Fredag. Helgen är äntligen här... men jisses vad jobbig söndagen kommer bli. Jag har haft lite svårt att hitta en väg att gå i det här valet. Jag har aldrig googlat, lyssnat på debatter och haft mig så här mycket i något annat val. Nu har jag en strategi för hur jag måste rösta och jag ska berätta hur jag kom fram till det. Jag börjar med de fyra självklara självmålen när det kommer till Sveriges framtid...

Socialdemokraterna - NEJ!

Absolut inte. De har gjort sitt... vinner de innebär det fyra nya år för dem att dels skörda frukterna av det som Alliansen åstadkommit och sedan att totalt köra landet ner i skiten igen. Ännu mer "slå på de som vill och ge pengarna till de som inte vill"-politik.

Dessutom... Mona Sahlin som statsminister? Verkligen? Med hennes CV? Löjligt, pinsamt, korkat och skrämmande. Bort med kärringen en gång för alla.

Miljöpartiet - NEEEEEJ!

Fy fan. Med sina helt verklighetsfrämmande idéer? Miljöfascister...  MUPPAR! Jag är direkt rädd för vad dessa kompletta skogsmulleidioter kan hitta på. Deras budgetidéer är kompetensmässigt i klass med Sverigedemokraternas. Deras framtidsvisioner är så skrattretande "off" att man undrar varför inte fler människor förstår att en röst på miljöpartiet är galenskap.

Deras planscher med "modernisera Sverige" får mig fortfarande att skratta högt när jag ser dem. De har ingen vetenskaplig grund till deras idéer, det kommer bli dyrt och deras politik betyder INGENTING. De som röstar på dessa mupps måste då och då elda upp sina egna pengar för det är precis vad muppsen vill göra.

Vänsterpartiet - ARGH! NEEEEEEEEEEJ!

Detta idiotparti från 1800-talet gör mig bara trött. Så inga kommentarer på dessa fullblodsidioter. Bara det faktum att Lars Ohly likt en kåt gubbe tar viktig mediatid i valtider och friar till sin sambo säger en del om hur otroligt iq-befriad han är. BORT! BORT!! BORT!!!

Sverigedemokraterna - REKORDMYCKET NEEEEEEEEJ!!!!!!

Jimmie Åkesson med sitt gäng med f.d. kriminella, spritlangare och diverse andra losers ska fan INTE in i regeringen. De kunde inte ens göra en budget utan att räkna fel på typ 50 miljarder. Så här... rasister är generellt sätt väldigt korkade... och även om SD försöker tvätta av sig den stämpeln... så är det fortfarande mest RASISTER som röstar på dem. Det innebär att ett parti som till största delen består av idioter riskerar att släppas in i riksdagen. Låter det bra? Nej, självklart inte. Dessutom så är en röst på SD (eller PP eller valfritt annat parti utanför blocken) en röst som INTE motarbetar de rödgröna...

Så vem fan ska jag rösta på? Enkelt.

Det handlar för min del om att säkerställa ett Sverige som har möjlighet att bli starkt. För alla svenskars skull. För om det går bra för Sverige så har vi RÅD med välfärd. Så det blir strategiskt röstande för hela slanten. Inte så mycket ideologi utan mer kallt beräknande.

Mitt beslut är snuskigt enkelt men ändå så svårt. Jag måste rösta på ett sätt som innebär att de rödgröna inte får makten i Sverige.

Kvar finns då alltså något av partierna inom Alliansen eftersom en röst på något annat parti egentligen inte effektivt motarbetar de rödgröna. Fler än jag tänker så... jag vet till och med en riktigt inbiten gammelsosse som i år lägger sin röst på ett parti inom Alliansen.

Men... hur jag än gör blir det här ett val där jag kommer gå ut ur valbåset med en bitter eftersmak i munnen. Men det är inget snack om saken. Det måste göras.

Sedan kan man hoppas på att det här med block i framtiden försvinner. Innan blocken röstade man på det parti man ville, sedan fick de bilda regering efter valet. Som det är nu... fegrövar.

En sak till...

Hur NI än vill göra så har jag egentligen bara en uppmaning. Gå och rösta. Verkligen. Gör det. Rösträtt är det många som inte har och det är fan respektlöst mot alla som kämpat för frihet och demokrati genom tiderna.

"Men jag bryr mig inte om politik..." argumentet fungerar inte alls. Lyft på arslet, gå sedan och lägg en blankröst! Det är det den är till för.

SvD - 1 - 2 - DN - AB - 1 - AB - 2 - 1 - 1 - 1 - 5 - 2 - 2 - 3 - 1 - i -

Skriv en kommentar

Jag håller med om att det är viktigt att rösta. Tänk, i morgon är sista dagen av denna groteska, berusade yra av mer eller mindre påhittade argument, faktiskt framför allt mot just SD.

Jag kommer troligen, om än motvilligt, att sakna denna tid. Inte heller jag har någonsin, på långa vägar, googlat och bloggat och upprörts så mycket som inför detta val. Blodtrycket kommer att sjunka tillbaka till normalnivå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Pappan

Tack för din kommentar.

