Suck. Nu är de igång igen. Tre stycken miljömuppar med ekonomiskt intresse av att fortsätta lura korkade svenskar har suttit ned och ljugit ihop en fantastiskt flummig artikel på DN. Tällberg Foundation - den lilla samlingen av lobbyister som tjänar fett med pengar på det här gröna tramset ligger givetvis bakom. Tillsammans med några andra stackars satar de lyckats lura med sig.

Vindkraft är lika lönsamt som kärnkraft redan idag (hur i helvete kom ni fram till det?) är nog den värsta lögnen av allt skit de kräker ur sig. Jo, godmorgon på er.

Vindkraftverk har en relativt kort livstid, de är opålitliga (ingen vind = ingen kraft) vilket innebär att man alltid måste säkra extrakraft för just det, effektgraden sjunker snabbt i takt med att bladen blir skitiga och de förstör landskapet (visuellt och med buller).

Framtida kärnkraftverk kan dessutom återvinna allt det där bränslet som idag ligger i "slutförvaring". Det där vansinniga planerandet för att lagra "uttjänt bränsle" i miljoner år var HELT onödig. Klart som fan att teknologin går framåt så man ska kunna göra något vettigt med det. Kalla det inte avfall... det är framtida bränsle i framtida reaktorer. Googla det om ni inte tror mig. Framtida generationer av kärnkraftverk är dessutom 100% säkra.

Kära Vattenfall... kan inte ni erbjuda mig ett alternativ att köpa ren kärnkraft? Jag vill kunna välja atomkraft istället för dyr, meningslös "grön energi!!! Verkligen... om någon känner någon på Vattenkraft så ta fram ett sådant alternativ!!! Jag lovar att ni kommer bli paffa över hur många kunder som känner att de vill ha lite fet atomkraft i vägguttagen. Allt annat är bara fjantigt och luktar av skogsmulle. Atomkraft ger snabbare svarstid för oss gamers, fetare bredband, ljusare lampor, lyckligare sambos, smartare barn och lite större snoppar! GE MIG ATOMKRAFT!

Kuriosa

Tällberg Foundation skriver så här om sin vision:

"The vision of the Tällberg Foundation is an equitable and secure world for humankind and nature."

De säljer även magneter som kan rädda världen, spikmattor och konsultationstid hos deras guru Sven-Bengt som kan heala dig med hjälp av tallkottar.

*bitchslap*

Skriv en kommentar

Lydde rådet i förra inlägget och drog i mig en pava whiskey och sen slängde jag lite random saker...ska klura ut det här då...lite diffust antyder du att du inte tycker vindkraft är bra?

Pezster 
· Svar till Mikael

Hahaha... jupp.
Framförallt gillar jag inte vindkraft när muppar ska få det att låta som om den kan tävla med kärnkraften.

Man kan välja att bara få kärnkraft från vattenfall.

Pezster 
· Svar till Jonas

VA?!
ÅÅÅÅhhh!!! Tackar. Jag ska bums in där och byta till atomkraft.

Mmmm, kärnkraft.
Seriöst dock, största problemet är ju regulationerna på elmarknaden, om nån företagsam skogsmulle skulle täcka sin tomt med solceller och bli självförsörjande på el över en sommar, så kan den inte sälja överskottsel som går till elnätet.
Om vi bara tog bort den grejjen, och nån tog fram vindsnurror i lite mindre storlek så tror jag att vi skulle kunna hålla al... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jay

Du har helt rätt. Just det där med att enkelt kunna sälja sin överskott el hade fått fart på saker.

Lysande.

Kärnkraften ger 4.2 miljarder SEK till staten varje år i den extra påhittde skatt som kallas Effektskatten. Vindkraft går inte ens till byggstart om de inte får garantiköp i form av elcertifikat.

Och jag håller med: vill också köpa kärnkraftsel. Varför får jag inte det?!

/Micke

P.S: glöm inte att hämta vår "Kärnkraft? Ja Tack"-bild på vår hemsida.

Man kan välja kärnkraftsel från både Fortum och Vattenfall :)

Pezster 
· Svar till Johan

Precis. Nu vill jag bara kunna välja ägg från burhöns i affären med sedan behöver ingen köpa julklappar till mig.

Läste någon gång (tyvärr ingen källa på det...) att av den energi som ett vindkraftverk producerade på ett år var typ 4 månaders output till för att hålla det igång. Bra grejer där!

