Nu har en stor studie kommit fram till att brottslingar är dummare. Vilken chock! Så fruktansvärt otippat! De undersökte 49.000 svenska män, de slog i tabeller, de kollade, de dubbelkollade och - jo, minsann! - det är verkligen så! Dessutom:


"Lågbegåvade dömdes också fler gånger och till längre straff."

Men ÅH! Överraskade?

Så här... två människor... en korkad och en smart kör med vilje över en bekant de inte gillar.

Korkad brottsling (A) förklarar varför han körde över offret.

"Snubben respektade mig inte... sa att ja va bög liksom... och att jag skulle sluta käfta... så jag körde över matherfackern. Man ska inte käfta och kaxa skit för sånt tar jag liksom inte. Fatta. Tjafsar man med mig så går det illa."

Smart Brottsling (B) förklarar varför han körde över offret.

"Jag såg honom inte! En reflex från backspegeln bländade mig och jag fick en sådan där mörk fläck i mitt synfält. Det såg då ut som om mannen flyttade sig eftersom fläcken rörde sig när jag sneglade åt sidan. Jag gasade i tron att mannen, det som var fläcken, hade flyttat sig. Jag mår så dåligt av det här... jag har skadat en annan människa och det får jag bära med mig i resten av mitt liv. Det sjuka är att jag känner honom. Vi kommer inte överens och nu tror ni säkert att det var med vilje... men vem i hela världen kan vara så sjuk att man skadar en annan människa bara för att man inte kommer överens? Inte jag. Fråga vem som helst."

Brottsling A = fängelse och böter.

Brottsling B = traumasamtal för obehaglig upplevelse.

Herregud. Ring mig nästa gång ni undrar över något.

Skriv en kommentar

Eller man kan också säga så, det är dem korkade brottslingarna som hamnar i fängelse. Brottslingar med högre IQ sitter på en underbar Ö och njuter livet.

Man häpnar helt klart över att en sådan sak ens når dagspressen.

Jag måste börja läsa mer SVD, hur jävla sensationskåta är journalisterna där egentligen? De är uppe och nosar lol-tidningen Aftonbladet i stjärten.

Pezster 
· Svar till Vegetal

De kanske... ve och fasa... ser upp till ABs cornflakespaketjournalister?

Pezster, ca 95% av världens befolkning är idioter. (Eller ska man skriva: mindre begåvade så att de inte anmäler mig till DO).
Bland brottslingar är procenten lite högre (99.99% ungefär).
Om du slår ihop idioter brottslingar....

Smartare Brottsling (C) Besitter makt att direkt eller indirekt vid behov omforma eller stifta nya lagar på ett sådant sätt eventuella handlingar av omoralisk karaktär alltid förblir legala. Är vanlig t.ex inom politiken och på den globala finansmarknaden.

Summa summarum, ärlighet varar inte speciellt långt:)

"Varför" som alla femåringar undrar kan ledas till A. E.:s förkunnande; Allting är relativt.

Min allsmäktiga härskarinna, Slumpen, kommer att räta ut allt i slutändan... "expert" eller "professor" som kvällspressen är så kära i att använda sig av är ju bara en pervers twist på "människa". I samma anda skulle man kunna rådfråga närmsta lodis på... Visa hela »

Detta kom man fram till kort efter att IQ-testen föddes. Lägre IQ korrelerar starkt till högre brottsbenägenhet. Speciellt så gäller detta för våldsbrott.

För den som vill läsa mera så upptäckte man snart också att om man korrigerar för låg IQ så har brottsbenägenhet och ekonomisk status ett väldigt litet samband. Anledningen till att fattiga människor i större utsträckning ä... Visa hela »

@Gammal Nyhet 15:35
Personligen så skulle jag hävda att brottslighet bland fattig har mer att göra med vinst/förlust ekvationen.
En fattig människa har mindre att förlora på brottslighet än en människa med ordnade finanser.
Kort sagt, om du vet att middagen står där på bordet när du kommer hem är du mindre benägen att sno en bilstereo fär att föda familjen.

Klockrent !

Kommentera