Alla vet min ståndpunkt när det gäller SD och Jimmie Åkesson (som idag hade någon slags fjantig dräkt från förra århundradet på sig - perfekt tänkt med tanke på hur moderna idéer som florerar inom SD).

Men jag reagerar mest på att vår regering har varit inne i storkyrkan!?!?! Där står en löjlig biskop och pratar om låtsasfigurer och där sitter vår REGERING artigt och lyssnar på skiten?! Vad faaaaan?! De har som riksdagsmän INGET i kyrkan att göra!

Kyrkan och staten är åtskiljda sist jag kollade. Hur kan då kyrkan på något sätt alls vara inblandad i det här? Tradition? Tja, vi hade en fin tradition med att elda misstänkta häxor en gång i tiden men det har vi slutat med.

Varför sitter våra riksdagsmän i det roliga huset och lyssnar på en dreglande religiös idiot som berättar små anekdoter ur en sagobok? Det vill jag veta. Eller är det som en sagostund? Nästa gång kan de väl läsa lite ur Astrid Lindgren och titta lite på några fina scener ur Star Wars? Eller låta en homeopat babbla lite nonsens en stund? Eller varför inte låta några scientologer "välsigna" riksdagen. Same shit.

Det kan inte vara förenligt med att tro på sagor och vara med och styra ett modernt land. Det är precis lika smart som att låta sinnessjuka människor kontrollera landet. Att överhuvudtaget låta kyrkan ha en roll vid regeringsbildandet är fel. Riktigt fel.


"Mitt uppdrag som biskop är att tolka evangeliet in i vår tid, säger hon till TT." sa biskopen.

Äsch... tyst med dig din lol-människa. Det du har är inte ett jobb. Du har inget uppdrag. Man kan inte jobba för en bok. Du bör däremot sitta i en monter på ett museum med en strut på huvudet så att barnen kan peka och skratta åt dig.

SvD - SvD - DN - AB - Exp - SDS - 1 - 2 - 3 -

Skriv en kommentar

Ingen fara. Svenska kyrkan är sekulär numera.

Pezster 
· Svar till Mats

Jo... men jag stör mig ÄNDÅ. ;)

Håller med. Tokigt att tom vänsterpartister satt där. Jag som ateistisk folkpartist skulle inte kunnat sätta min fot där.

Pezster 
· Svar till pelle

Nope. Jag går aldrig in i kyrkor av ren princip.

Min son vägrade studiobesök i synagogan... de ville han skulle ta på sig en liten hatt... det ville inte han. Så han tokvägrade.

Bra där.

Bra skrivt bara att hålla med ! SD agerande var barnsligt i sig, men jag skulle nog själv har haft lust att lämna kyrkan av andra själ.

Pezster 
· Svar till bloggare på icedaniel.se

Precis. Enligt mig skulle alla totaldissat kyrkdelen av dagen. Tramsigt.

Helt rätt!

Det här med upprätthållandet av sekuläriteten måste uppmärksammas!

Jag tror ni missförstått varför SD lämnade kyrkan. Biskopen tar ställning för vänsterextrema demonstranter, som gärna vill ta till våld mot SD. Där har ni den egentliga orsaken.

Pezster 
· Svar till Sven Svensson

Men Sven Svensson. Det är inte det vi pratar om alls.

Läs om inlägget.

"Men jag reagerar mest på att vår regering har varit inne i storkyrkan!?!?!"

Det har INGET med SD att göra. Jag ifrågasätter varför i helvete vår regering sitter i sagohuset och lyssnar på sagor.

så jävla sant. va i helvete gör dem där!? ger helt fel signaler att dem ens sätter sin fot i den byggnaden när de är meningen att vår regering ska vara sekulär..

Allt elände kommer från religionen?
Nej självklart inte det finns nog 1% som kommer från annat.

Det är just den sortens tänkande som SD vill ha bort. Att klappa händer åt andra nationers folkdräkter och seder, men förnekar och skäms över våra egna. Och du missade poängen. SD demonstrerade just mot vänsterextremism och att kyrkan specifikt väljer att ta ställning mot SD. Mott yttrandefrihet. När det gäller "sagor" finns något som heter religionsfrihet!

