Ställningen just nu bland Aftonbladets läsare på frågan "Är det ok att dina uppgifter lagras" ang. datalagringsalternativet:


30,9% av läsarna är kompletta idioter. Det låter iofs väldigt lågt... men dagen är ung.

Regeringen är ok med att all e-post ska lagras i 6 månader. Rätt sjukt eller hur? Speciellt om man tänker på hur det var innan Internet fanns. Då skyddades vår brevkorrespondens av posthemligheten (tror jag den heter). Inte fan stod det tjänstemän med ögonbindel och fotokopierade alla brev för att ha en kopia liggandes i ett lagerhus någonstans. Det kommer de inte göra i framtiden heller eftersom vår grundlag förbjuder att man snokar i folks och företags brev. Så varför ska det vara annorlunda med mail? Tror de på fullt allvar att folk sitter och skickar dödshot, mordplaner, rånplaner etc över Internet? Självklart inte.

Min fråga är bara så här. Om jag skriver ett mail till någon. Ska då någon PIRATKOPIERA mitt fina mail och LAGRA det?! Det är ju illegal fildelning! På riktigt! :P En annan grej är vem som ska stå för kalaset (det handlar om stooora mängder information).


"En kontroversiell fråga har varit vem som ska stå för de höga kostnaderna för datalagringen. Regeringen anser att operatörerna själva ska ta den notan. Däremot ska staten enligt regeringen betala för de kostander som uppstår när polisen begär ut uppgifter"


Hahaha... här kan det lösas direkt. Jag ska bli operatör direkt med fokus på att tillhandahålla mail. Så här tänkte jag mig det blir när polisen ringer efter de delgivit mig en domstolsorder att släppa ifrån mig mina klienters mail:

"Det är polisen. Vi vill ha ut all mail från Börje Skurksson!"

"Lugnt. Det fixar vi! Inga problem!!! Det kommer kosta er 6 miljoner eftersom vi i vår företagspolicy bara tillåter en enda kille ha hand om det där. Hans kontor är på Antarktis och vi måste flyga hit honom för det måste göras härifrån. Ja, sedan ska ju han ha sin lön och så... vänta... sa jag 6 miljoner? Jag menade 7 miljoner! Det är ju helg och då blir det OB..."

"..."

"Hoho? Lille polisen? Är du kvar? Hur vill du betala?"

Hahaha... jag kommer bli SNORRIK! Alla bovar i hela världen kommer vilja ha sin e-post hos mig. Varför? Jo, de som har sin mail hos mig och lyckas få polisen vilja få tillgång till deras mail får 25% av det jag fakturerar regeringen. Nice.

För övrigt tycker jag man inte bara ska angripa Beatrice Ask om hennes inkompetens som minister. Hon är nämligen även skickligt ful. Vi snackar elitful nu alltså! Upprörande ful!!! Jag vill fan se lite undersökande journalistik på exakt HUR hon lyckades bli så ful. Det måste ligga något mer bakom än dåliga gener. Kanske någon slags fulhetsdrog som sätter sig på hjärnan... det hade kunnat förklara att hon beter sig vansinnigt.

Är du en sån där "jag har rent mjöl i påsen"- eller "jag har inget att dölja"-fjant så håll truten. Jag har hört era argument till leda och med min nya evighetsstämpel satte jag ordet "IDIOT" i pannan på er. Och nej, det går inte att tvätta bort.

SvD - DN - DN - Exp - SDS - AB - 1 - 2 - 3 - 4 -

Skriv en kommentar

Jag noterade också att fanskapet är Epic-ugly, ärligt uglypeople.com nästa!

Angående hela datalagringslagen är det ytterliggare en spik i kistan och ett steg närmare 1984.
Ytterliggare en sak jag läste i morse var att holländska myndigheter nu har skickat ut "sniffkort" till sina medborgare som luktar Cannabis. Mottagarna ska lukta på detta och känna igen doften och om det luktar som på kortet hos grannen sk... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Vegetal

Nästa steg är som sagt att polisen ska få ut trafikuppgifter även vid bötesbrott.

