Skriv en kommentar

Haha, fy fan vad lysande!!! Nu blev låten ännu bättre!!

Haha...jag tankar faktiskt inte upphovsrättsskyddat material.

Pezster 
· Svar till Björn

Ojojoj... det gör jag. E-böcker (som jag inte ens KAN köpa utan skivor lätt och enkelt), filmer, musik... tanktankTAAAANK!

Går det ladda hem... så laddar jag hem det... bara för att det går att ladda hem... ;)

Björn: Men vad tankar du då? Då har du ju knappt något att välja på... Tanka tanka - annars är du upphovsman!

Pezster 
· Svar till Candy

Precis! Björn är upphovsman! ARGH!

Candy: Jag tankar faktiskt ingenting. Lite är det för att den typ av musik jag lyssnar på inte involverar stora giriga skivbolag utan väldigt små band, så jag tycker gott att jag kan betala när jag köper deras skivor. Sedan gillar jag att ha den fysiska kopian också, vet inte varför. Har alltid varit så. :)

Pezster 
· Svar till Björn

Jag har ingen cd-spelare. Eller dvd. Allt körs via disk och än så länge har jag inte hittat en köp-site där jag kan välja FLAC som alternativ. Så det blir alltså torrent och darknet för hela slanten.

UTOM när man kan köpa musik direkt via bandets siter. Speciellt psytrance genren kan det där.

Björn: Ok, det tycker jag låter som en vettig förklaring. Men hur gör du med filmer då?

Köper dom med. Å andra sidan är jag inte särskilt intresserad av filmer, så det brukar oftast bli någon typ av zombie-film (tröttnar aldrig på dom). Tycker liksom inte det är samma känsla om man laddar ner dom.

Pezster 
· Svar till Björn

VA? KÖPER DU FILMER?
en fråga... blir inte du, som gör rätt för dig, jävligt irriterad på de där antipiratbudskapen i filmer som du redan köpt?! Jag menar... snacka om att den propagandan drabbar fel målgrupp.

För mig var det de där 20 sekunderna piratreklam i något som jag betalt för som gjorde att jag likt fantomen med dödskallen på stranden lovade att aldrig mer lägga en spänn på... Visa hela »

Jag känner så här: Möjligheten att ladda ner musik och filmer gör att jag lyssnar på/ser så oändligt många fler band/filmer än om jag skulle köpa skivorna/filmerna. Med andra ord är det ju bättre för musik/filmbolag = betydligt större spridning av deras verk. Och i ett större perspektiv så är det ju bra, för folk blir mer allmänbildade, kanske lär sig något, har mer att prata om os... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Vi får inte glömma att både musik- och filmbolag gör rekordvinster.

Vi i musikbranschen tjänar bra med pengar just nu. Riktigt bra.

Ja... om inte artisterna suger så klart. Det är de som gnäller mest.

Lättare att skylla på fildelning än att inse att man borde byta jobb.

Nja, jag vet inte...det är ju bara att spola förbi. Sedan tror jag vi helt enkelt får komma överens om at inte vara överens på den punkten, men jag anser personligen att om jag inte har betalat för att se något som någon annan har lagt ner massor av pengar på så har jag heller ingen rätt att se det. För vad spelar det egentligen för roll om alla skulle se bolagens produkter, men ingen betalade för sig? Då skul... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Björn

Öh... det GÅR inte att spela förbi. Den är ju hårdkodad. Man måste se den spela ut. Möjligt de har ändrat de på de nyare filmerna men det är för sent.

Pezster 
· Svar till Björn

Oj... glömde ju...

Jupp. Spelningar och andra dealar är huvudsaklig inkomst. Skivorna ger artisten 10-15 per sålt 179 kronors album så... öh... minimal ansträngning läggs på det där. Nu arbetar vi på ett sätt att vi har artistens bästa och inte skivbolagens som vårt ansvar.

Att driva musikbolag är varken enkelt eller automatiskt lönsamt. Har ett band bra musik OCH bra management så kan jag gar... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Björn

Problemet är idag inte fildelningen. Högsta prio enligt mig är att göra om upphovsrätten. Det är steg ett.

Va? Jag tror vi pratar om olika saker. Den där skärmen i början om "bla bla FBI bla bla" kan man iochförsig inte spela förbi men jag trodde du menade den där "Downloading is stealing" filmsnutten som har letat sig in överallt, för den kan man spola förbi. I övrigt stör jag mig inte så mycket på den där första skärmen, är ju bara där i fem sekunder.

Precis, det är skitsvå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Björn

Downloading is stealing är lika illa. Jag har ju fan köpt den.
Laddar jag hem filmen slipper jag allt. Perfa!

Artisterna idag tjänar mycket lite på försäljningen. Inte lönt att föda de döende skivbolagen.

Jo, jag vet...det är helt ologiskt, konstigt och utan någon som helst förklaring, men jag njuter mer av en film jag köpt än en jag laddat ner. Men sån är jag.

Jag tror nog att det där beror lite på vilken artist det är också. Jag får känslan av att med mindre artister och mindre skivbolag så är omkostnaderna bra mycket mindre (skivorna är också billigare än på större bolag). Sedan... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Björn

Hmm... jag köper det.

Hahaha... tur vi alla är olika!

Förresten har du rätt i att framtiden inte ligger hos skivbolagen utan hos mindre managementföretag. Helt rätt.

Kommentera