Den där Piratebayrättegången ger mig ont i huvudet. Åklagaren Roswall försöker knyta killarna bakom till siten... han försöker bevisa att de tjänat pengar på siten... han babblar felaktigheter och går liksom händelserna i förväg...

För det där spelar ingen roll! Eftersom killarna har drivit en sökmotor... som hjälper användaren hitta en liten fil som i sin tur visar användarens dator var tusen små delar av en annan större fil ligger på andras datorer. Så att användaren kan ladda hem alla dessa till sin dator och därigenom skapas filen som användaren är ute efter... ifrån hundratals källor på en gång och alla källorna behöver inte ha den kompletta "stor"-filen utan kan skicka de delar som de faktiskt har. Öh... och MYCKET material på TPB är dessutom lagligt. Fildelning i sig är lagligt! Du gör det varje dag även om du inte alltid är medveten om det.

Oavsett... ingenstans på vägen möjliggör "The Pirate Bay"-filerna mer än vad vilken sökmotor som helst kan göra. Som, typ, Google. Det är lite som om en bankrånare skulle fråga mig om vägen till banken, jag pekar och sedan rånar han banken... och jag åker dit för att ha visat vägen. Dumt. DUMT! JÄTTEDUMT! ARGH!

Med det i åtanke så är det självklart att TPB skulle kunna inte bara tjäna pengar utan även gå med vinst! Utan att Roswall & Co egentligen ska kunna göra något åt det. Öh... ja, mer än att uppmana sina uppdragsgivare att sluta dega i forntiden och ge sig in i 2000-talet och för en gångs skull iallafall försöka hänga med lite.

Dessutom är det skrattretande att industrin fortfarande argumenterar att varje nedladdad fil är en förlust för bolagen. Det är så dumt att jag vill slå på något. Prata med en fildelare... så kan ni snabbt få reda på hur fel det där är. 99/100 nedladdade filer slänger man ju när man upptäcker hur jävla dåligt det är. Varje gång Roswall säger ordet "cd-skiva" så måste jag fnittra lite för mig själv. Neanderthalare. Kom igen när JAG får välja format och kvalitet så kanske jag köper något... fast jag tror inte det. Gratis är kul. För er som har missat det arbetar jag själv inom musikbranschen och vi har aldrig tjänat så mycket pengar både till oss och våra artister än vad vi gör just nu. Tack Internet! säger jag bara.

Förresten... så ni som inte redan vet det. När ni ser artiklar skrivna av snubbar som Per Strömbeck och som skriver under med "Netopia - ett forum för digitala samhällsfrågor" så är det där det nyaste påhittet för propaganda från industrin. För att göra det riktigt enkelt... varje gång ni ser ordet "Netopia" så tänk på Henrik Ponténs fula tryne så vet ni precis hur det ligger till. Enkelt.

Och apropå det analoga självmålet Pontén så måste vi titta på klippet där han leker polis. DET är ren humor. Naw... lille Pontén... han måste ha varit retad som liten.

SvD - SvD - SvD -


Skriv en kommentar

Broder P!

Hahahahah! Ponten är i sanning en vinnade...öh förlorande looser.

För övrigt en bra post. Gillade liknelsen med bankrånaren där.

Pezster 
· Svar till Stefan

Zank jååå ;)

Notera att det dummaste med denna rättegång är att den faktiskt handlar om reklam och om man har moralisk-rätt att få inkomster från reklam i vissa sammanhang.

Jag kan sedan göra en lång utläggning om att TPB tidigare har frikänts i en rättegång och att deras verksamhet var laglig ända tills domen förr då man sade att det var reklamen som gjorde det olagligt.

Pezster 
· Svar till kenny_lex

Öh... va? Jag är inte alls med dig.

TPB har inte gjort något fel någonstans.

Pezster, kenny_lex håller med dig. Han konstaterar att domen i tingsrätten kan kondenseras ner till att TPB inte borde haft annonser och han tycker att det är en korkad dom.

Pezster 
· Svar till Magnus

Tack Magnus. Nu är jag på banan igen. Hahaha... vissa dagar alltså...

alltså.... det andra roliga är att de menar att de skulle ha tjänat mellan 3.5 och 35 mille på sajten. DET ÄR GANSKA MYCKET ATT VIFTA PÅ. Låter mer åt hållet "vild gissning".

Pezster 
· Svar till Tinky

Ungefär samma sätt att argumentera som att varje nedladdning är en missad affär för industrin. De har verkligen ingen som helst koll... och vill inte ha någon heller för den delen..

Kommentera