Ni som läser här vet att jag hatar den riktning som Sverige rusar åt. Vi daltar med människor, hittar icke-problem lite här och där, blåser upp dem till vansinniga proportioner, springer sedan direkt till media och gnäller allt vad vi kan.

Jag hittar bevis för den här idiotiska trenden överallt. Nu sist hittade min flickvän en artikel om "Födande kvinnor ett arbetsmiljöproblem - för barnmorskorna". Den handlar om följande (i Skövde av alla ställen...):

Föda barn gör ont som fan. Alltså skriker kvinnorna. Detta skrik når barnmorskornas öron. Nu blir barnmorskorna ledsna för de får ont i öronen. Då beställer de en bullermätning på sin arbetsplats som kommer fram till att skriken är för höga. Alltså, blir det vad svensken kallar "ett arbetsmiljöproblem" (vilket är ett svenskt ord för gnällig personal).

Lösningen? Tja... öronproppar? Men nej. Det gillar inte barnmorskorna. Deras öron tål inte ploppar i öronen av någon skum anledning. Så istället uttalar sig en barnmorska så här:


"Hörselskydd gillas dock inte av alla. I ett inlägg på Dagens Sjuksköterska skriver en barnsjuksköterska att det vore bättre om de födande kvinnorna behärskade sig.

– Är det helt orimligt att kräva att vuxna människor ska kunna behärska sig, även om de ligger i förlossningsplågor? Som vuxen kan man väl ändå tygla sig även om man föder barn. Det finns ju andra strategier än att gallskrika, tycker hon och föreslår att de ska bita sig i läppen och tänka att det går över."


Det där är väl ändå rekord i korkad människa? Kom det som en överraskning för dig att kvinnor som föder barn skriker? För helvete... byt jobb ditt förbannade MONGO! Vad är det här? Ett slags sjukt skämt? Klart som fan de ska få lov att skrika bäst fan de vill, hur högt de vill och hur länge de vill. Hade jag varit med min flickvän i en förlossningssal och en barnmorska hade gnällt över ljudnivån hade jag slängt ut personen GENOM (krasch!) dörren och bett om en riktig barnmorska. På studs.

Vilken yrkesgrupp ska ut och gråta lite i media nästa gång? Poliser som tycker att det är ett arbetsmiljöproblem att bovarna ibland skjuter tillbaks? McDonaldspersonal som gnäller över att kunder inte plockar undan sina brickor? Politiker som upplever att folk inte tror på dem? Lärare som är upprörda över att eleverna inte lyder dem?

Det här landet behöver bitchslaps! MASSOR av bitchslaps!

*slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *SLAP!* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *andningpaus* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap* *slap*

Så... pust. Det var iofs bara förlossningsavdelningen i Skövde. Många arbetsplatser kvar... fan... jag behöver hjälp...

Skriv en kommentar

Hahaha! För dåligt. Om jag får barn i framtiden ska vara med och skrika i förlossningssalen. Tänkte dem att man ska lagstadga mot skrikande på vissa platser? Det skulle dock inte förvåna mig om det hände. Sverige lär ha en lag för varje möjlig händelse som existerar i alla parallella universum inom några år.

Jag tycker vi håller koll på den där sjuksköterskan. Nästa gång hon skadar sig, bryter benet, halkar och slår i huvudet, skär sig osv och skriker och ojar sig så viftar vi med artikeln framför näsan på henne och ber henne bita sig i läppen och tänka att det går över.

haha, fullträff.

Jag fortsätter slapa under dina andningspauser. "Som vuxen kan man väl ändå tygla sig även om man föder barn." Som barnmorska kan man väl för i helvete jobba under omständigheter som är normala för... eh, en barnmorska?

Vad kommer härnäst ? en kock som gnäller över att det är för varmt i köket ? luktar mat hela tiden ? ...

Tror det var en av vaktmästarna som fick sig ett par slaps av bara farten, ähhh, han hade säkert gjort nått skit han med...

Finns hur många utbildade barnmorskor som helst i andra länder som gärna vill ha ditt jobb. Vår "arbetskraftsinvandring" har hittills mest varit ett skämt men här verkar det mer än önskvärt.

Jag har hört att piloterna börjar klaga för att det är för långt till marken. Det innebär allvarliga risker.
Enligt ett förslag till arbetsmiljönämnden, kräver de en lag om max 3 cm flyghöjd.

alltså.... eh va.... väljer man att bli barnmorska måste man väl ändå inse att födande mödrar kan tänkas skrika? Och att de har rätt till det?

Fick en plötsligt liten bild i hjärnan över nån kvinna som försöker klämma ut en unge, skriker i högan sky medan en barnmorska lutar sig fram och säger "SHHHHHH!" som om det vore nåt jävla bibliotek.

Kommentera