Koldioxid. En mycket viktig gas. Tillsammans med vatten är koldioxid en bastillgång för fotosyntes vilket gör att vi överhuvudtaget har växter. Växterna tar vatten och koldioxid och omvandlar till socker och syre (syre gillar vi). Växter i sin tur är riktigt bra. Speciellt för de organismer som livnär sig på dem. Nämligen växtätarna. Växtätarna är bra för köttätarna, som då har växtätarna att mumsa på.

Utan koldioxid och vatten... samt alla de som drar nytta av allt som följer i den här globala näringspyramiden... så hade inte mänskligheten existerat. The planet would be DEAD!

Naturens egna koldioxidomsättning är 734 gigaton varje år.

Människan tillför 30 gigaton till dessa.

Oups. Bara det. Ändå har till och med stora politiker i USA sagt att man inte ska ge sig förrän man fått bort all koldioxid från planeten. Öh... what? Har miljöfanatismen nått till den grad att livet ska utplånas? Hahaha... idioter.

Tragiskt nog, till följd av all hysteri i världen, så har USA.s Enviromental Protection Agency (EPA) faktiskt klassat koldioxid som en luftförorening! Hahahaha... det är sant! Så där går det när folk som inte tänker själva (politiker och ekonomer... det är er jag kollar argt på) går igång på fakta de inte förstår.

KAN vi ändra på balansen i atmosfären? Nej, självklart inte då vi måste basera alla våra mätningar på vad mänskligheten tillför... nämligen 30 gigaton. Och att ens påverka dem så det skulle vara mätbart... ifrån lilla Sverige... är HELT OMÖJLIGT!

"Men miljötänk är alltid bra!" Skriker miljömupparna. Nej, små mupps. Det är inte acceptabelt att skattebetalarna i Sverige ska betala dyra miljöskatter när Sveriges utsläpp är 1,5 PROMILLE av världens totala utsläppsmängd på 30 gigaton! Det är löjligt och den som försvarar det är i mina ögon en komplett idiot.

Detta är en av anledningarna att jag inte kan prata med folk som säger sig värna om miljön (miljömuppar). För de har bara propaganda i skallen och inte fakta. De springer hyperaktivt omkring, köper ekologisk mat, återanvänder och tjatar på alla om sopsortering, bilkörning, etanol (koooorkat) och ditten och datten. Det pratas om att om vi inte gör något nu så kommer det bli för jävligt.

Jojo... godmorgon på er små domedagsprofeter. Hur står det till i hjärnan?

INGENTING motiverar alla de pengar som partierna vill lägga på att rädda miljön i lilla Sverige som påverkar NOLL på planeten. Sverige är redan näst bäst inom miljötänkande i hela världen. Vad vill de egentligen göra? Skapa världens absolut renaste U-land? Ni vet om att planeten är stor och Sverige är skitlitet? Gör ni? Jag undrar det...

Skärp er miljömupps! Hitta en annan sak att brinna för... för just nu bränner ni er all er energi i onödan på något som i dagsläget borde vara en icke-fråga. Ni gillar ju att man inte slösar på energi... så sluta med det då.

Fakta:

Även om Sverige imorgon plötsligt slutade med all koldioxidsproduktion samt att alla lägger sig ned och dör så att inte ens utandningluften på nio miljoner Svenskar släppte ut koldioxid så hade man globalt inte kunnat mäta det bortfallet. Inse att atmosfären och koldioxiden är JÄMT FÖRDELAD över hela planeten. Det innebär att andras skit i större utsträckning landar på oss än vad vår skit hamnar på andra.

Så, avslutningsvis... jag ber om ursäkt om jag trappar på någons tår nu... men jag KAN inte ha en seriös konversation med någon som på fullt allvar kan tänka sig att rösta på Miljöpartiet. Jag kan inte. Jag har försökt men... nej... det går inte. För av alla jag mött så utgår de samtliga ifrån felaktigheter och är helt oförmögna att se den stora bilden.

Fatta... Miljöpartiet = Bajs

1 -

Skriv en kommentar

WORD!