Det må vara sant att det inte blir el ur vindkraft när det inte blåser, men varför blir det inte el ur alla våra 100% säkra kärnkraftverk på vintern? Här har ju kärnkraften möjlighet att tjäna en helvetes massa gratispoäng på att bara håll verken igång. Men nähä, det är för svårt tydligen... I nästa veva säger de att de behärskar tekniken. Brouhahahahahaaaa...

Lite kul att det nu blivit en "Vindkraft? Nej Tack!" rörelse.
www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/vindkraft/article2500086.ece

Precis som Johan säger så kan du välja mellan kärnkraft/vattenkraft/vindkraft hos Vattenfall som elhandelsbolag. Jag valde mellan vattenkraft och kärnkraft.

www.dn.se/sthlm/press-pa-boende-om-sund-livsstil-1.1204896

How you like them apples?! :D Miljöfascisterna är ju inte helt sluga...

JB, inte direkt förvånande med tanke på kritiken från alla som har fått vindkraftverk uppförda nära sina bostäder.

Dom är ju inte direkt vackra och dom låter tydligen en hel del.

men om de ska dra igång kärnkraften med alla dessa nya steg (nu har vi steg 2-reaktorer läste jag någonstans?) kan ju inte vindkraft-gänget tjäna stora pengar. hur ska det då gå för dem? det blir alldeles för billigt och effektivt med kärnkraften, inte bra alls ju.

Mike, om landslagstränaren hade hållt Zlatan på bänken i 5 år, och sedan klappat till honom över knäskålarna med ett järnrör, hade du skyllt på Zlatan då för att han inte spelar på max kapacitet?

Precis så har politiker i Sverige behandlat vår kärnkraft.

www.newsmill.se/artikel/2010/01/22/bolund-f-rs-ker-skylla-m-rka-misslyckad-k-rnkraftspolitik

Tro f-n att det inte fun... Visa hela »

Jodå, Vattenfall erbjuder möjlighet att köpa ren kärnkraft och det till samma pris som annan el. Jag har sådant avtal, så nu måste de hålla åtminstone en reaktor i drift för att klara min leverans.

Pezter nu är det ju så att det finns bevis för att Kärnkraft är det dyraste alternativet som finns.

Fråga valfri nationalekonom. "Vilket privat företag kan bygga och finansiera ett kärnkraftverk utan statliga subventioner?"

Svaret kommer bli väldigt enkelt och du finner det också i denna rapport:

climateprogress.org/wp-content/uploads/2009/01/nuclear-costs-2009.pdf

Det är ett par sidor... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Christian

Jag diskuterar INGET som helst ang. vindkraft.

Förrresten pratar vi om en kärnkraft som finns TROTS all motarbetning. Och de där siffrorna du visar i länken har sågats rätt ordentligt. Ska se om jag kan få ihop alla länkarna senare. Är på jobbet nu.

@Christian

Craig Severance vars artikel du länkar till har sågats sönder och samman. Han kör med antaganden och förutsättningar som ingen annan skriver under på:

neinuclearnotes.blogspot.com/2009/07/critique-of-craig-severances-new.html

Pezster 
· Svar till Blogo

Ah... danke för din kommentar där, Blogo.

Skit samma, all el oavsett ursprung blandas och körs in i Svenskt elnät som det heter, sen distrubueras det ut till hushållen. Så det spelar ingen roll vilket elavtal du köper, det e iaf en mix av allt.

Så ni refererar till en blogg? Dessutom en blogg som drivs av Pro-kärnkrafts lobbyn?..

en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_Energy_Institute

Ungefär lika trovärdigt som "The Tobacco Institute",

Kan ni finna nån form av vetenskaplig artikel som sågar hans rapport?

Jag kan säkert hitta 100 ding ding värld bloggar att referera till. tillför inte så mycket. Och jag läste i den bloggen och hans s... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Christian

Att vara för vindkraft är rena rama skogsmulle. DET är huvudsaken. Inser man inte det får man åka hem till det där lilla lala-älv-landet man fantiserat ihop i sin lilla hjärna.

Kan också rekomendera läsning här: www.vermontlaw.edu/Academics/Environmental_Law_Center/Institutes_and_Initiatives/Institute_for_Energy_and_the_Environment/News_and_Publications.htm

Då mer lr mindre samtliga artiklar håller med Craig Severance om finansierings problemen och problemen med för låga kostnadsuppskattningar.

