Jag hatar när man beställer saker/tjänster, leverantören misslyckas sedan totalt med att leverera och sedan skickar de jävlarna en faktura ändå. Med hatar menar jag givetvis att det är lite roligt att ta tag i det.

Jag öppnar posten, kommer fram till en faktura, öppnar den, blir förbannad och ringer direkt upp idioten bakom den. Han svarar.

"Du, jag sitter med en faktura från er i handen." säger jag surt.

"Ja, jag skickade den häromdagen till vårt faktureringsbolag."

"Men ni är ju inte färdiga med projektet. Ni är inte ens halvvägs."

"Jamen... så här är det med utveckling."

"Nej. Ni har skrivit att betalning ska ske när fyra kravpunkter är uppfyllda. Ni har lyckats klara av EN. Läs ert eget kontrakt."

"Jaja... men vi måste leva vi med. Nu har ni fakturan. Om ni inte vill ha kronofogden efter er så tycker jag ni ska betala den. Vi har redan lagt ned för mycket arbete på det här."

Där lägger jag på luren i örat på honom. Idiot.

Jag till ringer till deras faktureringsbolag, bestrider fakturan och bifogar kontraktet samt ALL mailkonversation där det tydligt framgår att de inte levererat vad de vill ha betalt för. De tackar för informationen och sedan lägger vi på.

På eftermiddagen ringer tuff-snubben tillbaks.

"Mycket otrevligt. Nu blir vi tvugna att betala tillbaks beloppet till fakureringsföretaget. Det sätter oss i knipa. Vad är det för problem med att betala en faktura?"

"Problem?! Vi anlitade er för att göra ett jobb... ni klarade inte av att leverera... ni försöker fakturera för något som ni inte är klara med, i strid mot kontraktet som ni själva har utformat... sedan har ni mage att skicka en helt ogiltig faktura UTAN att kolla med oss först. Klart som fan vi inte betalar för det här."

"Så... hur gör vi nu?"

"Inget alls. Samarbetet är slut."

"Men tiden vi har lagt ned på detta då?"

"Du menar den där tiden ni lagt ned på något som ni sa att ni kunde... men som det kom fram att ni inte klarade av. Tror du jag betalar för det? Än en gång... läs ert eget kontrakt."

"Jaha... då ger du mig inget val. Jag får gå vidare med det här."

"Visst. Jag misstänkte det. Vår advokat har redan papperna och är redo. Kör hårt och lycka till. Inte en chans i världen du får en spänn av oss."

"Men..."

"Nej. Vill du mig något efter det här samtalet så är det vår advokat du ska prata med framöver. Jag mailar dig hans uppgifter."

Jag lägger på... efter en timme får jag ett ledset mail över hur jobbigt de har det inom företaget. Han berättar att deras utvecklare ljugit om sina kunskaper, att de har obetalda räkningar och att han har arbetat utan lön i en månad. Trist. Buhuuuu, liksom.

Vad tar han vårt företag för? Någon jävla socialhjälp? Jag skiter ett stort stycke i deras inkompetens eller oförmåga att göra rätt. Just nu sitter jag med ett projekt som måste startas om med ett nytt företag. Mer jobb för mig med andra ord för sånt där tar tid... och så vill den jäveln ha betalt för tid han har lagt ned på något som inte fungerar?!

Idiot.

Skriv en kommentar

Wow, stenhård Pezster. VD-takter!

Nu tycker jag du är missunsam, dessutom är det riktigt elakt av dig att inte gå på de här klassiska replikerna-jag får gå vidare med det här.-vad är det för problem med att betala en faktura?
Tyvärr finns det folk som faktiskt betalar pga konflikträdsla eller av ren rutin eller slutligen pga att papper/mail är slängt.

Pezster 
· Svar till Mikael

Hahaha... ironin gjorde att jag trött fick läsa några gånger.
Bra där!

Usch, jag känner faktiskt lite med honom. Vi sitter med ett projekt nu, som vi trodde att vi skulle kunna klara av att föra i hamn, men det verkar som att programvaran helt enkelt är otillräcklig. En missräkning och absolut ingen bra business, men vi skickar iallafall aldrig fakturor till folk förrän jobbet är klart. :/

Pezster 
· Svar till Björn

Hade företaget tagit upp det här med oss INNAN de börjar skicka fakturor är det lugnt. Men inte på det här sättet.

Bra Pez!! Sådär ska dom tas, inget tjafs. Gör ett företag ett bra jobb ska dom ha betalt för det, jag kan till och med slänga in en överraskande bonus om jag är riktigt nöjd. Inkompetens ska dock klyvas, krossas, brännas och förintas vid fotknölarna.

Pezster 
· Svar till Tombosto

Sista meningen i din kommentar är så osvensk och så bra!

Vad spännande det måste vara ändå, att ha samarbete med folk som är kroniska surrealister på uppåt-nedåt-och-på-sniskan tjack. Han du talade med borde doneras till vetenskapen och/eller kolmården.

"Jaja... men vi måste leva vi med. Nu har ni fakturan. Om ni inte vill ha kronofogden efter er så tycker jag ni ska betala den. Vi har redan lagt ned för mycket arbete på det här."

Det ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Hahahahahahahaha...
"...alternativt Riksdagen."

Dagens garv!

Han verkar inte vara något annat än ett banjospelande mongo. Det är bäst ni betalar fakturan så att han inte blir ledsen i ögat.

Pezster 
· Svar till Jebus

Han är FÖRTVIVLAD i lilla ögat. Och det är perfekt!

Haha More Pez to the people :)))

Kommentera