Fick ett samtal under lunchen från en gammal kontakt. En kille som heter Fredrik och driver ett tryckeri som jag har använt mig av under några år. En bit i samtalet så sätter han igång:

"Förresten... jag är så pigg! Hela den här veckan har jag känt mig som en ny människa!" säger Fredrik.

"Oj! Kul! Skönt när man har energinivåerna på topp." svarar jag.

"Ja... verkligen! Det är så skönt när man är utvilad."

"Mmmm."

"Jag har dock ett litet knep. Vill du höra?"

"Öh... tja... erhm... ja?" svarar jag. Egentligen skiter jag i vilket. Artighetssvar. Fan.

"Jag har ett täcke med magneter. Specialmagneter. Det är det som är hemligheten."

"Magneter? Öh, Fredrik... jag måste..."

"Du... jag har en idé!!! Jag kan komma förbi och visa! De har en hel uppsjö med magnetprodukter man kan ha nytta av." säger Fredrik och försöker få det att låta spontant.

"Men... du..." säger jag och försöker komma undan det jag vet ska komma.

"Och jag har precis blivit återförsäljare för dem. En slags agent för den här delen av Sverige. Vilket i sin tur kan leda till stora pengar... men det är en annan sak. Nu pratar jag om magneterna och..."

"FREDRIK!"

"Vad?!"

"Tänk pyramidspel? Bluffprodukter? För helvete... har du fått en hjärnblödning? Skärp dig!"

"Men de fungerar verkligen!"

"Absolut inte. Fan, jag har inte tid med sånt här trams."

"Du missar något." säger Fredrik.

"Det är jag helt övertygad om. Det är det som är planen."

"Jaja... förlåt mig att jag tar upp din viktiga tid." säger Fredrik lite stött.

"Magneter... verkligen... Fredrik... jag är besviken."

"De fungerar vetenskapligt! Jag har en folder som tar upp..."

"Visst. Du, vi hörs när jag behöver en poster upptryckt eller något. Men lägg för fan av att bli lurad av såna här skojjare. Du vet bättre."

"muttermuttermutter" till svar och luren på.

Jag hatar när avlägset bekanta har fallit offer för någon lurendrejare och sedan ska sprida okunskapen vidare. Det känns liksom smetigt på något sätt.

Uppdaterat:

Tydligen heter företaget "Nikken" (tack till henke här i kommentarerna). Hör du alltså någon säga "Nikken" till dig så ge dem omedelbart en bitchslap rakt i nyllet.


Skriv en kommentar

Företaget heter "nikken" och om man betalar pengar till dem så får man "rätten" att vara försäljare för dem i sverige. Problemet är att deras återförsäljarpriser bara innebär en rabatt på 5% vilket i korthet innebär att om man säljer produkterna till samma priser som nikken så går man förlust 20% på varje vara man sålt när skattesmällen på momsen kommer... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Henke

Precis. En hamster på mental tomgång skulle inse att detta är en ren bluff.

Njae... Fredrik får faktiskt klara sig själv. Jag tycker jag var tillräckligt tydlig. Fattar han inte och fortsätter får det hela ses som en läxa för hans del.

Det SKA kosta lite och vara korkad.

Pezster 
· Svar till Henke

Hittade den här:
www.nikkenwellbeing.se/

HAHAHAHAHA... teknologier inom välbefinnandebranschen?! HAHAHAHA... "nikkenkonsulter"? hahahaha... jisses... hur korkade är folk egentligen.

"Njut av de negativa jonernas lugnande effekt – sov med Nikkens KenkoDream® täcke. Det är en viktig del i Nikkens sovsystem och har utvecklats med jonisk komfortteknik. Idén baseras på negativa joner, som förekommer naturligt i lugnande omgivningar som skogar eller i närheten av vattenfall.

Ett lager av magmasten i KenkoDream-täcket frigör negativa joner, medan strategiskt utplacerade magneter omger dig med ett energirikt magnet... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

"jonisk komfortteknik" ... jisses... TROR folk på sånt här?!?!?