Så att "ingen" håller med Craig Severance är en gigantisk lögn speciellt som man... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Christian

Jasså? Men vindkraft är fortfarande inte lösningen på något problem.
Har fan kommer du ifrån? USAs energikommission säger själv att det måste satsas på kärnkraften för framtidens kraftbehov. Tysklands motsvarighet likaså? Inbillar de sig bara!? Kan det vara så att det satsas på kärnkraft eftersom den behövs?

Miljömuppsargumenten håller inte.

Christian, vad får dig att tro att argumentet "The Academy For Tobacco Studies" inte är lika giltigt för alla kärnkraftshatare och deras "vetenskap"?

Vetenskap handlr inte om *vem* som sade något. Det viktiga är *argumenten*: vad sägs, varför sägs det och - viktigast av allt - kan vi kolla det och se att det är korrekt och relevant?

På det området är kärnkraftshatare ofta riktigt då... Visa hela »

****Christian, vad får dig att tro att argumentet "The Academy For Tobacco Studies" inte är lika giltigt för alla kärnkraftshatare och deras "vetenskap"?*****

För att det är fristående forskare, näringsliv etc som oberoende av varandra kommer fram till samma sak. (Till skillnad från NEI)

Kärnkraft är inte konkurrenskraftigt jämfört med i stort sett någon annan energikälla. Ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Christian

Men jag vill ha kärnkraft!

Dela atomer för att tända ljus... respekt.

Vill jag ha skogsmulleenergi kan jag elda kor eller något.

******På det området är kärnkraftshatare ofta riktigt dåliga, medan industrin - som alltid är ansvariga inför myndigheter - har koll på sina grejor eftersom annrs ryker tillstånden*******

Helt enkelt inte sant läs översta rapporten från Vermont Law. Oftast försöker industrin få loss statligt kapital och statliga lånegarantier för att bygga kärnkraft något som inte är kapitalism o... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Christian

Så här... vilket är bäst att subventionera? Lam vindkraft med begränsad potential eller kärnkraft och framtida generationers kraftverk?

Vindkraften, som jag sågade, en ett luftslott av löjliga proportioner.

Men tala om mupp! Inga förståndsargument lär bita på denna atomkramare.

Pezster 
· Svar till Nils

Är det något som kramas så är det vindkraften. Rena rama skogsmulle och som vanligt bakåtsträvande idioter som propagerar för något som bevisligen är en dålig idé.

Läste med intresse den här bloggen och kan dra två slutsatser:
1. Du gillar inte skogsmulle (varför framgår inte. trauma?)
2. Du gillar att kalla folk lögnare på lösa grunder.

Själv gillar jag el som framställs med så lite förstörelse av naturen som möjligt. Jag gillar skog och djur. Vattenkraft och kolkraft är diskade från början. Än så länge har vi inte haft någon vi... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Damien

Svar 1:
Skogsmulletänk är idiotiskt och hysteriskt. Ska ni lägga energi på något så koncentrera allt gnäll på de länder som är sämre än Sverige. Allt annat är idiotiskt.

Svar 2:
På sätt? Vad yrar du om? Ätit för mycket svamp på ditt ekologiska boende?

Jag vill ha mer kärnkraft. Mycket mer. Det vill inte du. So what?

Kärnkraften vinner eftersom energibehoven... Visa hela »

Intressant att Pezter är helt oförmögen att ta till sig sakliga argument. Sänker min f.d.uppskattning av den här bloggen rejält :-(. Att vara för kärnkraft är helt ok om det är ett välgrundat beslut, men här beter sig Pezter som en trilskande treåring som ligger på golvet och vrålar Nej på pin kiv

Pezster 
· Svar till Karin

Karin?! Pffft... femtiotalet ringde och vill ha tillbaks sitt namn.

Det var gott om myter här. Samlingspunkt för de som inte gillar att ta reda på fakta?

"Framtida kärnkraftverk kan dessutom återvinna allt det där bränslet som idag ligger i 'slutförvaring'."

Ja det är möjligt, finns redan sådana reaktorer. Eftersom de dock kyls med natrium som är explosivt i kontakt med vatten, eller med bly som är strängt korrosivt så medför det mycket hö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Globalthinker

*gäsp*

Bakåtsträvare. Skogsmulle.

Det är så många fel att jag inte ens orkar bemöta dem. Lev du i ditt mysiga "lala"-land och lukta på blommorna.

Kommentera