Spikmattan har testats igen. Nu har de i en "vetenskaplig" undersökning kommit fram till att den tar bort de värsta smärttopparna hos personer som har långvarig muskelspänningssmärta.

Jojo... jag har ont i benet. Jag slår mig med en hammare i huvudet. Nu har jag ont i huvudet mer än vad jag hade i benet. Alltså tycker jag att smärtan i benet är ett mindre problem än tidigare.

Med andra ord inget nytt. Det där visste vi redan. Spikmattan hjälper fortfarande inte på något sätt mer än typ massage, hammare i tinningen (eller valfritt obehag/käsnloförnimmelse på annat sätt) eller något annat. Ändå säljer den som smör i solen.

Jag undrar dessutom över studien. En psykolog som har haft ansvaret? Erhm, ok... och endast 35 personer som deltog?! Hahaha. Det är öh... väldigt lite människor när du ska få fram några resultat som är vetenskapligt säkerställda. Sedan undrar ju jag över de personer som deltagit i studien. Jag menar... hade jag haft jävligt ont i ryggen, gått till min doktor som glatt dragit fram en spikmatta som behandling... så hade jag gett honom en pungspark och sedan bytt doktor. Så jag anar en liiiiiten förskjutning mot mer flummiga, hälsotédrickande och örtlavemangsnyttjande människor.

Jag vet själv en som är en spikmattefan. Det är mycket trevligt att det fungerar på honom. Han har dessutom små kristaller som han "leker" med. Han har olika kristaller laddade med någon hemlig mystisk kraft (han laddar dem med någon skum ritual som är hemlig) som hjälper mot precis allt. Har han med sig fel kristaller, glömt "ladda" dem eller liknande så mår han dåligt heeeeela dagen. Han går även till en homeopat en gång i månaden. 'Nuff said.

Så ursäkta mig... men när han har åsikter om saker och ting så... ähem... lyssnar jag inte. Det känns liksom som slöseri med kraft att lyssna till någon som smeker kristaller och dricker utspätt vatten mot sina krämpor. Tänk... öh... byfjåne, typ. Det är roligt att de finns men man frågar dem inte om råd.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 -


Skriv en kommentar

Haha, spikmattor!
Kan precis föreställa mig "Snilleblixten" ligga på sin spikmatta medan han pekar i taket och flummar om sädescirklar och små bruna tomtar som bor i jordens centrum.

Kanske du ska ge URL'en till blixtens blogg så din kristallpolare kan babla konspirationsteorier med honom.

Fan, man skulle kanske bli homeopat. Det måste ju vara det bästa jobbet någonsin, man säljer vatten till folk för (jag antar) ganska stora pengar. Tydligen så finns det även djurhomeopater nu också, så man skulle ju kunna casha in ännu mer...

Kommentera