Sveriges sätt att hantera vargarna är ett skämt. Inte nog med att några skogsinavlade självutnämnda experter övertalade regeringen att 210 vargar räcker för att ha en livskraftig vargstam. Fråga valfri genetiker om det beslutet och de vet inte om de ska skratta eller gråta. Skitsamma, nu har ju faktiskt EU lagt sig i, hotar med böter och kräver svar av Sverige på många olika frågor runt hanteringen. Bra.

Det där med 210 vargar var dessutom under förutsättning att man skulle sätta in 20 vargar från andra bestånd för att få liv i en svenska stammens gener. Har det blivit av? Nope. Det där var inte det lättaste nämligen... tydligen har Sveriges status som rabiesfritt land gjort att vi inte kan fylla på bestånden på det sättet i den närmsta framtiden. Alltså... fritt för jakt men ingen påfyllning av stammen. Alltså var det ett korkat och förhastat beslut att påbörja jakten. Att dessutom släppa vargjakten fri för varenda flanellbög med gevär var extra dumt. För givetvis sköt idioterna för många vargar.

Nu går andra idioter ut i media och gnäller över att vargarna äter deras hundar. Ja... så vad då? Det finns jävligt många tamhundar i Sverige och det är ju trist att ni låter dem springa fritt i skogen så att vargen kan käka upp dem. Ha koll på hundarna om ni är så rädda om dem.

Vargen är utrotningshotad i Sverige. Ett tämligen vackert rodjur med enormt mycket mer existensberättigande än era hundar och om vargarna vill äta era hundar så är jag helt ok med det. Tamhundar finns överallt men vargar är det ont om. Så... duuuktig varg. Smakade vovven gott?

Är vargen ett sånt stort problem så ifrågasätter jag dessutom er intelligens eftersom ni envisas med att bo kvar i vargområdena. Vargen var där före er, era förbannade idioter! Vet ni vad som sedan puttar in er i extremidioternas fack? Jo, att ni mot bättre vetande släpper ut er dumma hund i skogen och sen blir överraskade och ledsna över att vargen käkat upp den.

Kolla upp statistiken! Vad dödar era hundar mer än varg? Kan ni svara på det? Nej, klart ni inte kan eftersom ni är uppenbart är efterblivna. Trafiken! Jupp. Sant.

Vet ni en annan sak som skadar era hundar mer än vargen? Jag ska berätta... jägare. Jägare skjuter hundar i lååååångt större utsträckning än vad vargar ens river en hund lite grann. Slå upp det själva om ni tvivlar.

Nu ska ni inbilla mig i en slags gråtartikel att vargen går på hundarna i större utsträckning än innan? Även om så vore fallet så skiter jag i vilket. Om era hundar slutar som vargmat så är det ert eget fel. Skyll inte på vargen, den gör bara sin grej som rovdjur, men NI som hundägare... titta er i spegeln och inse att det är NI som bär ansvaret för att era hundar är döda. Sug på den tanken en stund. Axla sedan ansvaret för era husdjur. Kan ni inte det så ska ni ge fan i att ha en hund.

Vargarna går över till att äta hundar? Hahaha... bra!... Kom igen när ni har slut på hundar i Norrtälje. Då får vi hitta något annat som vargen kan äta. Hmmm... tamkaniner? Hamstrar? Marsvin? Hästar? Katter? Försäkringskassefuskare? Vinnaren i "Biggest Looser"?


Skriv en kommentar

Blir väl mer mat om man tar dom andra i Biggest Loser. Det kan ju trygga vargstammen ett tag i alla fall ;)

Pezster 
· Svar till mikaelj

Fan. Så klart. Du har rätt.
Vi ger dem så klart förlorarna! Vi börjar nedifrån!

Tack mikaelj... bra tänkt :D

Jag är jägare, men jag finner ingen mening med att skjuta rovdjur. De går ju inte att äta och jag jagar för köttets skull. Dessutom är jag ju själv ett rovdjur och får finna mig i att det finns fler rovdjur i skogen som också vill jaga och att jag inte kan ha allt för mig själv. Det... Vore bara onaturligt.
Har också en hund och vet att om den skulle bli tagen av en varg så skulle jag naturligtvis bli ledsen, men jag... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Raven

Du påminner mig om en kille här på jobb som också är jägare och sköter om mark. Han har samma resonemang. Så skönt... alltså, du vet... att det finns jägare... och sen finns det JÄGARE.

