En pojke vid namn Anton, 18 år gammal, har fått en plats i riksdagen. Han brinner för skola, arbete och trygghet i samhället.

Allvarligt... ni skojjar med mig? Han får inte ens lov att köpa sprit på systemet men kan - i teorin - vara med om att bestämma om lagarna som justerar det där? Han har aldrig varit ute i samhället som en vuxen och sett hur det går till. Och slänger de in honom i riksdagen?! Hahahahaha... ni skämta mig aprilo? Precis när man trodde att politiker inte kunde ha mindre verklighetsanknytning så smäller man liksom till med det här. Sänka ribban duger inte... oh nej, utan det var någon som kände sig manad att gräva ned den UNDER marken istället.

Jag visste faktiskt vem han var sedan innan. Han hade nämligen laddat upp en massa filmer på Youtube där han uttalde sig om ditten och datten. Tyvärr för Anton så skrattade folk mer åt än lyssnade på hans filmer. En hel hord parodier på honom blev följden. Någon gjorde till och med en sån där Hitlerfilm om det hela. Han lyckades så klart inte att stoppa det där så han tog istället bort orginalen (som kanske till och med var roligast av alla).

Anton i riksdagen... hahahaha... det här landet blir bara roligare och roligare. Jag börjar undra vad som händer om man gnuggar bort "Stockholm" från de där stadsskyltarna. Hundra spänn på att där egentligen står "Ankeborg".

Verkligen... det här är fan bara löjligt.


AB - DN - SvD -

Skriv en kommentar

Der Untergang parodien var mycket underhållande. "Funny 'coz it's true" :>

Pezster 
· Svar till paqe

Jag tyckte den var rätt bra jag med måste jag erkänna... :D

"Han brinner för skola, arbete och trygghet i samhället." Vad har det med att han inte får köpa på systemet att göra?

Pezster 
· Svar till okej

Men för ffs! Verkligen... fattar du inte vad jag menar? Han är för LITEN för att sitta i riksdagen.

Pezster 
· Svar till okej

Tanken på en snubbe som kommer direkt från gymnasiet som ska ge sig in i jobbfrågor är dessutom SKRATTRETANDE.

"Oh noes!" Folk gör narr av en pretentiös osnuten moderat-spawn.

Kanhända ett fall för Propagandaminister Schlingmann! En massiv PR insats för skattemedel och Stormavdelning Lidingö som gör... visit... hos dessa gemena parodimakare, sedan är det sannolikt ingen som tycker att det är konstigt med en 18-åring i riksdagen.

*sniff*, *sniff* luktar avundsjuka.

Pezster 
· Svar till Thomas

Ja. Du har helt rätt. Jag skulle verkligen vilja byta ut mitt nuvarande jobb mot ett i riksdagen.
Not.

Hahaha... det är ju helt flippat att så många verkar tycka det är en bra ide med barn i riksdagen. Snart får vi väl se en anka som djurminister eller något i den stilen.

Han verkar vara för ännu mer övervakning också.
Det är riktigt otäckt tycker jag.

Pezster 
· Svar till Knut

Han är ju van vid lärare som kollar och håller lugnt så det överraskar mig inte ett dugg.

tja du...om vi nu pratar ålder, kanske det innebär att myndigheter och institutet inte längre behöver "kräva" en medelåldersgrupp på 30-60 för att bli anställd...kanske det banar väg för en mer balanserad verklighet i arbetslivet och jag tror iaf (med alla motargument och medargument) att det faktiskt kan vara bra med en blandning av representation från olika åldrar.

Pezster 
· Svar till C.

Nej. Inte en 18-åring i riksdagen. För helvete, resten av Europa skrattar åt oss redan... vi behöver inte göra det värre.

Jag har dessutom kollat in lite mer av den här Anton... han är ju skrattretande kass och då har jag även tagit hänsyn till att han inte är torr bakom öronen.

Sverige ÄR Kalle Anka landet numero uno i världen.

PINSAMT!

Håller med dig Pezter!

Vad som också är anmärkningsvärt är att Anton blivit känd pga mordet på Riccardo Campogiani. Han startade en facebookgrupp och blev helt plötsligt Sveriges hjälte och frontfigur i kampen om det växande gatuvåldet.

Han har nu surfat på denna våg av medfört kändisskap in i riksdagsdagen.

Hemskt att han byggt sin karriär på någons död. Fast de... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Fredde

Han drog dessutom den där gruppen lite för långt. Det är väl så det går till, man lägger benen på ryggen, springer ifrån och går modigt hem och startar en grupp på fejjan.

Pezster 
· Svar till Fredde

Har har sagt:
"Jag må vara ung, men jag har erfarenhet av att saker går att förändra bara man engagerar sig"

Och det stämmer... efter flera veckors envishet så försvann äntligen finnarna! Nu ska han använda den kunskapen att få bort allt våld på gatorna.

Jag gör mitt bästa för att hålla distans till jantegnället i Sverige. Men nu blir det bara för mycket. Vad försöker egentligen den politiska eliten inbilla oss att denna barnrumpa ska tillföra? Känns som ett patetiskt och populistiskt försök för borgarna att bli "hippa".

Pezster 
· Svar till Anders

Jag fattar inte varför inte media är över den här händelsen som rovdjur. Det är patetiskt att släppa in ett glin som Anton i riksdagen.
Precis som du säger... vad fan ska en unge som han utföra när någon mer erfaren fått ta ett steg tillbaks för en liten bortskämd skitunge?

Sverige 2010 är ett stort SKÄMT.

