid när det kommer till religioner så verkar det inte så väldigt genomtänkt...

Att köra "det står så i Bibeln" som argument för att Gud finns är ju ... alltså ... jag har alltid undrat hur företag som TVShop kan överleva genom att sälja såna uppenbara fake produkter ... men när folk tror på Gud för att det står så i Bibeln så kommer det lixom en helt ny vinkel på hur TVShop kan överleva.

Ps.
Elvis va en utomjordling, för jag skrev det precis på... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jay

Hahahaha... good point.

haha! Joda, jag tror pa en gud. :) och att de skrifter jag laser lar mig att bli en battre manniska. Men jag tror ocksa pa vetenskap. Och pa att det inte kan finnas ett motsatsforhallande mellan de bada - bara avsaknad av fullstandig kunskap. Jag ska medge, att jag har avsiktligt hallit tyst om min religion for dig, eftersom jag inte kanner for att fa den attackerad (om du nu skulle bry dig om det... :). A andra sidan skulle jag nog klara av att "forsvara" den. Men jag skulle nog bara... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Polaris

Äsch... jag är bara PÅ när folk ska på något sätt ha cred eller specialbehandling för sin tro.

Speciellt ID-människornas försök till att "vetenskaplifiera" religion. DÄR går jag i taket.

*host* och kanske ibland... öh... mer än så.

Jag fixar det inte bara. För jag får inte det gå ihop i min egen hjärna.

Gemensam förståelse och humanis... Visa hela »

Pezster 
· Svar till jorch

Jupp. Men tack för länken ;) så att andra kan se med.

Pezster, vi icke troende är syndare.
De som tror är det bara synd om.

Pezster 
· Svar till JB

Ah... bra sagt. :D

Polaris - många religöse texter är ju faktisk om att bli en bättre människa. Och det är väl bra. Men där det blir fel är när man går över lik för att komma dit.
Såg av ett tilfälle denna quote idag:
"Religion is an insult to human dignity. With or without it, you'd have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, it takes religion."

För att påvisa din tes om att människor med hjärna hävdar att gud inte existerar:

www.telegraph.co.uk/science/science-news/7976594/Stephen-Hawking-God-was-not-needed-to-create-the-Universe.html

@jorch: Zeitgeist är inte en bra dokumentär och absolut ingenting som någon bör använda i sin argumentation mot religion. Den är full av falska påståenden och rena lögner. Segmentet när speakern jämför Jesus/gud med bland annat Horus, Khrisna, Dionysos och en bunt andra gudar är till exempel rent nonsens. Likheterna som tas upp är i många fall helt enkelt påhittade!

Zeitgeist skall ses som vad det ä... Visa hela »

Vet du vad gud sa till eva när hon tvätta fittan i havet?
- amen eva då, den där lukten kommer fiskarna aldrig få bort!

Pezster 
· Svar till Stinken

När ribban är låg kommer det ALLTID någon och gräver ned den ytterligare några meter...

Kommentera