[sarcasm] Men, men det finns ju häftiga ord som "joner" och "atom" och annat tekniskt mumbo-jumbo! Dessutom är det ju ganska dyrt, klart det måste vara bra! [/sarcasm]

Det borde bötfällas saftigt alternativt vara "straffbart" med 392^42 års samhällstjänst belägen i en grundskola att falla för en så primitiv dragning vid näsan..

Bondfångeri är inte min kopp té, men egen... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Hmm... om man omyndigförklarar Fredrik & Co som går på sånt här borde man kunna använda dem i hushållsnära tjänster.

Gratis dessutom... och så får alla ansöka om en tid när de kommer och städar eller liknande.

Jag var tvungen att kolla. Nu tror jag skall inreda mitt hem med enbart produkter från Nikken och när jag är i farten skall jag skaffa en spikmatta också, har hört så mycket gott om dem just härifrån ;)

Pezster 
· Svar till Dr. Dum

Jag funderar själv på att bo i en magnet. Det borde vara mest effektivt.

Det där kan ju funka ...
Stark nog magnet så dödar den ju mobilen, som man har som väckarklocka, och rin gerinte den ... ja då blir man riktigt utvilad. =)

"Produkter med långvågig IR-teknik absorberar den energi din kropp avger när du fryser och återger den i form av värme – du blir varm fortare än med vanliga material! Långvågig IR-teknik fördelar värmen jämnt och kontrollerar konstant din kroppstemperatur, vilket gör sömnen mer behaglig."
Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta :P

Pezster 
· Svar till Anders

Hahaha... på allvar!? Jag måste in och läsa igen... ren humor!

Fan, man kanske skulle koka ihop nåt liknande själv, innan fårskocken anar oråd.

Typ "specialglas" som gör att vattnets atomer "laddas" med solljus sen kränga skiten för hiskeliga summor.. fast nej, jag skulle fan inte kunna hålla mig från skratt länge nog för att få den lilla säljhistorien trovärdig, ens för den mest obildade bullfälla..

Pezster 
· Svar till paqe

Du är något på spåren här. Vi dricker öl och skrattar och sätter ihop "produkten". Sedan lägger vi ut det på nätet och inväntar de första fåren som tycker det låter bra, signar upp och börjar sälja.
Vi kommer ha skitkul, bli rika och lära folk en läxa.
Hur kul som helst. :D

Ska nästan rådfråga en gammal batikhäxa som håller låda om new age cons här i krokarna. Om vad som säljer bäst just nu och så.

Det bästa är ju nästan att "produkten" måste få användaren att se löjlig ut eller vara milt smärtsam att bruka, helst bådadera.

Då kan ju användaren tillrättavisa oss (underförstått) oupplysta tvivlare, och sä... Visa hela »

Ja vissa går visst på vadsomhelst:

www.corren.se/ostergotland/linkoping/?articleId=5378382

och sedan den gamla klassikern:

www.plusminus.st/

Hade en vän som en dag ringde och inviterade oss på middag. Ett annat par skulle också komma, sa han.
Andra paret visade sig vara hans rekryterare/länk uppåt i pyramiden, och de skulle nu hjälpa honom att få oss gå med på något MLM elände. Hälsoprodukter var det nog.
Han är numera en ex-vän.
Fattar inte folk bättre?
Tydligen inte.

Pez, i julklapp önskar jag mig en vattenvirvlare, ett par örhängen som skyddar mig från farlig strålning från datorn samt ett täcke som frigör negativa joner. Får jag, får jag? *hoppar upp och ner och klappar i händerna av upphetsning*

Pezster 
· Svar till Flickvännen

Du får en magisk jordnöt som gör allt det där!

Var inte de där i ropet för en 10 år sedan,sen försvann de av skatteskäl eller dylikt, och nu verkar de vara tillbaka alltså

Kommentera