Du kallar oss jägare för idioter,rakt över..Kan bara svara..IDIOT!! Tillbaka. Med det resonemanget kommer man ju jävligt långt. Och vad som dödar våra hundar?? Ta statistiken enbart i rovdjurslänen får du en helt annat resultat..Men vissa läser ju bibeln som fan själv.
Jag tror du ska intresserad dig för bibelkurser ist..
För våra problem med rovdjur begriper du dig då rakt inte på..Har du/ni problem m... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Bengt Stor

Bibelkurser? WTF? Är du född i en formsvacka eller vad är det fråga om?

Bilar är inte ett utrotningshotat djur ditt sär.

Och gnäll inte. Är det jobbigt med varg så bo för fan inte där du bor.

Snart utvecklar ni väl någon slags trädfobi och börjar hugga ned dem.

Rikspucko.

Dalmas och jägare. Såg i Dalademokraten att någons Chihuahua hade blivit tagen av varg på nån fäbod när hon "bara lämnade den en stund bunden utomhus när jag var inne i boden"

Det är typ som att lämna sin dyra ferarri olåst i chicagos skummaste kvarter efter skymningen över natten och sedan vara förbluffad när den är borta..

Har man hund/boskap som man vill behålla vid liv och h... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Hahaha.... en chihuahua... den kunde lika gärna råkat ut för en olycka i en råttfälla ;)
men så rätt... man får se efter sina saker :D

"You cannot claim what you cannot defend"

Pezster 
· Svar till Raven

Hahahaha... det där fick hundägarna att se... öh... klena ut.

Jaha du,slipsfagot! Så man ska gå o bära hundarna i handväskor i skogen,som ni gör på Strandvägen??
Gå ut i skogen du med din handväska med tillhörande blingblingvovve du, så kanske gråben gör processen kort med er bägge! Vilken lycka.. Lortgroda!!

Pezster 
· Svar till Bengt Stor

Hahahaha... slipsfagot, gråben, LORTGRODA?! Och under namnet "Bengt Stor"?!?!
Hahahahaha, jag skrattar så jag får kramp... hahahahaha... tidsenligt! Verkligen... var bor du? Under en sten på 1800-talet?

Förresten bor inte alla på Strandvägen. För, håll i dig nu, till skillnad från din by har städer mer än EN gata. Det du!

Journalism är "vinklingens" moder...
Tjaa, lite förvånad blev jag. Är landsortsbo och hundägare så jag kände mig manad (tråkigt men sant) att googla lite:

Agria Djurförsäkringar:
Totalt 7508 dödades hundar under perioden 2000 till 2005
Trafik 7252
Vådaskott 135
Rovdjur 78
Annat vilt 43

Vargreviret.com:
Eller så räknar man som Svenska Jägarförbundet och hä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till LOL

Hahahaha... tackar för den. Mycket välkommet i debatten.

jag håller fullständigt med det första inlägget,varghatarna
firar nu triumfer,speciellt nu när älgjakten snart år här.
Jag förlorade själv en av mina katter förra hösten,av ett
lodjur,och jag hatar väl inte alla lodjur för det.Det är naturens gång,och katter har väl inget värde,i jämfört
med hundar och tamboskap.

Pezster 
· Svar till [email protected]

Precis så.

Bra statistik ÖVER HELA LANDET!! Ta som sagt fram statistiken över rovdjurslänen så har du rättvisande siffror. Och kul att se att pfizer (eller vad du heter,för nån sorts piller måste du ju gå på)inte har nåt kvar annat än personangrepp att ta till. För ditt namn törs du ju inte sätta ut..

Pezster 
· Svar till Bengt Stor

Gnällgnällgnäll... jag är trött på dialoger med er varghatare.

Namn? Som Bengt Stor menar du?

Naw... blev det en liten oups där?

nu lämnar jag denna "givande "debatt för att skjutsa barnen på träning.. såna får väl aldrig du,när killar inte kan få barn med andra killar!! ;D

Pezster 
· Svar till Bengt Stor

Hahahaha... när du spänner hästen för vagnen så tänk på mig.