Pezster 
· Svar till Minnie

Religionsfrihet i all ära. Men absolut inte så att regeringen ska sitta där och flumma.

Pezster 
· Svar till Minnie

Och dessutom vill jag definitivt glömma att svenskar någonsin har haft på sig de där fula kläderna. Usch. Vi har varit vikingar en gång för tusan!

Jag håller med dig om att en regering inte ska förknippas med en religion.

Men att bevara kultur är absolut inget fel. Åkersson får väl ha på sig vad han vill så länge det inte innebär en direkt fara för andra människor (typ kniv)? Eller borde vi ta bort allt som heter kultur i hela världen? Pyramider? Skeppet vasa?

Pezster 
· Svar till Martin

Då kan vi bevara någon form av hård vikingaklädsel med yxor och runda sköldar. Varför ska vi envisas med att behålla det mesiga? öh... vänta... just det... Sverige.

Ni är så bittra och aggressiva! Slappna av. Det är ingen som försöker omvända er. Men roligt att höra er diskutera. Kul att ni tror att ni besitter sanningen! www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=665644 Att välja den enkla vägen är lätt. Men att tro på något som varken går att bevisa eller motbevisa är svårare. Man måste känna sig själv, lita på sig själv och öppna sina sin... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anonym

Att tro på något som inte kan bevisas är:

1. Ett enormt slöseri med tid.
2. Omodernt.

Man kan inte motbevisa gud, det har du rätt i. Men du kan inte heller motbevisa att det i månens centrum sitter en liten grön tomat och spelar banjo.

Så det där argumentet är bara trams.

Pezster 
· Svar till Anonym

Och att posta länkar till svenska kyrkan är rätt meningslöst eftersom ALLT som kommer från någon som är förknippad med religion är sinnessjukt babbel.

Det är som när ni bibelpellar just hänvisar till bibeln som "bevis"... suck...

Det var inte fråga om något ställningstagande mot rasism utan om ett ställningstagande mot Sverigedemokraterna. Detta är uppenbart då hon inleder med att hänvisa till en demonstration mot SD och följer upp med att rada upp dom åsikter som man demonstrerade emot och tillskriver därmed SD dessa åsikter eftersom demonstrationen var riktad mot partiet. Detta var åsikter som partiet - enligt dess representanter - inte alls har! Hon smu... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Namn

Äsch... att överhuvudtaget bry sig om något som kommer från en religiös mun är väl löjligt.

Riksdagsmän har INGET att göra i kyrkan.

Pezster... Dagens sanning!

din egen beskrivning säger allt om dig.
Men det som man skulle göra sig av med är ditt tänkande.
Du verkar debil, obildad och råbarkad, kanske skulle passa
bra i Iran som revolutionsgardist på moped.

Pezster 
· Svar till Påven själv

Ja... du har nog rätt. Jag är väldigt obildad som inte tror på gud, bibeln och allt det där tjafset.

"... en dreglande religiös idiot..." skriver du.
Jaha, det var ju också en intressant formulering. Har biskopen problem att kontrollera sin saliv? Och är det verkligen något allvarligt fel på hennes kognitiva förmågor?
Eller är det kanske bloggaren som har problem att upprätthålla nån sorts nivå som skulle kunna kallas intressant eller intellektuell i sitt bloggande? Du kanske själv har problem med salivflö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anna

Oj... det där lät... öh... som det skrevs av någon från 1800-talet.

Vet inte riktigt hur jag ska svara på det där eftersom jag inte kan RUNSKRIFT!

Bah.

Jo, det är verkligen illa. Håll borta religiösa flummerier från politik och samhälle. Sånt kan folk göra på sin egen tid om dom nu är så dumma.
Jag fick förövrigt rösta inne i kyrkan inför valet... utanför stod representanter från svenska kyrkan och tiggde pengar. Hade jag vetat det innan så hade jag förtidsröstat... GRR!

Pezster 
· Svar till mikaelj

VA?! Du blev intvingad i en kyrka? ARGH!

Du måste ju se det positiva här Pez, varenda minut dom spenderar i lustighuset är ju en minut mindre dom kan fucka upp Sverige på.

