Jag är trött på hennes trötta släpiga blick i tv-rutan. Jag är trött på att se denna jävla fjant som har misslyckats och gjort bort sig så mycket sitta med det där äckliga leendet och försöka leka ledare.

Nu sitter Mona och gnäller om - helt taget ur luften - att partier inte redovisar vem det är som donerar pengar. Vad fan har det med valdebatten att göra? Mer än att hon än en gång tydligt visar vilken jävla dum idé en röst på sossarna är.

För helvete. Om jag nu inte vill ge mig in i politiken, men jag skulle vilja ge ett parti 100.000 kronor i all tysthet för att hjälpa till så ska inte det vara ok? Det kommer bara vara en tidsfråga innan Aftonhoran börjar publicera listor på vem det är som donerar till de olika partierna... som de där "vem tjänar mest i DIN kommun"-listorna.

Ett exempel.... om jag röstar blankt eftersom jag tycker de flesta är dumma i huvudet men vill utnyttja min rösträtt... MEN jag anser att Piratpartiet borde få lite draghjälp och därmed ger jag dem 100.000. Detta publiceras sedan i en tidning och mina arbetsgivare (skivbranschen) ser att jag gett pengar till Piratpartiet. Exakt hur roligt tror ni är det hade varit?

Eftersom man måste upprätta ett slags register över donationer om en sådan här lag ska bli verklighet... vem som gör donationerna, hur mycket de ger och till vilket parti... så borde en smart advokat kunna hävda åsiktsregistrering och därmed döda den idiotiska idén från den lilla tobleroneskojjaren Mona.

Saken i sig kanske ni tycker är löjlig. Vem bryr sig? Det drabbar ju inte mig eftersom jag inte ger pengar... tänk då om... försök se den större bilden här. Nämligen ännu ett register... ännu lite fakta om vad folk gör som ska sparas i en databas någonstans.

Mona är ju farligt korkad.

Och ful.

Jag vet inte vilket som stör mig mest.



Exp -

Skriv en kommentar

Nu är ju inte problemet enskilda givare som exv du och jag utan organisationer som ger stålar och förväntar sig resultat, LO ger till S etc...men det skulle faktiskt vara bra om moderaterna redovisade sina bidragsgivare även de. Däremot är det ingen bra ide med lagstiftning och registrering.

Pezster 
· Svar till eduronflux

Jo... jag hör dig. Har inte en susning om hur det fungerar idag när företag donerar till partier.

Men jag är aldrig ok med att en privat donation ska registreras. Aldrig någonsin.

Exakt varför är Mona "farligt korkad"? Och vad är hennes "släppande blick" gentemot Reinfeldts flintskalle eller Mauds gälla skrik?

Nu ska vi se, alla partier förutom M och Kd är för detta. Även Eu anser att Sverige borde införa transparens för donationer över 10 000 kr till politiska partier - men allt du kan skrika är att Mona är "farligt korkad" och har en "släpande blick"... Visa hela »

Pezster 
· Svar till m

Hahaha... alltså... tror du att jag är moderat?! Just nu ligger min röst i blankröstfacket.

Alliansen har sina grejjer för sig... De rödgröna har sina...

Av två dåliga saker hoppas jag på de minst dåliga. Men inte så mycket att jag lägger en röst på något parti i dagsläget.

Jag hatar blockpolitik. Sånt gör man upp EFTER valet enligt mig. Just nu safe:ar dem. Visa hela »

Företag kan inte skänka pengar till politiska partier. Däremot kan fackliga organisationer göra det. Man inser varför A-kassa, fackavgift, LO och socialdemokratin hänger ihop.. LO ÄGER socialdemokraterna.

Pezster 
· Svar till ViggoVerner

Ok. Då är problemet löst. Nada företag. Perfekt. Tyckte väl det lät underligt med företag som inte hade bättre saker för sig än att ge politiker pengar... ;)

Men att gräva lite i allting med LO, A-kassa etc hade varit intressant.

Nästan skickligt att loosa ett val trots allt det där.

Enkelt sätt att lösa problemet, gör bidragen anonyma även för partierna.
Ingen är skyldig nån gentjänster.
Om man vill vara säker på att bara enskilda kan donera så låt nån enhet cleara alla inbetalningar, även idag kan ju en bulvan betala med ett företags pengar. Men LO är ju ett Holdingbolag, så ett holdingbolag kan ju i prinip bildas och kalla sig fackförening med ett par fiktiva medlemma... Visa hela »

Pezster 
· Svar till kb

Ah... anonymt tom för partierna. Intressant...

Tack för din kommentar. Good shit.

Hej!

Det är bland annat därför som vi håller våra donatorer anonyma även internt för våra funktionärer och aktivister. Det är bara de som administrerar ekonomin som kan se dem.

Tanken med det är att om ingen internt ens vet vilka som donerar, så riskerar vi inte att någon färgas politiskt av att försöka tillgodose dem.

Det är alltså mer en intern mekanism än en extern. Visa hela »

Får jag bara be att få påpeka att Reinfeldt också är ful... Jag tror hans huvud växer - på höjden.

Konstigt att det inte är näsan som växer.....på Reinfeldt...

Jag ska knalla fram till vinnarpartiet och avslöja att jag peronligen sponsrat med några sexsiffriga siffror. Kanske kan få lite hjältebehandling, en fin middag till min ära eller något...

Pezster 
· Svar till Geniusloci

VA?! Du menar att man ska LJUGA?!

Lysande! Jag är på!

Tror förresten redan att det finns viss redovisning för stora siffror. Man kan nog inte bara "ge bort" företagspengar hur som. Syns i bokföringen...men för att få reda på utifrån blir det klurigare.

Ljuga, ja, inte ofta man tjänar storflis på hederliga affärer...mohahaha!

Kommentera