Har du aldrig sett en varg slita din hund i stycken eller? NÄ det är ju klart du är en sån där storstads fjolla med en liten hund som får plats i väskan,jobbar på kontor och har en fin liten lägenhet. Väx upp och bli en man för fan!

Pezster 
· Svar till ..........

Vad är det med er och hundar!? Tror ni man måste ha en hund? Jag har fan ingen jävla byracka!
Och det är mycket bögsnack från er på landet!? Hur kommer det sig? Hemliga drifter!?

Pezster 
· Svar till ..........

Och verkligen... vargen kanske dödar hunden... men det är på ditt ansvar. Fatta trögo!

Det är intressant att vargen alltid ger många kommentarer. Det är alltid ett säkert kort att gå på om man vill väcka känslor. Ännu roligare är det att jägarna letar upp vår Pezster för att "övertala" honom om att han har fel i sitt tyckande.
Men det var inte det jag tänkte kommentera utan Big Björns upprepande av länsstatistik. Jag har ingen sådan, men vi kan resonera lite, eftersom BB in... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Fatboy

Ska bli kul och se hur Stor Bengt nu ska vrida och böja all fakta.

Stor-Bengt är rädd för vargen till den grad att han vill döda dem alla.

Feg-Bengt.

Ursäkta att man hoppar in här igen..
För statistiknördarna, lite fler siffror/inlägg:
Om vi nu antar att alla hundar var vargdödade (vilket dom nu inte var,några blev dödade av björn.Gissar på ca 10%) så år 2000-2005 var vargpopulationen betydligt mindre än nu. Och VARGLÄN hade vi, och så är det fortfarande, inte norr om Jämtland-Härjedalen. Där det för övrigt inte idag finns sä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Bengt Stor

Oj! En hel kommentar utan att du kallade någon homosexuell! Wow... jag är impad!

alltså hunden är väl fan ägarens jävla ansvar! jag skulle bli förkrossad om min hund blev dödad av varg eller trafik, men det skulle ju vara på grund av min EGEN JÄVLA OAKTSAMHET, antingen genom att vara klantig (hunden smiter/man tappar kopplet, hunden springer ut på vägen och blir en pannkaka märkt "goodyear") eller medvetet risktagande. har du hunden utom uppsikt eller lös i rovdjursmarker så är det ett R... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Precis. Samma här. Om min katt hade rymt... blivit uppäten av ett lodjur... så hade jag blivit ledsen och anklagat mig själv för jag lät kattfan rymma... men inte hatat lodjuret.

Fast en del av mig hade tyckt (och antagligen katten med) att det är ett rätt fräsigt sätt att lämna det här livet på.

Bengt Stor: Sverige har en area på 449 964 kvadratkilometer och en befolkning på ca 9 miljoner, dvs det bor 23 invånare per km varav omkring 85 % av befolkningen lever i städer. Menar du på fullt jävla allvar att de uppskattningsvis 243 stackars vargar som bor i vårt land är för många?? Jag kan för mitt liv inte begripa din (o)logik.
Och om nu Agrias siffror stämmer och det är 78 hundar som dödats av rovdjur (kan var... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Det här med Internet är relativt nytt för varghatarna. De känner sig lite obekväma när de inte kan skjuta mot det som skrämmer dem. Vilket mer eller mindre är allting.

Bengt heter du ju, inte Björn, sorry för det.
Med faktan ville jag bara visa att vargen dödar rätt få hundar i sammanhanget oavsett, men ok, jag reviderar. Jag upptäckte för övrigt att jag räknade norrlänningrna fel, så det var lika bra det. Värmland, halva dalarna och delar av örebro ger 5% av sveriges befolkning. Det ger 360st trafikdödade hundar och 78 rovdjursdödade 78/438=18%. Poängen är ju att vargen... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Fatboy

Och bilarna dödar inte vargar... eftersom vargarna håller sig borta från vägarna.

Mitt tips till Bengan är alltså att lära sig något av just vargarna.