Men ett parti som på fullt allvar bl.a. vill ha hårdare abortlagar går bort.

De är ovana och inkompetenta och inte alls vad Sverige behöver.

Politiskt sätt har SD faktiskt några poänger... men det faller hela tiden på det som egentligen ligger bakom.

Jag röstar pirat eftersom jag vill att de ska gå framåt och fortsätta lyfta våra integritets och informationspolitiska frågor. Men det känner jag att jag kan göra tryggt eftersom alliansen tycks leda så mycket som de gör. Jag tror att det bästa som kan hända Sverige nu, det är att vi bryter sossarnas strypgrepp om demokratin och förminskar dem till ett parti bland många.

Så jag skickar min röst... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anna

Jag kommer skicka min röst till PP nästa val. Jag tar INGA risker med min röst det här valet. För sossarna brukar komma tillbaka efter de varit borta en mandatperiod.

And that... is NOT acceptable.

Personligen skiter jag i strategierna, jag följer hjärtat. Endast ett parti står upp för livsavgörande frågor för människan, integritetsfrågor, övervakningsfrågor och dylikt så det får bli PP.

Jag vägrar taktikrösta. Men visst har du rätt att det måste vara fel när man skall rösta för att undvika att vissa kommer in, inte för det parti man de facto vill rösta på. Visa hela »

Finns bara Piratpartiet kvar då!

Nåh ja, och några allianspartier.

Pezster 
· Svar till JB

Tja... det sura med Alliansen är Beatrice Ask, Ipred, FRA etc... så det är svårt det här.

Apropos, SD.
Såg ett skojigt inslag med Filip och Fredrik i samtal med 3 somalier. De föreslog att alla somalier i Sverige skulle gå med i SD. Inte rösta på dem, bara gå med.
Då skulle SD's totalt ca 16.000 medlemmer bestå av 12.000 somalier!
LOL, vilken skitkul ide.
Skulle bli lite svårt att fortsätta med SD politiken.

Pezster 
· Svar till JB

Hahahahaha... lysande idé!

Du verkar inte förstå att världen behöver fler partier som tänker på miljön. Alliansen säkerställer bara att de säljer ut det vi alla medborgare äger till utlandet. Tack för det.

Pezster 
· Svar till David

Världen ja... absolut inte Sverige.
2:a bästa landet miljömässigt. Räcker med pengar spenderat på det där nu.

Ipse har rätt - inte en chans att ngn av de sju får min röst! De rödgröna har aldrig varit i närheten av att vara valbara och nu har även alliansen diskvalificerat sig som valbart alternativ.....

Bodström och Ask, satans patrask!

Pezster 
· Svar till JSC

Det är med andra ord mer eller mindre pest eller kolera.

Vi behöver ett nytt parti!

En röst på alliansen, vad har dom att erbjuda, ett liberalt konservativt träsk ? Se på andra länder i Europa typ Frankrike och Italien. Stora klasskillnader och mycket imigranter. Det har lett till ett otryggt samhälle. Var i itailen för en månad sen och så mycket tiggare och bonnfångare finns det inte i länder som Bulgarien och Rumänien ens, dit jag brukar åka. Vad jag nyligen läst så ska Italien riva läger s... Visa hela »

Pezster 
· Svar till bloggare på icedaniel.se

Där kom ordet socialistiskt igen. NEJ! Aldrig.
Det finns en anledning att det inte går så bra för socialismen i europa just nu.

Peszter! Du vet att jag gillar din blogg, men du har faktiskt tvingat en blankis till att göra ett val!
Har under mitt snart halva sekel på denna planet, fullständigt vägrat välja mellan rött eller blått tryne på grisen!
Men, in med familjen i bilen och jag skrek högt hela vägen in, så jävla ont gjorde det!!! Tanten o ungarna tittade underligt på mig...
Två RÖÖDA lappar blev det (ja hon oxo)... Visa hela »

Här där jag bor märker man av desperationen sedan några veckor, då man dumpar mängder av propaganda i allt vad brevlådor heter. Har mitt postfack märkt med "Ingen samhällsinformation, Tack!", som enligt SDR skall räcka för att slippa gå till återvinningscentralen med skräpet. (Posten respekterar av någon anledning inte detta ...) Utdelaren för (s) kringgår detta genom att släppa det i (det... Visa hela »

Och jag vet fortfarande inte vad jag ska rösta på :|

det enda jag vet är att jag SKA rösta och att det inte blir kd, s eller sd, men samtidigt är jag inte värst förtjust i alliansen.... eller mp , v eller..... vettefan. krångligt i år.

men... hehe... kollade en av S valaffischer. på den fanns bodström, jämtin och sahlin. Öhm. VILL de inte vinna eller? Bodström - gick först med på ett frivilligt... Visa hela »

Jag vill säkerställa att jag om 4 år KAN rösta igen, därför är mitt val självklart. Behöver jag nämna att jag röstar på PP ?

