Mona Sahlin säger att 30.000 till kan bli utförsäkrade nästa år. Och får rätt. Tja... vem är överraskad? Inte jag. Svensken har blivit en bekväm jävel. Enligt mig är det bättre att strama upp ordentligt en gång för alla och sedan rätta till i efterhand.

För OM vi gör en ordentlig rensning så gör vi det möjligt att hjälpa de som verkligen behöver det. Det är inte en chans att Försäkringskassan är färdiga med sin "utrensning" av dessa... öh... inte bara fuskare... men de som fått för sig att de är så in i helvete sjuka att de inte kan jobba. Det här handlar om svenskens uppfattning om vad "att vara dålig" egentligen innebär.

För svensken har blivit ett jävla klent släkte. Det GÅR inte att gå som sjukpensionär på heltid för att man har ont i ryggen. Visst, du kan inte ha jobb som innebär att ryggen belastas men idag, med all teknologi, så finns det triljoner jobb man kan ta, liggandes om du så vill. Att vara dålig är att vara DÅLIG. Inte lite utbränd... inte lite ont i foten... inte en släng av elallergi... utan DÅLIG! På riktigt och inte för att man är rädd för att ta för sig i livet.

Ibland undrar jag om inte många svenskar bara letar efter den där diagnosen så de ska slippa jobba. "Åh! Min hund dog! Jag kan inte jobba!"

Vi har en kille på jobb, en fastighetsskötare, som är en jävla klippa. Han har ryggproblem, lite reumatisk värk, käkar en jävla massa mediciner och har en cancersjuk hustru som han tar hand om. Han jobbar.

Vi känner en annan som tycker livet är "lite jobbigt nu" efter att ha fått sparken från ett jobb han inte skötte... med den förklaringen och en läkarvän lyckades han klippa åt sig 6 månaders sjukskrivning. Ett jävla HÅN mot de som verkligen ÄR sjuka.

Jag vet fler. Tyvärr.

Nu kommer det artiklar om de som är riktigt sjuka som kämpar med Försäkringskassan. Vilket är helt galet så klart... men vem ska vi egentligen vara arga på? Regeringen? Fuck no... de försöker ju fixa det här.

Fan, bli arga på alla de som utnyttjat systemet i alla dessa år. Det är dessa klena PARASITERS fel att det har blivit som det har blivit... för pengarna räcker inte till att ta hand om de verkligt sjuka samt någon mes som blir utbränd av att gå till jobbet varje morgon. Patetiskt. Vill ni vara ännu mer arga på någon? Tja... låt ilskan flöda gentemot den socialdemokratiska regeringen som lät det bli så här.

Visst, det ÄR för jävligt att vissa kommer i kläm... men jag vill gärna tro att om samhället en gång för alla ger folk en spark i häcken så kommer det finnas mer pengar till de som verkligen behöver det. Det är så att säga en smäll som samhället får ta. Det som händer nu är ett första steg till att riva ned det gamla, göra om och göra rätt.

Det är nämligen vad Sverige behöver. En kollektiv spark i häcken.

Exp - AB - SvD - 1 - 2 -

Skriv en kommentar

Fy faan vad bra skrivet! Vad skönt att det finns fler som vågar säga det. Jag mådde pissdåligt av att vara "pensionär", tappade tron helt på mig själv enellanåt och pengarna bara kom varje månad så jag orkade inte bry mig. Men sen när jag fick veta att jag skulle bli utförsäkrad vaknade jag på allvar till och insåg att jag kan inte ha det såhär, jag SKA inte ha det såhär. Jag... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Linda

Skön inställning! Klart som fan du fixade jobb! Allt går om man bara ger sig fan på det ;)

Jo, det är bara synd om dom som faktiskt är sjuka och drabbas. Om dom förlorar massa försäkringspengar så kommer dom nog hamna i ekonomiska bekymmer som dom aldrig kommer kunna ta sig ur, även om dom "blir försäkrade" igen, efter ett halvår... Svårt att ta sig tillbaka.

Och jag tror alla känner till någon som liknar ditt exempel. Såna fuskare vill jag också sätta dit. Grr.

Pezster 
· Svar till Therese

Det är otroligt synd om dem om de blir så. Fast vi måste ta tag i det. Och inte glömma vad det var som gjorde att det blev så här.
Dåligt skött, helt enkelt.

Rösta på SD så vi får slut på skattesänkningarns!

Pezster 
· Svar till Inger

Öh.... nej. Eftersom jag har en hjärna så är det absolut inte aktuellt. Jag menar... Jimmie Åkesson i Riksdagen... brrrrr...

Jag fruktar tyvärr att det blir rödgrönt, människor vill ha och vill ha nu. Vad gäller andra frågor så orkar folk inte tänka kritiskt eller förkovra sig. Därför fungerar samma återanvända klipp på ett naturligt kalvande isberg gång på gång när folk tutas i att slutet närmar sig, särskilt bra fungerar det på folk 18-26 som av någon outgrundlig anledning valt att ekipera sig med b... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Argosy

Nope. Det blir inte rödgrönt. Hahaha... tänk bara... då skulle ju svenska folket röstat fram Mona fucking Sahlin som statsminister! No fucking way... inte ens JAG tror att svenskarna är såna kompletta idioter.