Pezster 
· Svar till Jay

Hahaha... jo... där har du en liten poäng. :D

Stackars ovetande svenskar, Sverige kommer översvämmas av kriminella invandrare och terrorism! Ni sover er törnrosa sömn med hjälp av den lesbiska biskopen, men en dag får ni se hur rätt SD har!!

Pezster 
· Svar till anna

Ja... jo... men... bara ett litet men nu... men med tanke på intelligensnivån hos SD-anhängare (typ: www.youtube.com/watch?v=g9dJtGUvtcE) så är jag inte det minsta orolig över att de ska få mer makt.

De är bara ett missnöjesparti och kommer glida ur riksdagen.

Folkdräkter från förra århundradet? Det är tur att du är så smart som inte inser att det här århundradet varat i 10 år.

Men det är den intelligens som gått som en röd tråd via hela din blogg, så varför blir man förvånad?

Nej förresten, jag blev inte förvånad. Loser.

Pezster 
· Svar till Angus young

Hahaha... du förstår typ överdrifter och sånt va? Du vet... öh... äsch.

Dräkten är ful och bör snabbt glömmas bort.

Ärligt talat, vilket parti är för en helt obegränsad invandring? Varför ger Migrationsverket avslag på visum-ansökningar under vilka regeringar vi än haft? Varför finns det pass-polis på Arlanda om nu alla är välkomna att bosätta sig här och bli försörjda? Således måste alla riksdagspartier nu och historiskt vara främlingsfientliga.

Pezster 
· Svar till Kaibiga

Erhm... ok. Känns som du kommenterar under liiiite fel inlägg nu.

Ja, vad gör den mångkulturella riksdagen i kyrkan, vi har ingen statskyrka längre och har religionsfrihet?

Pezster 
· Svar till Kaibigan

Öh... all religion måste bort. Och då menar jag ALL! Alla som gillar SD låter exakt likadant. Är det samma dåre som är överallt?

Statsminister Torbjörn Fälldins hustru hade alltid folkdräkt i offentliga sammanhang. Det var ok då, varför är det inte bra nu?

Pezster 
· Svar till Kaibigan

Det var INTE ok då heller. Enligt mig då alltså. Vad resten av pannorna tyckte då vet jag inte.

Det var populärt bland de flesta, ansågs jordnära. Man kan nog säga att miljöpartister hade haft det om partiet hade funnits då. Även kommis var nog gillande då till det.

Pezster 
· Svar till Kaibigan

Usch. De där fjantiga dräkterna? Får ju samerna att se ut som rena ninjorna i jämförelse.

Nej, ingen är gladare än jag om vi gömmer alla dessa dräkter i en låda i en källaren någonstans.

Nobelpriset i medicin går till killen som fixade provrörsbefruktningen. Vatikanen är förbannad:
www.dagensmedicin.se/nyheter/2010/10/05/vatikanen-sagar-valet-av-n/index.xml
Senast jag kollade var det en annan aspekt då katolska präster och barn kom i kontakt med varandra.

Pezster 
· Svar till George69

Hahahaha... vilken slutkläm du fick till. ;)

Samma gamla vanliga tugg om att man är oupplyst och inte har kunnat/vågat släppa in Gud och Jesus i sitt liv bara för att man inte tror på dem;
samma gamla vanliga tugg om att Sverige kommer att bli ett muslimskt land och alla kvinnor kommer att få bära huvudduk snart.
För helvete. Vi har hört det förut - vi ändrar oss INTE! Piss off!

Pezster 
· Svar till Candy

Well said.

Pez jag får känslan att alla dessa pro-sd-inlägg kommer från samma IP, stämmer det?

F.ö så vill SD slå ihop staten och kyrkan igen....... behöver man säga så mycket mer, antagligen för att stärka de svenska fornminnena julen och midsommar.

Pezster 
· Svar till Vegetal

Tja du Vegetal... skrämmande nog är det olika ip-nummer. Så de är fler än vad man kan tro. Jag är mest impad över att de kan använda datorer.

Man borde låta religion hamna under kultur, dom bitvargarna kommer tillverka miljoner kilometer om dom måste samsas om alla överblivna 50-öringar haha :>

Kommentera