Det första åtalet mot olaglig omskärelse ska upp i domstolen. Faktum att de skriver så innebär alltså att det finns lagliga sådana vilket är helt skadat.


"Under rättegången den 29 november i Södertörns tingsrätt ska en videofilm styrka att en pojke i Tierp inte var tillräckligt bedövad under ingreppet. Vittnesuppgifter och rättsintyg ska visa att två bröder i Botkyrka drabbades av bland annat vävnadsskador, smärta och cirkulationsbrist av ett strypande förband som den åtalade ska ha lagt runt penisarna.


Mannen nekar till brott, säger hans försvarsadvokat Leif Silbersky.


– Han hävdar med emfas och beslutsamhet att han har handlat korrekt och att han är utbildad för att utföra medicinskt säkra omskärelser."


Det är ju mycket bra att de åtalar den där idioten men samtidigt kan jag för mitt liv inte förstå att ett onödigt kirurgiskt ingrepp överhuvudtaget får lov att ske på minderåriga. Det borde vara så in i helvete förbjudet. Föräldrar som får detta gjort på sina barn borde omedelbart åtalas för medhjälp till misshandel.

Ni ser... någon idiot tror på en grej i en bok och plötsligt är det kulturellt "viktigt" att skära i barn. Jag skiter i kulturen, jag skiter i om det är bra eller dåligt... jag säger bara att om nu någon vill sätta en kniv mot sin kuk så kan de bestämma det själva när de är MYNDIGA! FFS!

En vän jag hade på gymnasiet var kraftigt omskuren och fick inte riktigt reda på att han var lite annorlunda därnere förrän i gymnasiet (fråga mig inte hur fan han missat det). Han var jävligt upprörd över det här eftersom det var lite jobbigt för honom att runka. Han fick använda någon form av glidmedel för att få till det. Han kunde alltså inte oplanerat hur som helst dra en runk. Nope. Det krävdes kletiga tillbehör ifall han inte ville ha ett svett ollon i kalsongerna. Han kallade halvt på skämt och halvt på allvar det hela för "det stora runksabotaget".

Så allvarligt. Lägg av med att skära i barn utan anledning. Det är - kort och gott - könsstympning. Om sedan en individ vill göra detta mot sig själv i vuxen ålder - fine! Men lägg av med att sprida era idiotiska idéer på försvarslösa barn.


Skriv en kommentar

"skära i barn". Jag skrattar så jag gråter! (Men det är för att jag vet att du har rätt. Alltid rätt, Pez!)

Det sjuka är att på pojkar så kallas det olaglig omskärelse och straffen är minimala. Skär man däremot i en flicka så är det könsstympning och kan ge upp till tio år i finkan.
Diskriminering?
Enda anledningen att straffen är så låga på manlig könsstympning är för att det ska gå ihop med våran nya religion.

Bra sagt! Jag tänkte typ samma sak när jag läste artikel, "Att det är lagligt att skära i kuken på småbarn är ju helt sjukt till att börja med!"

Det finns något skumt samband mellan religion, könsorgan, minderåriga och tvång. Vilken religion, eller sorts kön spelar sekundär roll. Någon borde kasta alla religioner i en papplåda, tejpa skiten och kasta ner hela härket i en vulkan.

Fast nu är det ju så att omskärelse inte alltid behöver vara av religiösa skäl, utan hygieniska skäl. Det är högst ovanligt med oomskurna gossar i ex. USA och sedan har väl det kommit flertalet studier som visar att risken för att drabbas av HIV minskar om man är omskuren?

Pezster 
· Svar till M

Jadu... samma regel där. Gå lös på snoppen när du ÄR VUXEN!

Jag skrev att enda gången ett kirugiskt ingrepp på ett barn är ok är av MEDICINSKA skäl. Inte religion, inte kulturellt, inte hygien...
Alla med? Bra.

Precis. Varför i h-te ska det vara lagligt att skära av någonting på barn såvida det inte är medicinskt motiverat (trång förhud, blindtarm osv.)? Jag ger mig f-n på att en överväldigande majoritet av Sveriges befolkning är emot att det ska vara lagligt - oavsett partifärg - ändå är det lagligt.

Visserligen får man göra hål i öronen på barn, men dels ger det inga men och del... Visa hela »

Haha Musse din jämställdhetsriddare, vet du ens skillnaden på manlig och kvinnlig omskärelse? Manlig omskärelse ger i de flesta fall inga problem alls, utom möjligen en mindre risk att få hiv. Kvinnlig omskärelse är ren könsstympning och förstör totalt.

Snälla Pezster, jag hoppas att du tittar på Debatt nu på SVT! Helt galet, vad har läkarvetenskapen med religiös tro att göra... samvetsklausul...my God!!

Att misshandla kids är förbjudit. Omskärelse är misshandel. Främst för att barnet inte har något att säga till om. Att skära av något, eventuellt av Gud skapat, innebär, förutom att det är misshandel, också att de som förordar detta förfarande av religiösa skäl, inte erkänner vad Gud skapat.

De säger: det mesta är bra men vi religiösa gillar inte det där slappa skinnet,... Visa hela »

@ Bhahaha
Menar du att det bara finns en form av kvinnlig omskärelse eller att alla olika former är totalt förödande? I vilket fall har du fel. Den absolut vanligaste formen (som för övrigt var vanlig i USA i början av förra seklet för att "bota psykiska sjukdomar man fått genom att masturbera") ger ungefär likvärdiga skador som manlig omskärelse. Det är helt klart urpuckat att göra någon av dom men... Visa hela »

Som någon sa... om gud ville att genitalierna skulle vara omskurna så skulle han ha gjort dem sådana från början.

(Det argumentet borde de religiösa nötterna fatta tycker man..)

Gud lär ha skapat människan (dvs mannen) efter sin egen avbild. Men han måste ha varit ganska berusad eller hög på nånting när han gjorde det. När han skapat mannen, och lite senare gick för att pissa kom han på att en lite detalj behövde korrigeras:
-Faaaan, sa Gud, glömde förhuden. Måste skicka sms till Abraham så får dom karva lite i smågrabbarna.
Sen när han satt och runkade lite kom han... Visa hela »

@Bhahaha
Läs
epublications.bond.edu.au/cgi/viewcontent.cgi?article=1036&context=hss_pubs

Ett citat "Evidence has also started to accumulate that male circumcision may result in lifelong physical, sexual, and sometimes psychological harm as well."

Plus att det är ett brott mot artikel 5 av de mänskliga rättigheterna. De länder som skrivit under dessa bryter mot dessa om de tillåter omskärelse.

Dom ska ge fan i att skära i småbarn. Religiösa idiotier.

Det finns faktiskt riktiga läkare på riktiga sjukhus som utför denna lilla operation. Den lär ju vara hygieniskt rätt och stämmer med vad som står i Bibeln.
Det är bara löjligt, att påstå, att barnet självt skall få avgöra saken vid vuxen ålder. Förstår inte varför somliga vill göra ett problem av det ? Missnöjespolitik à la SD ?

Pezster 
· Svar till Karl-Otto Hultström

Vad? Du är alltså inte klok?

Kommentera