Har följt din block ett tag nu, å måste fan säga att "vi tänker lika"=D Hoppas du läst denna artikel: www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article7788861.ab. Ha d gött!

Pezster 
· Svar till Jorch

Tack för länken! Nice! Se där! Det fungerar ju... hon gillade inte först... men nu har hon insett sitt eget värde.

Helt jävla fantastiskt.

Pezster du har väl ett gott liv ! Du överlever säkert även med soosarnas politik.

Pezster 
· Svar till bloggare på icedaniel.se

Jo. Men jag vill inte. Det är nog vetskapen att det är lallande idioter som styr som gör det jobbigt. Sedan vill jag inte bidra till att hjälpa klenpellar.
Harsh, but true.

Åandrasidan har vi ett ganska rikt samhälle. Jag är uppfostrad vänstervriden som fan i en kommun rödare än satans arsel, och det har säkert färgat mig (åandrasidan gör en sådan uppväxt spännande saker med ens världssyn när den stora sprickan kommer då man vid x:ton års ålder bara _måste_ göra tvärtom som dom runtomkring som inget fattar), men jag pytsar hellre en hundring till nå... Visa hela »

Jag tycker det är kul att AB uttrycker det "Mona Sahlins påstående stämmer [...] kan till och med lägga till ytterligare 10 000."

Då stämmer det ju inte?

Pezster 
· Svar till Fredrik

Hahahaha... helt rätt. Så jävla kul.
Ooups liksom...

Fast å andra sidan utbildar sig väl dagens journalister genom att läsa på baksidan av cornflakespaketet.

Hörru Peszter! Du vill inte hjälpa klenpellar?
Har du ingen koll på hur det "arbetas" inom kommunerna runt om i landet? ;) Således hjälper det inte ett skvatt, om man är blå eller röd. Det är kört iaf. Finns fler myglare där än inom sjukförsäkringen!

I "eliten" bland de sjukskrivna kan vi väl t ex nämna Thomas Möller? Fuskarna klarar sig nog bättre än snittet oavse... Visa hela »

Pezster 
· Svar till LOL

ARGH! LOL!? För fan... nu fick du in mig på ett av mina största hatobjekt. Nämligen kommunernas anställda. 50% går omkring med mer eller mindre påhittade sysslor....

HaHa! (^_^) 50%? Nu var du för snäll... >:/
Kan väl spä på lite, hur mycket av inventarierna tror du hamnar utanför kommunernas dörrar? *Host* ;)

Sen om jag får ta upp tråden igen... Är det någon som borde ha smisk på stjärten så är det Försäkringskassan! Varför??
Jo. Sjukskrivna som nu faktiskt HAR kommit tillbaka på arbetsmarknaden är det tydligaste beviset på a... Visa hela »

Pezster 
· Svar till LOL

Så med andra ord ska vi helt klart vara förbannade på:

1. Parasiterna
2. Politikerna som tillät det hända
3. Försäkringskassan
4. Miljömuppar

(Jag la till fyran eftersom man kan med fördel vara arg på dem hela tiden... oavsett anledning).

Jag har en väninna. När hon var 26 år gammal så föreslog f-kassan att hon skulle förtidspensioneras. Hon hade led- och ryggbesvär och led av en depression. Hon hade varit sjukskriven till och från under ekonomistudierna sedan 5-6 år tillbaka. Att föreslå förtidspension... till en kliniskt deprimerad 26-årig människa... som alltså skulle få leva på existensminimum hela livet då hon aldrig hade jobb... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anna

Precis. Folk behöver ibland en liten, kärleksfull, spark i rumpan.

fyfan. jag skulle aldrig klara att vara utan nån form av sysselsättning en längre till, skulle deppa ihjäl mig. jag har sällan "Inget att göra" och luckor av sysslolöshet även på jobbet ger mig myror i baken och slutar med städning, organisering och sist men inte minst, avancerad post-itkonst.

det jobbiga är ju att i sållningen mellan de som verkligen inte kan arbeta och har livslånga åkommor och de som... Visa hela »

Håller fullständigt med dig och vänstern verkar ha lätt att glömma att det var samma problem för vissa svårt sjuka när Socialdemokraterna styrde.
www.riksdagen.se/webbnav/?nid=67&doktyp=fr&dok_id=GT11907&rm=2005/06&bet=907
www.vk.se/Article.jsp?article=30407

På tal om politik... Såhär fungerar (eller inte) Alliansens Försäkringskassa...

Den korta versionen...

katidis.wordpress.com/2010/02/03/status-med-forsakringskassan-3-feb-2010/

Mvh

Kommentera