Pezster 
· Svar till Charlotte

Just det.

Jag är lite av en miljömupp. Koldioxidhalten i atmosfären bryr jag mig inte så mycket om. (tror att klimatet här främst beror på SOLEN) Däremot är det bra att minska oljeberoendet då
1. Oljan är förbannat dyr.
2. Oljan finns inte jämnt fördelad över planeten, utan tyvärr oftast i instabila politiska miljöer.
3. Oljan förbrukas (betydligt) snabbare än den nybildas. Den kommer nå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Gurra G

Etanol är så fel att jag inte ens orkar gå in på det. Vi har ingen bra lösning på att tillverka etanol... det måste odlas och det tar plats från viktigare saker.

Vi kommer självklart att få nya drivmedel i takt med att teknologier utvecklas. Sånt tar tid.

Mina pengar ligger på bränslecellerna. Island har en idé om att producera energi från smältvatten enbart för att utvinna vät... Visa hela »

Man kan vara miljömupp utan att rösta på (MP), framförallt om man, som jag, är alergisk mot allt babbel om koldioxid...

Pezster 
· Svar till Gurra G

NEJ det kan man inte! Miljömuppar har jag reserverat för Miljöpartister!

Annars är man miljömedveten och det är ju aldrig dåligt att ha det i åtanke.

Dessutom måste man inse att framtidens motorer (elmotorer och bränsleceller) inte bara kommer vara energisnåla utan även bättre. Alltså kommer folk och företag att välja dem automatiskt. Men först måste vi ha tekniken.

Och ä... Visa hela »

Och det värsta med den här koldioxidfobin är att det dels stjäl fokus från verkliga miljöproblem (gifter, smittsamma sjukdomar mm) med följd att resurser pumpas in i fullständigt tokiga projekt och åtgärder - men även orsakar en klyfta mellan "experter" och vanligt folk. När "miljöexperter" envisas med att hävda dumheter så gröps förtroendet ur för hela forskarkåren. Personligen... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Blogo

Uj. När jag tänker på vad vi KUNDE göra med alla dessa pengar så blir jag fan nästan sjuk.

Kolla in den här snubben, han har verkar ha funderat en del...

www.ted.com/talks/bjorn_lomborg_sets_global_priorities.html

(Det finns massor av annat tänkvärt på TED.com...)

Pezster 
· Svar till JanE

Mycket bra. Vi gillar TED.com.

Biodiesel tror jag mer på som ett 'övergångsbränsle' än ren Etanol/Metanol, givetvis i en övergång till det kommer fram ett nytt bränsle, inte som nån slags 'be all end all' lösning.

Tyvärr är ju MP lite ute och cyklar när dom tror att lösningen bara är högre skatt på Bensin, det vore mycket mer effektivt att skicka in nån för att knivhugga vem det nu är som sä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jay

Visst biodiesel är bättre än etanol... men ändå... inte lönt att lägga pengar på.

Vi måste lägga mandatdampen åt sidan och invänta ny teknik... det kommer och det kommer bli billigare. Men ändå... låt marknaden styra i Sverige... vi ska inte lägga pengar på något som i det stora hela inte spelar någon roll...

Då är vi nämligen tillbaks vid att vi lika gär... Visa hela »

Bättre alternativ än bensindrivna motorer finns med största sannolikhet redan på lagerhyllorna hos valfri utvecklare. Att dom inte finns i handeln idag beror enbart på att det fortfarande går att tjäna mycket mer pengar på det som redan finns. Jag har inte varit på ett enda företag eller för den delen drivit ett själv som inte splittar upp nyutvecklad teknik i flera års vinstrika lanseringar.

Man tjänar mycket m... Visa hela »

jag tycker det är ett alldeles utmärkt förslag ifrån epa
om alla miljömuppar gör epa till viljes och slutar andas precis nu så har vi en mycket renare o bättre värld om ca 20 min

Pezster 
· Svar till keno_

Hahahaha...
Tar det verkligen 20 minuter?! Fan... de är sega.