Det som stör mig mer än alla dessa påfund är hur tyst svensken är. Folk förstår verkligen inte... DET är fan tragiskt.

Jag börjar genast skicka ut offertförfrågningar på den där raketen. Det börjar bli bråttom att sticka nu...

Pezster 
· Svar till Vegetal

Den där du skrev om Holland är för fan sjukt. Angiveri liksom. Fy fan.

Det hjälpte inte de terrormisstänkta i Göteborg mycket att de hade "rent mjöl i påsen"

Pezster 
· Svar till OldWolf

Precis.

Det finns ett par saker jag blir arg på. Typ kärnkraftsmotståndare. Svält. Fattigdom. Politiker. Och fucking Beatrice Ask, hon får en aldeles egen piedestal i mitt mentala hate-mansion.

Den organismen som tagit ett gammalt människoskinn och fyllt med sitt vidriga och främmande kött och kallar sig Justitieminister har förverkat både sin egen och sin eventuella avkomma i åtminstonde 401^32 led all rätt till tankeverksamhet/... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Hahaha... så sjukt bra kommentar. Tack för det!

"...hon får en aldeles egen piedestal i mitt mentala hate-mansion."

Och avslutningen är med Lovecraft är guld.

Kort sagt... jag bugar mig.

Pezster 
· Svar till Vegetal

Oj... det var alltså allvar på riktigt. Först skrattade jag sedan... typ... öh... vänta nu här...
*sob*

Bh, ettan var ju helt fantstis - bättre story gick inte att hitta på den tiden.

OT: Letar förgäves efter det galldrypande unlägget om "Ung & Bortskämd" men hittar det inte!? Fortfarande inte mentalt återhämtad?

Pezster 
· Svar till Jaanus

Hahaha... jag håller faktiskt på med ett.

Känns bra att man inte vacklade i sista stund utan verkligen röstade på PP - hur var det nu bloggägaren gjorde :-) Skäms!

Finns det verkligen någon i Holland som inte vet hur cannabis luktar?
Kan vi inte skicka en hel låda till Beatrice, så kan hon sniffa dem och kanske ta lite vettiga beslut.

Ärligt talat så förstår jag faktiskt inte problemet med det. Känns lite som en principsak, och jag är inte mkt för principer, tycker det bara skapar onödiga konflikter.

Det är inte så att någon kommer sitta och läsa igenom alla ens mail.

Tror det kan vara bra i vissa fall.

Bra? För vad?
INGEN annan än du, och mottagaren, har någotsomhelst med din epost att göra.
Precis som med "vanlig" post.

Anonym: det är olagligt att läsa och kopiera vanlig snigelpost, men lagligt att sno och lagra mejl? Man menar hela jävla tiden att det inte ska vara skillnad på internet och RL gällande "piratkopiering" och mobbing, identitet och fan vet vad, men helt OLIKA regler gällande folks post!? Inget problem i detta? ingen problem att göra all personlig info om sig själv tillgänglig?

Det handlar om vad politiker och ekonomiska intressenter... Visa hela »

HAHAHA :D jag googlade lite på Beatrice Ask och såg att hon faktiskt har tagit upp och fört vidare Frodos fackla. Hon ser ju bajsnödig ut hela tiden, kolla bara.

content.hanky.se/dynamic/imagecollection/1977/9cceba08-36d9-4b69-aeec-eebb92c1c629.jpeg

www.makthavare.se/w/images/1/19/Ask_beatrice.jpg

www.se2009.eu/polopoly_fs/1.4254!image/3844782709.jpg

Ful och evigt bajsnödig.... inte konstigt att hon har skumma id... Visa hela »

Själv tänker jag nog smådjävlas. I den mån det är möjligt tänker jag nyttja snigelpost, besöka berörd myndighet personligen med hänvisning av till at jag inte vill att tredjepart skall se att jag varit i kontakt med af,fk,socialen,sjukan,psykolog etc. etc. Ja ni fattar...

När dom kommer med sin vanliga byråkratskitsnacksundanflykt om att de inte stiftat lagen, säger jag: Nä inte jag heller.

Kommentera