Det pågår en rättegång i Malmö. Den handlar i korthet om några extremt sjuka typer som utnyttjat ett 14-årigt förståndshandikappat barn sexuellt och dessutom sålt henne till andra lika sjuka jävlar. (AB - SvD - DN - Exp - SDS - )

Nu har dessa sjuka idioter lyckats hotat en domare i en svensk domstol till den grad att hon hoppade av sitt uppdrag. Efter polisens inrådan!

Fattar ni? Det är så man blir illamående.

POLISEN tyckte att domaren skulle hoppa av eftersom de inte kunde garantera hennes säkerhet. Vad fan sänder det för signaler till allmänheten? Jag menar... gnäller inte polisen och vårt rättsväsende om hur tråkigt det är att folk inte vill vittna när brott har begåtts? Jo. De gnäller till och med högt om det i tid och otid. Det har till och med varit prat om en lag om civilkurage!

Nu snackar vi om en myndighet (polisen) som inte klarar av sitt jobb och en person på en annan myndighet som tvingas (uppmanas av polisen) att ta ett steg tillbaks eftersom... just det... lilla mespolisen kan inte hantera situationen.

Fy fan, säger jag bara. Riktigt dåligt. Bevaka domaren dygnet runt då. Är det dyrt? Tja... jag betalar gladeligen skatt för att rättsäkerheten ska tryggas. Ta lite pengar och resurser från alla poliser som sysslar med lol-brott som fildelning och liknande om det kniper. Sånt här kan inte, får inte, skyllas på pengar. Någonsin.

Jag är besviken. Jag är förbannad. Fega jävla skitsamhälle.

Kan vi få en riktigt polismyndighet, tack? Med poliser som inte gnäller över att de måste jobba på midsommarafton... poliser som förstår att jobbet de har valt kan vara farligt... poliser som inte söker skadestånd så fort någon gör motstånd... en polismyndighet som hade förstått att det inte är något snack om att spendera pengar på en dygnet runt bevakning i ett fall som det här... ni vet... en fucking RIKTIG POLIS! Som hade tagit tag i den här situationen med FULL KRAFT och sänt ut en kraftfull signal till alla kriminella att om man muppar sig mot rättsystemet i det här landet så får man på käften.

GP - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 -

Skriv en kommentar

Hur ska vi hantera dessa zigenare. De verkar ju inte ha någon moral alls.

Pezster 
· Svar till Karl P Dahl

Inlägget har inte riktigt att göra med zigenare, va?

Jag pratar om att polisen har misslyckats hantera ett hot mot rättsväsendet.

I samma klass som när de uppmanar folk att inte gå ut på kvällarna för att vara säkra.

Svensk polis = kata - fucking - strof

Vilket klagande - detta ar ju kulturberikande. Skulle vi inte ha influenser fran andra kulturer? Har har ni det.

Vidare har ju polisen lart sig att man inte kan ga sa hart at kulturberikare for da far man hela median och etablissemanget pa sig och blir kallad rasist.

Pezster 
· Svar till Peter

Är du dum på riktigt?

Så fort något skriver ordet "kulturberikare" vet jag direkt att den personen är dummare än en apa (jag, vet... taskigt mot aporna).

Det här handlar om hur POLISEN ska hantera kriminella hot mot rättsväsendet.

Människorna som våldtog flickan förtjänar att DÖ i mina ögon. Pga av brottet. Inte nationaliteten.

Kan du inte lasa eller?

Polisen har fatt sa mycket skit nar de forsokt ta hand om kulturberikare, vilka ar de som sysslar med hot mot polis, aklagare o domare. De kallas da rasister m.m.
Att dessa hot hander eller att man inte kan ga ute om kvallen i tex MAlmo handlar till storsta delen om KULTURBERIKARE.
Skall man ta hand om problemen far man ju ga till kallan av problemen - eller hur, ratt sa logiskt.

Borde vara som har i England, har ar polisen inte radd for kulturbe... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Peter

MEN SUCK!

Jag har synpunkter i mitt inlägg på hur polisen hanterar HOT.

Sök upp någon som fokuserar på gärningsmännens nationalitet.

Rikspucko.

Vi har ju arbetskraftsinvandring. Kan vi inte då ta in lite tuffare poliser än de vi har, eftersom våra är dialogpoliser så kanske de matchar varandra bra.

Pezster 
· Svar till Lp

Tja... vår polis skulle må bra av att få in nytt blod och nya idéer... som svensk polis arbetar nu är det fan kört.