Imorrn sätter jag igång med bakandet av en lila chokladtårta till söndagens valvaka, och hoppas på att PP kommer över 4%. Röstar ni PP och befinner er i Uppsala på söndag, tveka inte att dyka förbi på Redroom och våran valvaka, vill ni ha... Visa hela »

Hårde på nån ironisk blockdebatt i nåt humorprogram på P3 häromdan, och där lyckade de kläcka ur sig ett av de absolut bästa argumenten jag hört för att inte rösta på vänstern.

"Ni klagar hela tiden på att så många är dåligt, underbetald vårpersonal, låga pensioner, utanförskap, brist på jämlikhet, intolerans och egoism men har ni funderat på v... Visa hela »

Kommer välja PP. Det är som att spela poker när man vet att motståndaren sitter med en Royal straight flush på hand. Antingen får man mysBea som justitieminister eller så får man Ohly på ministerpost alls.. Nej, PP it is :D

Jodå, jag skall rösta, det har jag alltid gjort. Finns människor som dör runt om i världen för kunna få rösta. Skit samma vilka du rösta på, bara du gör det :)

Kom ihåg att kryssa bra kandidater som är kritiska mot FRA o dyl. Det stärker dem inom partierna. Jag kryssar ex Magnus Andersson C till riksdagen. Utsedd till den mest företagsvänliga kandidaten. Kommunalt blir det en frihetlig moderat. SVT har låtit enskilda kandidater svara på deras valpejl, gör den, sen kan man se vilka som matchar en själv bäst.
4 more years!

Läs och begrunda ! Vi gillar Laakso

eriklaakso.voltaire.se/?p=257

Nu har jag gjort min medborgerliga plikt iallafall och försökt se till att Mona & anhang hålls borta.

Ännu ett tungt argument till att absolut inte lägga sin röst på Alliansen. Om din människosyn är densamma som deras så finns det inte ens på kartan att det skulle röstas på dem. Vidrigt.

Såhär trevligt kan det se ut när man gör lite "DYI" ;) ( Hembakat på ren svenska );

img188.imageshack.us/i/20100918003.jpg/

Denna har jag gjort och den kommer att avnjutas imorgon på våran valvaka här i Uppsala (det lila samt det vita är choklad)

Taktikröstning är för fjollor, stå för din åsikt och lägg den där du står, inte för att "rätt" parti ska vinna.

Jag har redan lagt min röst på PP. Dock oroas jag över att vi kommer få 4 år till med riksführer Reinfeldt, DET oroar mig, nu när vi redan har FRA, IPRED och snart datalagringsdirektivet är frågan vad i helvete kommer härnäst 0_o

NU har jag gjort mitt till iallafall för att hålla de rödgröna borta från allt vad makt heter...

Det pirrar i magen...har en jobbig känsla av att Mona Sahlin & hennes kumpaner kommer komma in ikväll. Kan inte skaka av mig den. :/

Menade såklart få majoritet, inte komma in...

Förresten hittade jag ditt gamla inlägg om muppen Fritz...jag älskar avslutningen..."Men, om andra personer inte hade jobbat så hade du ju inte kunnat leva på deras pengar, eller hur?".

Tio sekunders tystnad...sen en massa svammel "Jag vill inte dra mitt strå till den stacken" o.s.v.

Denna attityd kommer att främjas om den rödgröna sörjan vinner, tror jag. :/

Du får nog starta en ny tråd nu Peszter. Reinfeldt började omedelbart att sniffa efter Marias rumpa... (^_^)

Bra nyheter... rödgröna vann inte och alliansen har majoritet, *OM* man räknar bort SD...vilket man tyvärr inte kan göra... 5,7% till en skock ljusskygga, rasistiska wannabe martyrer. jag skäms å det grövsta att vara svensk. Hade SD velat "skaka av sig" sin stämpel som rasistiskt parti hade de, som exmepel, sett till att sätta en fot här i Gottsunda för att visa något. Det gjorde de knappast, de höll sig undan hä... Visa hela »

Inte nu för att verka sverigedemokratisk, men varför klagar alla sig hesa på att de kommer in när vänsterpartiet också kommer in, och är lika, om inte mer, extrema?

Har ej röstat på något parti i år.
Faktiskt första gången jag inte rösta.
Jag sket i det, hatar politik.

Pezster 
· Svar till Madicken

Du borde röstat blank. Rösträtten är för viktig för att kasta bort.

Det att jag inte gick och rösta, beror mycket
på att jag inte gillar att vistas i lokaler då jag
lätt drabbas av panikångest, något jag aldrig har
drabbats av tidigare.
Det är jävligt obehagligt.

Pezster 
· Svar till Madicken

Giltig anledning med andra ord ;)

Det här med valhemligheten och smartskallarna i Alliansen och deras FRA-lag gör att vi aldrig kommer att kunna rösta över Internet dessutom.

Suck.

Hehehehehe

Kommentera