Att jag inte kallade nån homo i mitt förra inlägg beror väl på att jag inte orkade hålla samma retorik som den ton du slog an i blogginl från första början. Hoppas att även du förstår ironin, eftersom jag antar att det är just det du sysslar med. Tro mig, man gör allt man kan för att klara livhanken på hunden. Skyddväst till hunden a 4000 pix/st.(har 2) GPS pejl för att veta på metern var hunden... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Bengt Stor

210 vargar i ett land som har så mycket yta i förhållande till folkmängd är löjligt lite.

Vi ska ha varg. Så kommer det bli eftersom vi som tycker det är fler än ni som inte vill ha det.

Varg, lo och björnar är coola djur som förtjänar att finnas.

Fuck... de är de enda djuren som är nice i det här landet. Ja... öh... och järven såklart.

Jag säger inte att ni... Visa hela »

Och Herr Pezster! 10/9: varg påkörd av bil i Malung.
13/9: varg påkörd av tåg i Västerbotten...

Pezster 
· Svar till Bengt Stor

Bilen nya jaktvapnet? ;)

forts 6/9: varg påkörd i Kil, Värmland...snart behövs ingen jakt..

Pezster 
· Svar till Bengt Stor

ajaj...

Så om jag hade haft som livsstil att skjuta invandrare på stan så hade det varit helt ok?? Hur fan kan du jämföra att ta död på ett djur som snart är helt utrotat med att ta en öl på en nattklubb eller att dansa balett på fritiden?!? Med andra ord så nöjesjagar ni alltså. Och så använder ni "vargen som samhälls/hundfara" som något jäkla argument.

Så ni jagar inte varg... Visa hela »

Att man släpper hundar fritt i marker där det är känt att det finns varg, är inte bara idiotisk oaktsamhet utan också grovt överlagt djurplågeri ...

Det här är en väl god anledning över varför Jan Björklund (fp) kritiserar det befintliga skolsystemet, där eleverna lär sig allt mindre och än mindre att tänka för sig själva.

Vargen skiter väl i att hunden har skyddsväst o GPS? o_O
Att ägaren sätter på dessa, innebär ju att denne FÖRSTÅR att han inte har koll på sin hund...

Känns bara fånigt att i dagens läge försöka sig på att vinkla när det finns mer statistik tillgänglig för allmänheten än någonsin. Det är bara journalister, politiker och SjF som fortfarande försöker. Vi bor j... Visa hela »

fast Bengt, även om man vidtar försiktighetsåtgärder (vilket jag applåderar) så är det likväl ett risktagande som inte varg kan beskyllas för. Man är ändå själv ytterst ansvarig. Visst är det så att framavlade jakthundar tycker att jakt är det absolut bästa som finns, och att det är närmast plågsamt för dem att inte få utlopp för detta - det innebär inte att det "ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Bra Tinky. Jag håller verkligen med. Jag känner mycket vettiga människor som jagar... en av dem är en kollega och han är riktigt förbannad över vargjakten.

Tinky
Riskfritt är det inte och har aldrig varit heller. men dom här "lyxproblemen" är ett avgörande för många på landsbygden, om man överhuvudtaget ska få ekonomin att gå ihop. Fäbodbrukarna tvingas lägga ner sina verksamheter..jojo inkomsterna där är väl kanske försumbara. Men det lockar turister till bygderna vilket skapar arbetstillfällen. Hitills har jag inte stött på en enda "... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Bengt Stor

Hahahaha... vi är äntligen överens om något!
Det är värt en pilsner!

Skål tammefan!!! :D

Pezster 
· Svar till Bengt Stor

SKÅL! :D

Har läst alla kommentarer, allt tjafsande hitan och ditan och så komme jag in nu och läser den här underbara avslutningen! All heder till er! Snyggt!

Ni kan ju inte sluta innan jag fått säga något!

Har stött o blött i denna fråga tidigare på denna blogg. Men här är en ny teori om varför vargar dödar sina kusiner. De är så in i helvete irriterade på sina inavlade kusiner, som äter från fjolliga små skålar, sover på kuddar inomhus, går i koppel, har namn som Pricken, låtit sig kuvas av människor istället fö... Visa hela »

Du säger det ju i din blogginfo,du vill ju skjuta allt som är
större och viktigare än ditt ego vilket betyder att du vill
fånga och skjuta varg.
Som absolut och med lätthet är både större och viktigare
än ditt ego.
MVH

Kommentera