Tror tyvärr att vi kommer och se mer av detta framför allt när folk ska vittna, skulle faktiskt själv tycka det var olustigt att vittna mot nått kriminellt gäng.
Tror också vi kommer och få se en ökad grad av våld mot politiker och aktivister i känsliga frågor typ invandringsfrågan, vargjakt och uppstartande av religösa friskolor med mera.
Det absolut värsta är att vi sänder fler och fler signaler... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mikael

Precis... det är därför en förändring måste till. Det får kosta hur mycket som helst enligt mig. Folk som sköter sig MÅSTE kunna känna sig trygga. Både på gatorna och när de vittnar.

Hot eller liknande vid rättegångar borde automatiskt ge 10 år i fängelse.

Jag hoppas din vän får någon form av rättvisa skipad... tyvärr tror jag inte det kommer ske.

Skyll inte på polisen, skyll på polisens bristande resurser.
Som du skriver själv i inlägget ovan.

Ilska över situationen är rättfärdigad, men lägg krutet på att belysa de som har satt polisen i denna sits.

Pezster 
· Svar till Skägget

Jag skyller på polismyndigheten. Det måste finnas chefer med krut i som spenderar pengarna och sedan motiverar varför när de blir ifrågasatta.

"Oj, det här var en stor post? Personskydd?"
"Ja, vad fan tror du. Eller ska vi låta drägget hota våra domare?"
"Öh... ok."

Pezster 
· Svar till Skägget

Förresten har polisen snart slut på ursäkter till varför de inte gör sitt jobb.

- Det är pengarna.
- Arbetstiderna.
- Kommunikationssystemet (nu har de rakel som inte det heller fungerar... weee!).
- Fel utrustning.
- Blablabla osvosv...

Vi har fattat nu att problemet ligger i de som styr polismyndigheten. De är... i brist på bättre formulering, kort och gott inkompetenta.

Så är det.

Bra att du agera polis och stoppar försöken att skylla allt på invandrare.

Det är tyvärr inte bara hotbilden mot rättssystemet som polisen inte klarar av.

Svd skrev igår om en så trivial sak som att använda blinkers vid bilkörning. 55% gör det inte. DN skrev om samma sak tidigare i är. Polisens kommentar var att de inte har tid. Helikopterrånet i Västberga är ett annat exempel där polisen kom ti... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mats

Tack. Jag får spel på alla rasister som hoppar på varje nyhet och skyller allt på invandrarna.

Jag undrar vad polisen håller på med som gör att de inte har tid till att göra sitt jobb.

Står de vid fartkontroller? Är de på gymmet? Jag fattar inte.

Pezster 
· Svar till Mats

Förresten betraktar jag problemet med att folk inte använder blinkers som illa... men otroligt lågprioriterat för en polis som inte ens kan minimalt skydda medborgarna.

Känns liksom... öh... oviktigt. ;)

Kom att tänka på en sak Paolo Borsellino sa (åklagaren som blev mördad strax efter sin kollega Falcone när de satte åt maffian på Sicilien):

<i><b>"The frightened ones die every day, those who are not afraid die only once."</i></b>

Jag håller med, det skulle vara kul att se någon med lite ryggrad ta beslut någon gång. Lär dock inte hända, vi är trots allt i Sverige, landet där man inte får påpeka folks brister.

Pezster 
· Svar till Skägget

Landet där ingen vågar ta ansvar... DET är Sverige det.

Kan man inte privatisera polisen? Ge grabbarna riktigt bra lön och bra ob-tillägg, sen får dom gå ut och jaga buset istället för att vara testpiloter på de lokala gatuköken.

Och för den som hängde upp sig på att jag skrev "grabbarna" så gjorde jag det medvetet. Väldigt få tjejer passar som bus-jagar-poliser.

Pezster 
· Svar till Blogo

Jag tror tyvärr det blivit invant att det ska vara lite så där lagom slappt inom polisen. För många år av slapphänthet och dåliga chefer har infekterat hela myndigheten.

Riv ned och gör om säger jag bara. Använd ett annat land som har en välfungerande polis. Med tanke på hur det är i Sverige borde det gå att få som u-landsbistånd ;)

Tycker ändå det är märkligt att ingen går ut och demonstrear mot sånt här. Vi läser ju om liknande saker dagligen! Inte ens när myndighets personer har varit inblandade ( den där Lindberg) reagerar folk. Jag antar att vi acepterar sånt här då. Men att bli kallad för rasist det är hemskt, då ska vi ut på gatorna och demonstrera.

Pezster 
· Svar till Renny

Jag bloggar argt om det men ingen annan bryr sig mer än två-tre stycken inom min bekantskapskrets... ja, och alla sköna människor här i bloggen... TACK! Det är jävligt skönt att veta att ni finns!!! Känns skönt att veta att jag inte är den enda som reagerar.

