Suck. Så var läroplanen presenterad. Kristendomen ska få dominera i skolan?! ARGH! Det ska vi nog bli två om.

Jag uppmuntrar från och med idag min son att se på "religionsläran" som en slags håltimme. Han kommer inte lära sig något vettigt där utan ska - enligt mig - mest få tiden att gå på ett så roligt sätt som möjligt utan att störa klassen. Som sagostunden på dagis fast noll krav från min sida att ta in informationen som ges.

Jag ser redan fram mot nästa föräldramöte. Det mötet ska jag sköta som en sann ignostiker.

"Din son följer inte med på religionskunskapen." säger läraren bekymrat.

"Förlåt, vad menar du?" frågar jag och jag kommer se helt lost ut.

"Ja, läran om gud och de största religionerna."

"Jag förstår inte."

"Typ kristendomen du vet?"

"Nope, fortfarande inte med." säger jag och börjar bli bekymrad. Vad tusan pratar hon om? Är hon kanske full?

"Han vill ju inte lära sig. Han bara sitter och ritar."

"Men vänta... vad är det han inte vill lära sig?"

"Det här med religionsläran."

"Va? Vad är det? Reejlijooonslära?"

"Just nu går vi igenom kristendomen och han kan inte ens budorden."

"Budorden?"

"Ja, alltså..."

"Är du verkligen en lärare? För just nu fattar jag noll. Budord? Vad är ämnet vi pratar om som han inte lär sig? Svenska?"

"RELIGION!"

"Nej, nu förlorade du mig igen."

"Det där som står på schemat klockan 9 på måndagar!"

"Håltimmen?"

"NEJ, RELIGIONSKUNSKAP!"

"Va? Var då?"

"DÄR!" halvskriker hon och pekar på en ruta i schemat.

"Ja, det där är ju håltimmen."

"GAH! DÖDA!" skriker läraren och avslutar därmed sin karriär.

Jag går sedan hem och frågar sonen hur det var på håltimmen.

"Det var kul. Vi satt och ritade elaka monster som åt upp smurfar. Under tiden berättade fröken sagor om någon skäggig gubbe."

"Smurfätande monster? Det låter spännande... berätta mer!"

SvD - GP - Exp - AB - SvD - 1 - 2 -

Skriv en kommentar

Haha så ska dom tas!

Religionsläraren kommer vara lika förtvivlad som stackars Conny Andersson här www.youtube.com/watch?v=uWd9Rso0aq0&feature=player_embedded#! när han ska verka professionell och läsa det läskiga papperet PÅ ENGELSKA(!!) och sedan panik-kammar ett par tussar över flinten.

Pezster 
· Svar till paqe

HAHAHAHAHAHAHA... vilket flipp han fick...

Moget. Hur gammal är du? 22 år? Pappa vid 15?

Socialdemokratisk politik både genomsyrar skolpolitiken, och får betydligt större utrymme i undervisningen än nya påfund som t.ex. Piratpartiet. Det är helt naturligt, oavsett om man gillar (S) eller inte.

Barnen läser mer om Sverige än om Burma av samma, mycket enkla skäl,

Samma sak hade varit fullständigt naturligt gällande religionsundervisningen om vi... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Sven Johansson

Hahahaha... bara det faktum att du heter Sven gör att jag bara där inte kan ta dig på allvar.

Svenne, låt mig gissa... du gillar SD och värnar om den svenska kristendomen? Hahahaha... jisses. Jag trodde personer som du förvarades i montrar på museum. Uppenbarligen har du tagit dig ut.

Ser du världen verkligen så här svart och vitt, eller saknar din sons religionslärare pedagogisk kompetens och kreativitet?

Pezster 
· Svar till Caroline

Va? Där kom det där ordet igen!!! Rejlijoon? Fattar noll.

Bra lärare i samhällskunskap, naturkunskap och fysik > bättre lärare i ett flumämne som religion... att ha ett ämne som religion är lika fucked up som att ha ett ämne som går ut på att titta på TVShop i en timme.

Abstrakta, verklighetsfrämmande sagor som ändrats fler gånger än meningen som gått runt på viskleken håller fanimej inte. Javisst, värderingarna och grundtanken bakom ä... Visa hela »

Paqe: Tv-shop är fan mer informationsgivande än religionskunskap. Jag är mer för att ersätta religionskunskap med Sagokunskap.

-Idag barn ska vi studera den gulliga boken om 3 små grisarna, imorgon har vi högläsning ur den kritikerrosade boken Hans och Greta.

Lägg därtill att de sagorna inte har ändrats konstant som vissa andra. :)

Trevligt, Ignosticism hade jag inte hört talas om. Jag är med.

Pezster 
· Svar till jkm

Perfekt. Vi ökar!!! :D

Pezster 
· Svar till jkm

Förresten... förklaring på engelska som är grym:
"The argument that religious terminology (words such as "god" and "supernatural") doesn't make any frickin' sense, and just clutters up language meaninglessly."

Man skulle kunna tänka sig att se timmarna i religionskunskap som samhällskunskap, religionen styr ju ändå samhället i stora delar av världen? Om det nu inte är så att man vill ha håltimma med smurfar, då.

Nu hamnar jag säkert på din hatlista, MEN. Jag förstår att man har religionskunskap i skolan för vi har ju historia och det är väldigt besläktat tycker jag. Man borde lära sig end el om religion (alla olika religioner) på grund av att religion har varit en stor del av människans historia. Man läser ju om mytologi och sånt. Men för övrigt så är jag på din bana, är agnostiker och kan inte för... Visa hela »

jkm: själv är jag vad som hänvisas till som "apatisk agnostiker", som tillhör apateism :>
att eftersom guds existens varken någonsin kan bevisas eller motbevisas samtidigt som gud, om en sådan finns, inte förefaller ha någon som HELST inverkan på människan så är hela frågan ointressant - alltså någon som inte är värst intresserad i huruvida gud finns eller ej.

men nja... jag så... Visa hela »

Alltså måste bara säga att jag håller med sig till 110% här, den där saken om Gud eller rellejon lr vafan de vah är extremt över hypad och är bara dynga i mina öron och ögon. Dom som tror på Gud kan knappast tro på sig själv och måste fan tro eller mer förlita sig till en "högre makt" för att dom inte kan fatta vad dom håller på med själva.. Första människan som så... Visa hela »

Religion borde inte vara oblikatoriskt i skolorna, i dagens läge tror jag att dom flesta säger att dom är kristna utan att ens veta vad det innebär. Jag själv skulle vilja se religionskunskap som ett val än ett påtvingat ämne i skolan.

Men inte ska väl ungarna lära sig hur tex lärljungen Thomas var helt förvirrad och byggde ett slott åt kungen i himlen och sånt trams. Eller att han såg med egna ögon hur Jesus steg upp i himlen. Räcker det inte att lära sig att Jesus hade lärljungar och de var sjuka i huvudet?

Kommentera