Hahaha... nu samlas det in information till Skatteverket och till folkbokföringen.. de vill tydligen ha mitt lägenhetsnummer. Jag hittade ett kuvert i min brevlåda där Skatteverket vill jag ska skicka in ett fyrsiffrigt nummer till dem. Fan heller jag ska, tänkte jag och ringde genast upp Skatteverket.

"Hej. Mitt namn är xxxx yyyy och jag undrar över det här med lägenhetsnumret."

"Ja?"

"Ja. Vad händer om jag inte skickar in det?"

"Då skickar vi ut en påminnelse."

"Oh noes!!! Om jag inte skickar in det efter det? Får jag böter då?" frågar jag.

"Nej, du får inte böter men det blir en utredning."

"Öh...  en utredning?"

"Ja, då tar vi reda på var du bor."

"Alltså... ni gör jobbet åt mig?"

"Va? Nej... öh... men jag kan ta numret nu över telefon."

"Nej. Jag vet inte själv, ni får göra det istället! Hejdå och tack för hjälpen."

Jag tyckte väl att "OM DU INTE GÖR SOM VI SÄGER..." meningen fattades på det där pappret och så fort det är något du måste göra så älskar myndigheter påminna dig om det. Men så är det alltså inte i det här fallet.

Så, chilla med att skicka in papper till myndigheter hur som helst. I just det här fallet ska du slänga skiten i papperskorgen, ta dig en välförtjänt whiskey, lyssna på RATM och njut av att du inte blint lyder en liten papperslapp.


Skriv en kommentar

Det är bara för att de vill kunna säga var din brevlåda bor! :D

Vet dem inte ditt lägenhetsnummer redan då du fått ett brev av dem? Något jag missat?

Pezster 
· Svar till Sas

Du menar gatnumret? Eller vad det heter. Tydligen har varje lägenhet en liten skylt någonstans som alltså är lägenhetsnumret.

Fick reda på det av en granne som pekade och visade mig.

Skitsamma. Här skickas det inte några lappar.

Jaså, här uppmuntras det ogenerat till anarki och fylleri...

Pezster 
· Svar till Mikael

Jajamensan! Häng på!

Min lapp åkte även den i soporna och så även påminnelsen, skulle aldrig nånsin ens fantisera om att förenkla för ett framtida övervakningssamhälle (vi är redan där i viss mån) och uppmanar alla att ta striden mot diktaturen!

LOL redan innan jag tryckte på RATM-länken visste jag vilken låt du valt :D

Angående lappen ligger den i pappersinsamlingen, undra om jag ska leta reda på den och göra rullpapper av den.... Kan man röka trycksvärta?

Det är ju för att antiterroristpolisen ska knacka in rätt dörr såklart. Så ni kan ju fundera på om ni vinner på att skicka in numret eller inte :)

Pezster 
· Svar till jkm

Jag lyder inte lappar och jag jobbar inte i onödan. :)
så de får gärna gå fel. Mer pengar till mig då! ;)

I kommunen där jag bor, genomför nu en undersökning om vad folk tycker om det idrottsliga och kulturella utbudet (s.a.s. fritidsaktiviteter). Enkäten skickades slumpvis (?) ut till ett antal kommuninvånare (kriterier okända).

Problemet är bara att dessa enkäter är (unikt) numrerade och därmed är fullt kartläggande över vad var och en svarar. Hade det varit en anonym undersökning, hade jag inte reagerat, utan fyllt i... Visa hela »

Tur att du tar reda på sånt åt mig :P
Nu kan jag alltså ha gott samvete för att jag slängde lappen den första jag gjorde :D

Pezster 
· Svar till My

Absolut! Slängslängsläng ;)

Eller oxo är det så att Skatteverket bara vill veta var du vill vara mantalskriven med lite högre precision än "trappuppgång" och ni som skiter i att hjälpa till med det bara är griniga låtsasrättshaverister som slösar med skattepengar.

Pezster 
· Svar till palleskär

Mesar hjälper till.

palleskär, nu fick jag en orsak till att gnälla över: att jag tmf inte tänker ta reda på vad egentligen en "låtsasrättshaverist" gör. Lika lite som att fylla i och skicka in uppgifter som är korkat upplagt redan från början.

Kommentera