Håller med dig till 100% Pezster!! Trodde det var 1 april när jag såg det på nyheterna idag. Men det är som Anders säger, alliansen vill bli lite "hippa", hänga med i tiden och få med ungdomar... en sak har de inte fattat dock... han är verkligen inte hipp... eller vuxen nog att fatta beslut för vad som är bra för oss med lite mer erfarenhet av livet.

Pezster 
· Svar till anna p

Precis... känns lite som om jag hoppat in i en taxi och upptäcker att en bebis kör bilen.

Och INGEN i media tar upp detta utan alla bara glatt rapporterar.... fast å andra sidan... jag kommer inte ihåg sist en svensk journalist gjorde sitt jobb...

Tänk er rubrikerna om det var SD som slängt in en barnrumpa! Då hade ? Vad tusan vet han om arbetslivet? Pinsamt.

Känns lite som att Anton inte direkt va ett bra val om Alliansen vill förankra sig hos unga väljare ...
Aja, han har iaf tagit bort sina YT videos där han yttrade dom i särklass skummaste åsikterna.

Är ni säkra på att han inte är inkryssad? För i så fall är det ett demokratiskt val gjort av folket. Dessutom är det väl bra att riksdagen är representerad av alla grupper i landet. Tänk om det skulle bli samma drev om att en med invandrarbakgrund fick en plats... Visst, han kan självklart inte allt om livet men han representerar de unga och tillför de ungas syn på hur landet ska styras i riksdagen.
Och Pezster, jä... Visa hela »

Man blir trött, alltså! Borde vara en åldersgräns på minst 30, samt ett krav på minst fem års arbetslivserfarenhet för att få bli riksdagsledamot.

Pezster 
· Svar till Björn

Framförallt det där med arbetslivserfarenhet!

Bolibompa-Björne som talman.

Lol-riksdag.

Vafan kan ungfan inte andas med näsan, varenda gång han andas så hörs ett "huuuhh"

www.youtube.com/watch?v=NS_7mAKZdaw&feature=related

Pezster 
· Svar till Vegetal

I videon är det aAndningsrap, typ? Hahahaha... jisses...

alltså...det finns ofta ett SKÄL till att arbetsgivare drar sig för att anställa kids som kommer direkt från gymnasiet.

De har inte koll
De kan typ inget som krävs i arbetslivet

vår praktikant på jobbet kom direkt från gymnasiet - ett under om han ramlat in innan kl 2 på eftermiddagen. då med skälet "min brorsa fyllda år igår så jag var bakis imorse och kunde inte komma". samma... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Du beskriver helt på pricken varför den här händelsen ger mig krupp.
Tack för det.

Thomas: ja, för alla former av hån och kritik är avundsjuka och jante.

om jag säger att diktaturen i nordkorea suger och kim jong il ser ut som en anorektisk orangutang så betyder det inte att jag vill vara diktator med fjantig frisyr.

skaffa argument.

Oh jag vill bara dricka bensin och pissa eld på folk som drar det uttjatade argumentet
-Men du är ju bara avundsjuk!
-Gahh eat fire you dreary, bleak motherfucker!!

Vegetal : de mer talar för sig själva. grundläggande projicering känns det som. "jag är avis, så det betyder att alla som kritiserar eller tycker detta är dåligt också är avis" eller nåt sånt---

srsly, folk som säger det brukar vilja ses som insiktsfulla och smarta eller antyder att deras uttalande är ett axiom... men visar sig snarare oförmögna att ta ett annat perspektiv än sitt eget. t... Visa hela »

Håller typ inte alls med, amen,ba för man inte är typ gubbe kan man visst snacka med regeringen och såna prylar, känns bra att folk som inte bara är typ jurrasic är och bestämmer allt ting...sen kan han säga till Alla sd are att -ni är typ körda och ordna så alla får värsta bra betygen ba, sen sparka tjock Jan för han e ba värsta fetdålig lärare N2 RULEZ

Stämde upp i ett muntert kackel när jag läste Mikaels kommentar. :)

Gonatt gott folk!

HahahaXD
Han säger ju själv att han inte vet någonting om politik.
Men han ska ju ta jobbet på största allvar!
Fy fan alltså.

Kan inte annat än hålla m dig Pezster :) jag får oxå krupp :))

Visst är Abele ett stolpskott – men nu är det så att vi har demokrati i Sverige. 18-åringar får ta del i offentliga miljöer.

Sen att just denna 18-åring kanske inte var vad hade hoppats skulle bli den yngsta Riksdagsledamoten i historien är väl en annan sak.

Ja det är ju en märklig utveckling parlamentarismen gått. Från att en gång ha bestått av kunniga personer som hade lokal förankring och lokalt anseende är det nu nån slags samhällets mikrokosmos där alla grupper, åldrar, kön o fan vet vad ska ha "sin" representant. Tacka vet jag enmansvalkretsar som i England, där röstar man på den man har störst förtroende för - politik såvä... Visa hela »

Kollade lite på Antons web. Bland alla fans såg jag en viss "Thomas Bergwall" www.antonabele.se/roster/engagerad-ung-man - måste väl vara Sture Qvicks alias som under olika namn de "bott" i närheten av Säter de senaste åren. Kul kille att ha i sitt entourage..... med en sån vän behöver man inga fiender.. haha...

Vilket språk är det som Mikael skriver på?
Jag kan läsa stora delar av det, men förstår inte mycket.
Finns det någon mening dold i budskapet?

Bara en fri hopsättning av lite blandade ord/uttryck/resonemang jag brukar bombarderas av om jag hamnar bakom ett par 11-14 åriga tjejer de gånger jag åker buss.

Om det inte var så dyrt skulle det här vara jätteroligt

Kommentera