Men resten av svenskarna är upptagna med att oroa sig över den stigande räntan, nästa jobb, nästa pryl... osv.

Fundera lite kring källhänvisningen i artiklen, ALLA hänvisar till sydsvenskans anonyme upppgiftlämnare. "polisen rådde" När blev det allmän sanning? Polisen skulle ALDRIG rekommendera en person inom rättsväsendet att inte forsätta sitt uppdrag, det är ett nederlag för hela samhället. Tänk efter innan Ni dömer........

Pezster 
· Svar till Fia

Jag har nämligen själv kontakter inom både polisen och media... och om vi säger så här då... det UPPMUNTRADES friskt av polisen.

Håller för en gångs skull helt med dig, Pezster! Som jurist kan jag dessutom tycka att det är fruktansvärt att Polisen inte gör mer än detta för att värna rättssäkerheten! Herregud, det är ju Polisen! Som du säger, bevaka henne och familjen dygnet runt tills allt blåst över, hur svårt kan det vara???

Pezster 
· Svar till Oscar

Hahahaha... VA?! Är vi överens om något!? ;)

Som jurist förstår jag dig... jag menar... även åklagaren är ju hotad.
Men den där Rogland är en tuff jävel. ALL heder till henne!!!!

...om du gillar tuggummi, men tror att just detta faller i smaken? ;-)

www.roligaprylar.se/Tuggummi-No-Facebook-Friend.html

Pezster 
· Svar till Tanten som inte vet...

Ingenting med Facebook är bra har jag ju sagt!!!!
Inte heller tuggummi som använder sig av deras varumärke.

Brainstormingmöte på Sydsvenskans redaktion inför publiceringen av senaste artikeln:
A: - Gubbar och tanter, den här historien om den hotade domaren ger publicitet. Våra läsare är trötta på skottlossningar och bilbränder. Den här storyn säljer nummer.
B: - Jag har en ide! Vi kollar upp vilken stackare som ska ta över domarklubban efter Nebelius och publicerar bild och namn på den personen!
C: - Är inte det... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Sydsvenskan är en ansvarslös skitblaska

Din idé faller på en enda sak. Du förutsätter att journalister i Sverige skulle göra något annat än att klippa och klistra ifrån TT...

LOL-poliser, läste i f.ö i metro att:

Fler poliser har inte löst fler brott, sex av tio brott klaras inte upp i Sverige. Detta trots att vi aldrig har haft så många poliser. I somras var 20 540 poliser i tjänst. Trots massiva insatser klaras bara fyra av tio brott upp. Blivit bättre på trafikbrott men sämre på våldtäkt och bostadsinbrott.

Vad kan man säga? Här i örebro har vi fan snart inflation på... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Vegetal

Självklart sysslar hellre poliser med att ta fast vanligt folk som bryter mot trafikregler. På det sättet får de känna sig stora och starka utan risk att någon slår dem.
Poliserna är ju lite ömtåliga.

Fast Daniel Sandström, tar såsom ansvarig utgivare, ett ansvarslöst beslut när han väljer att publicera bild på den nya domaren. Det är min poäng.

Pezster 
· Svar till Sydsvenskan är en ansvarslös skitblaska

Jo. Det kan jag hålla med om på ett sätt... å andra sidan är det offentliga uppgifter så det där faller återigen tillbaks på att polisen måste sköta sitt jobb.

Namnet är offentlig handling - bilden är det inte. Man publicerar inte namnen på de tilltalade, vilka också är en offentlig handling. Anledningen till det är att de ännu inte är dömda. Att publicera bild på en domare som ska döma i ett mål vari det finns en uppenbar hotbild är inget annat än ansvarslöst. Visst, jag håller med dig om att polisen måste kunna skydda domare som drabbas av hot, men Sydsvenskan... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Sydsvenskan är en ansvarslös skitblaska

Tja... jo. Jag vet inte. Jag fokuserar liksom på polisens oförmåga i mitt inlägg.

Tvi bubblan vad fegt! Dessa varelser borde fan utplånas per omgående. Vad är det för vildsint sjuka jävla idioter som blir hårda av ett förståndshandikappat barn?! Vad för slags sinne kommer på idén att sälja ett extra hjälplöst barn som sexslav?!

Tro fan att dom gör sitt yttersta för att hålla sina identiteter dolda, samhället i övrigt skulle inte lyfta ett finger om dom plötslig... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

"Vad är det för vildsint sjuka jävla idioter som blir hårda av ett förståndshandikappat barn"

Precis. När det kommer till sådana här fall så är jag väldigt pro-dödsstraff. Som om de vore cancerceller på mänsklighetens kropp... bara att ta bort liksom.

