Svenskar är världens mest konflikträdda folk enligt mig. Nu läser jag i DN om att svenskar är mest av allt konflikträdda på jobbet. Och ingen i hela världen är överraskad. De där vikingatakterna är numera som bortblåsta.

Det är inte bara på jobbet som svensken är konflikträdd. Jag vill gå så långt att svensken numera är extremt flat när det kommer till att säga ifrån... även i små situationer där de faktiskt HAR rätt. Jag har varit på restaurang med folk som beställt in en välstekt biff, fått in en superblodig biff men istället för att skicka ut den så äter de biffen längs med kanterna.

"Öh... du sa well done... jag ser pulsen i den där biffen. Jag fixar hit kyparen."

"Äsch, det gör inget. Strula nu inte. Jag blir mätt så här. Det är lugnt."

Jag har aldrig förstått det där. Om jag nu betalar för en välstekt biff så ska jag HA en välstekt biff. Skicka ut den för fan!

Samma sak med folk som står i barerna. De är beredda att vänta i timmar för att få en drink/öl. Ingen blir arg eller frustrerad. Bartendrarna i Sverige suger så mycket pung att det är helt sjukt. Om jag är utomlands så går man fram till baren, en bartender nickar att han/hon har sett mig, jag pratar med mina vänner och sedan när det är min tur kommer bartendern fram till mig, knackar mig på axeln och frågar vad jag ska ha. Jag står INTE och viftar på en lat jävel för att jag ska spendera mina pengar där. Fuck no. I Sverige tror bartendrarna har de har något slags flashigt jobb och agerar därefter. Sanslöst.

Flathet är nyckelordet. Svensken viker sig platt och vill inte "vara bråkig". Detta leder till totalt idiotiska saker. T.ex tjafs om rökförbud på krogars uteserveringar. De få gånger jag har suttit ute och stört mig på att någon röker precis när jag ska äta så har jag sagt till. Varje gång möts jag av förståelse och sedan chillar de med ciggen tills jag ätit klart. Enkelt. En konflikträdd svensk sitter istället och hostar, mumlar och på annat sätt inväntar att rökaren ska förstå att det är jobbigt. Allt istället för att SÄGA TILL! Sedan, eftersom det tydligen är så jävla jobbigt att öppna käften till en annan människa, så jublar de när det kommer lagar som de kan hänvisa till så de själva slipper säga: "Jag är tacksam om du inte röker. Jag fick precis in maten. Är det ok?" Den meningen har jag sagt många gånger och jag har ALDRIG råkat ut för någon som inte fimpat.

Inte... en... enda... gång...

Samma sak gäller om jag själv röker. Frågar någon mig så fimpar jag. Sitter de och hostar och mumlar istället för att bara säga till mig så tänder jag sex cigg på en gång och kör hårt.

Jag gillar svenskens konflikträddhet dock. Den innebär... öh... vissa fördelar för mig. Både privat och i jobbet så har svenskens konflikträddhet gett mig många fördelar, förturer, bonusar och annan bra skit. Det kallas för vassa armbågar och vi som har dem kommer alltid längre och snabbare dit vi vill.

Så sluta mesa er! Det är inte ok att sitta och mumla över hur dåligt något är och sedan plåga vännerna med hur dåligt behandlad man har blivit. Ta tag i det så slipper du pulserande blodådror i pannan och jag lovar att du kommer må bättre.

Skriv en kommentar

Mitt i prick. Det stämmer verkligen. Dock tror jag det är bra i många avseenden, men de situationer du belyser är helt sanna.

Sen måste jag säga att man borde skämmas om man beställer "well done". Hade vägrat servera det om jag hade haft en restaurang ;) Som på F12 (lyxrestaurangen) - där frågar de inte ens hur man vill ha köttet stekt. De vet.

Ett mer eller mindre grundläggande drag. Jag hade en italiensk vän här på studiebesök (han lär sig svenska) och han skulle som le grand finale hålla en föreläsning på svenska. Så han harklar sig och ger sig i kast med det. Han lyckas på ganska knagglig svenska hålla sitt föredrag och efter slutklämmen får han en racka applåder. Påväg därifrån utrycker han sin förvåning ö... Visa hela »

Känner mig sjukt jäkla träffad. Dags för lite ändring känner jag. Tack för sparken i arslet! Ska ta med mig det här! :)

Tycker du ifrågasätter hela vår kultur med anonyma insändare,anonyma polistips,påstötningar till störningsjourer,bostadsrätts/hyresrättsföreningar för att inte tala om alla lappar i tvättstugor allmänna lokaler.
Ska nog skriva nått elakt om det här ifrågasättandet på min blogg nångång...den som jag idag väljer att inte länka till...
skämt åsido tror jag det stä... Visa hela »

Du har helt rätt. Sverige är bara pinsamt. Vad gör du kvar där? Du är ju en skarp kille.

Jag vill ha en Pezter som sköter mina konflikter :)))

Pezster 
· Svar till Mobwoof

ÅH! Affärsidé på gång!

Haha!

Kommentera