Jag läser i Hans Wallmark i dagens SvD.

"Alldeles utan att någon tänkt på det har uppmärksamheten i samband med riksmötenas högtidliga öppnande flyttats från kammaren till Storkyrkan. Det är en perspektivförskjutning som säger något om religionens kraft och potential.


Det började med att företrädare för det sekulariserade Sverige reste invändningar mot att riksdagsförvaltningen hjälpte till att förmedla inbjudningar till den frivilliga gudstjänsten."

Erhm... har riksdagsförvaltningen hjälpt till att dela ut inbjudningar till en gudstjänst? Men för flakdsfnölivörneoinböaebij!!! WHAT?!

Hans Wallmark, moderat och ledamot av kyrkostyrelsen (svenska kyrkans styrelse på riksnivå), avslutar dessutom med:

"Storkyrkan har blivit en viktig plats i samband med riksmötenas öppnande. Förkunnandet och förhållandet till religionen befinner sig inte i periferin utan i centrum!"

Jag blir utmattad av sånt här... "viktig plats..."?!?! Storkyrkan HAR INGET ATT GÖRA MED RIKSDAGSMÖTENAS ÖPPNANDE! Nada! Zip! Noll! ARGH! DÖDA!

Religion är ett mentalt virus. Alltså att betrakta som en sjukdom. Religion tar sig in i folks hjärnor, ändrar beteendet, alltså "tar över" en människas sätt att tänka och uppmuntrar dessutom till att sprida det vidare. En skyddsmekanism som viruset har utvecklat är att slå ut logikcentrum i hjärnan hos den drabbade.

De smittade undviker helst de som inte är drabbade och söker sig dessutom till de som inte har så hög motståndskraft, som ensamma, olyckliga, mindre begåvade etc... (viruset smittar alltså de med lägst försvar vilket är lite obehagligt). Antalet smittade individer har en tendens att gå samman och förstärker sedan varandras motståndskraft mot extern påverkan.

Gudsviruset har till och med en slags "DNA/RNA" i form av en bok. Ibland evolverar viruset utifrån denna "baskod" och kan skapa subkulturer av viruset som klumpar ihop sig i slutna enklaver - s.k. sekter som oftast avviker stort från grundviruset. Mer destruktivt och än mer världsfrånvända offer blir resultatet.

I samtliga fall kan dock viruset bekämpas. Med hjälp av att isolera en smittad från andra kontaminerade samt att införa motmedel i form av exponering av ickesmittade, bildning och sunt förnuft. Återfall är däremot mycket sällsynt när viruset väl blivit besegrat. Man kan till och med prata om en slags mental immunisering. Genom att kontrollera smittades förmåga till att angripa svaga delar av ett lands befolkning bör det på sikt vara möjligt att utrota viruset.

Så nu vet ni det.

SvD - SvD - DN - DN - SvD -


Skriv en kommentar

Bra skrivet! Det sekulära samhälle man som sjuttiotalist växt upp i och vant sig vid är på god väg att förgiftas av detta "hitte-på-trams". Om man nödvändigtvis ska ägna sig åt dylikt så får det ske i den privata sfären. Ute i samhället, i de gemensamma rummen och instutitionerna ska vi ha en helt sekulär och religionsneutral inställning utan särskild hänsyn för alla särin... Visa hela »

Religion kanske bara är ett symptom på okunskap/idioti.

www.nytimes.com/2010/09/28/us/28religion.html?_r=2&src=me&ref=general

Gillar speciellt detta citatet :)
“Atheism is an effect of that knowledge, not a lack of knowledge. I gave a Bible to my daughter. That’s how you make atheists.”

Du ar for rolig... (jag kan iofs halla med lite grann om att kyrka och stat ska vara atskilda). Men, nu ska jag ga och forsoka jobba lite med min virusdrabbade hjarna.. :P

innan nån trött hater gör det: du har stavat fel i rubriken... Bengt från Vetlanda kanske kommer bli sur och ha det som argument mot att du är dum i huvet och borde börja tro på bibeln så du blir bildad

Pezster 
· Svar till Kris

Hahaha... tack :)
jag tror ordet jag letar efter är "oups"

Du anar inte hur rätt du har i det du just sa om religion även om det var tänkt som ett skämt.

Pezster 
· Svar till Oskar

Men... jag skämtade inte... ;)

Fan vet om jag inte skyller på sossarna :d Genom att de under 40 års tid totalt utvattnat skolan är nu en stor andel av befolkningen så in i helvete djävla urblåsta att de antingen går i kyrkan eller röstar på SD!

Man kan ju tänka sig att de ville ha idioter för att trygga sitt eget regeringsinnehav men snacka om att de bet sig där solen aldrig lyser :d Folk blev helt enkelt för dumma!

Pezster 
· Svar till JSC

Svårt det där... men är egentligen mest världsfrånvänd? En sd-anhängare eller en religiös?
Eller en religiös sd:are... ARGH! SPRING!!!!

Du glömmer att religon också låter folk behålla dumma åsikter genom att istället för att behöva resonera,källhänvisa,forska,påvisa logiska hållbara argument för sina påståenden, räcker det istället med att bara säga-Jag tror det är så...
Minns en naturvetenskapslektion för länge seda(jag har förpestat folks tillvaro i 40 år:)) där en av mina klasskamrater fö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mikael

Mycket bra poäng du har där.
BRA förresten hatt du har förpestat folks tillvaro länge. :D

Om en människak hör röster i sitt huvud blir det medicinering och in med tvångströja och elchocksbehandling. Men så fort man säger att den rösten är gud säger man -Ahhh han är smart och gudlik... -.-

Personligen tror jag på Jultomten, jag har trots allt träffat honom så jag vet att han existerar. Han gav mig presenter exakt som historien förtäljer ;)

F.ö tror jag länkat till denna fö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Vegetal

Medicinera bort gud från folks skallar. Hmm, jag gillar idén...

Oj, ta inte i så att du råkar spräcka din lilla, lilla bubbla. Nya horisonter skulle te sig allt för skrämmande...

Pezster 
· Svar till Eff

Det är de gamla horisonterna jag stör mig på. Försök häng med nu, va?

"förpezstats folks tillvaro ....."
Kemingproblem eller ?

Pezster 
· Svar till JB

*asg*

Jag tycker att alkohol är ett bra medel mot Gud. Någon gång per decennium känner jag mig lite ynklig och rädd. Då funderar jag på om man kanske skulle be till Gud - men sen ändrar jag mig och tar några pilsner plus lite scotch och grejer. Efter en stund ser man ljusare på tillvaron, känner sig starkare, snyggare och smartare. Sen får man be.... om notan alltså. Men man mår SKITFINT!!

isåfall är kärlek också ett virus...

Men det som riktigt farligt är extremism, ungefär som den du ger uttryck för när du underkänner människor för en livshållning du inte förstått.

Pezster 
· Svar till Josef

Finns väl inget att förstå. Varför ska JAG försöka förstå dem? Det är lättare att bara... som du säger... underkänna dem.
Generalisering när den är som bäst.

"Det är lättare att bara... som du säger... underkänna dem."

Igosticismen är din vän :>

wikpediasaxning: För en ignostiker är frågan om gudars existens nonsens och har samma logiska status som frågan: "Vilken färg har tisdag?". Båda frågorna anses meningslösa och har därför inga meningsfulla svar.

Kommentera