Givetvis håller jag med dig Pez.

Vad jag inte kan förstå är hur normalt funtade människor kan hålla polisen om ryggen då de allra flesta menar att de generellt inte har något förtroende för dem då det krisar sig. Det borde såklart inte ens finnas utrymme för den här typen av "incidenter" då man tvivlar på om polisen verkligen är kapabla att göra sitt jobb. (Nej, det ingår... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jebus

Tack Jebus!

Ang. din OT... jo... jag råkar veta från mycket säkra källor att både polisen och media friskt utnyttjar Flashback.

Ska det vara på det sättet får folk fan börja ge killarna och tjejerna där någon form av lön.

Kompetens och polis är två ord som inte hör ihop i dagens Sverige.

Åandrasidan är ju Lagboken och straffskalan ungefär lika uppdaterade och konkreta som typ Bibeln, Plupp eller Ducktales...

Övergrepp i rätssak kommer man typ undan med att skruva lite på sig, ge brottsofferjouren en tjuga och säga "förlåt". Medans riktiga brott, typ nätbuckanjäri, ja då jävlar ska "buset" sättas i sing-sing på vatten utan bröd i 27 konsekutiva livstider... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Det är dessutom för mycket:

"Men det är ju moraliskt käpprätt åt helvete!"
"Jo... iofs är det så.... men lagen säger att..."

För många människor gömmer sig bakom regler och paragrafer istället för att ta ansvar och se till att det sker förändringar i samhället.

Människor som gör sånt här har - enligt mig - fått sin livslicens i... Visa hela »

Huvudet på spiken, pezster. Jävligt kul att läsa din blogg. Tror du har helt rätt i att poliskåren behöver känna mer yrkesstolthet och ansvar.

Någon chef borde skämmas rejält för att sånt här kan hända - han borde sedan sätta fart på sina anställda. Och resursbrist känns som en tunn undanflykt - med världens näst högsta skattetryck borde vi ju ha råd att upprätthå... Visa hela »

Pez skrev: "Landet där ingen vågar ta ansvar... DET är Sverige det"

Skall vara: "Landet där ingen BEHÖVER ta ansvar... DET är Sverige det"

Skit i jobbet, snacka skit med kollegor och vänner, kolla nätet, kommentera lite sammhällsk*t och ladda av frustrationen. "Oj fan, tradinglådan/pensionsförvaltningen/rättsäkerheten/budgeten/whatever smällde. Jag vet inte ett jota, själv e ja... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anonym

Pez skrev: "Landet där ingen vågar ta ansvar... DET är Sverige det"

Skall vara: "Landet där ingen BEHÖVER ta ansvar... DET är Sverige det"

DU har helt rätt. Så ska det vara.

Belöna BRA utfört arbete och utkräv ansvar för dåligt... t.ex SPARKA folk som inte klarar jobbet.

Det är väl ingen nyhet att brott mot pengar ses som allvarligare än brott mot person från rättsystemets sida.

Vad vi desperat skulle behöva är att återinföra ämbetsmannaansvaret som sossarna avskaffade på 70-talet. Skulle lösa många problem då folk plötsligt *hör & häpna* görs ANSVARIGA för sina beslut.

Pezster 
· Svar till Jaanus

Mycket bra första steg! Den tar vi!

Verkligen... vilken idiot kom på att ta bort ansvaret från personer som SKA HA ANSVARET?!

ARGH!

Tänk vilken arbetslöshet vi kommer att få! Skyhög! :)

Om Polisens oförmåga, de kan inte ens hitta Patrisczia Fläskläppsdotter bland alla Svenskar... När hennes far, Theodåriusz Fläskläppspappa avled på allmän plats meddelade de inte, de kunde inte hitta henne enligt egen utsago. De kunde inte heller be om ursäkt för det, utan konstaterade bara att -"du vet ju att han är död nu iaf??",... Visa hela »

Ok, MIN tanke var att detta tuggummi dissade FB och att du skulle gilla det. Men så tolkade inte du det. Kanske kvinnligt manligt...vad vet jag!?! Ska verkligen inte länka mer om du blir störd.

Pezster 
· Svar till Tanten som blev snopen säger...

Men åh... länka på bara. Jag är sån... framförallt idag... grumpy du vet. ;)

Ok, alla har vi våra dagar. Ska fortsätta länka. Du vet inte när, du vet inte hur, (jo, det vet du) du vet bara att.... ;-)

"Verkligen... vilken idiot kom på att ta bort ansvaret från personer som SKA HA ANSVARET?!

ARGH!"

för att de ska kunna ta beslut och se lite "handlingskraftiga" ut, antagligen. oavsett vilka beslut det är.

Kommentera