Jag röstade på Miljöpartiet det första jag gjorde som 18 åring. Mest av uppfostran och att jag i min naiva världsbild trodde att MP faktiskt ville göra något för miljön, typ modernisera Kärnkraften och kanske göra fosila bränslen till ett sämre, andra klassens val. Då tänkte jag att politiker var Folk I Kostym Som Man Kan Lita På.

Nu när jag passerar MPs valstuga på torget och får... Visa hela »

Och för tydlighetens skull: när MP snackar om att ,helt i onödan för miljön, de skall höja bensinpriset med 49 öre litern så "glömde" de att tala om att det i realiteten är 61 öre. De mörkar nämligen om skatten!

Pezster 
· Svar till Ipse Cogita!

För att de vet att det är uppåt väggarna.
MUPPAR!!!!!

Jag tycker du har en trist människosyn och ett tråkigt indelande av folk i olika grupper. MP vill påverka miljöpolitiken utanför Sveriges gränser också, vilket behövs. Dessutom är inte ekosystemet så enkelt som du vill få det att verka...

Pezster 
· Svar till Avi

Spelar ingen roll. Det kan inte motiveras med dessa miljösatsningar.
Jag har en bister människosyn... baserat på erfarenhet. Folk är i allmänhet rätt korkade när det kommer till sånt här.

Ditt resonemang brister på flera ställen. Gör exvis jämförelsen med skatt - min lilla andel av Sveriges skatteinkomster är så liten så även om jag slutade betala skatt idag så skulle ingen märka det - alltså kan vi enligt dig allihop sluta betala skatt... Om du använder huvudet lite så inser du att alla måste bidra till att minska utsläppen - och alla måste minska utsläppen till en nivå som ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anders

Öh... Du är ju precis en sådan jag menar...

Vindkraften är inte ens att prata om. Den kan man ha som reserv eller något men den är inte tillförlitlig. Look it up.

Ang. det där med "att vi alla måste". Vi HAR ju redan. Hallåååå?! Kan du ta in och förstå det?! Fattar du hur mycket det här kostar och att man kan lätt spendera dem pengarna på annat?

Nej... för... Visa hela »

Japp.

(mp) var en gång verklighetsförankrade och är nu för tiden vänsterns (främsta) religiösa alternativ.

Ehh...
Nu vet jag ju att du ju VET ALLT som inte alla vet så jag antar att DU är den enda som får rösta Pezter!
Jag har tom lite svårt att kommentera här..Varför kommentera nåt till HAN SOM VET ALLT liksom..*ler*..

Vi alla andra här i världen som inte tycker exakt som du, (ELLER som du VET ALLT), är ju bara dumma i huvudet som du ju tydliggör på bästa sätt här på din blogg.

Att nå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jan

Öh… nu har du nog fått en liten flipp.

Jag skrev ett inlägg om knivar. Du kom in och sa att verktygsstål var bättre men att det idag inte användes för att göra knivar… jag sa ok och har för mig att jag till och med skrev att det varit häftigt att ha en kniv tillverkad i just… verktygsstål. Så exakt var "bevisade" du mig fel där? Förresten handlade inlägget om just… knivs... Visa hela »

#15, Jan:

Man behöver inte veta allt men det är väl bra om man vet lite i alla fall.

Om det nu är så att luften är global dvs har inga landsgränser och Sveriges andel av utsläpp av CO2 är 1,5 promille av hela världens, så borde det väl stämma till eftertanke.

Ännu mera eftertanke kanske vore på sin plats när det är så att: 734 gigaton cirkulerar i atmosfären årligen... Visa hela »

Jag är i alla fall stolt miljöpartist! In your face!!!

Har förklarat för dig tidigare att miljöpolitik inte är = klimatpolitik.

Vi har många ändliga resurser, så varför envist forsätta tära på dessa utan att ens stanna upp en enda gång och tänka till? Du bryr dig kanske inte idag. Du och eventuellt nästa generation kommer inte beröras nämnvärt. Men det är arrogant att inte f... Visa hela »

Kommentera