Läste att efter blablabla om misstanke mutbrott på den ena politikern efter den andra så vill politikerna INTE ta fram regler för vad som skulle kännetecknas som just... mutbrott.

Klart de inte vill göra det. De vill också få gratissaker, blogga, twittra, få välfyllda goodie bags som alla andra mediakåta människor trots att de är politiker. Alla måste kunna göra allting oavsett vad de arbetar med eftersom det är rättvist. De ska kunna ta tjänstledigt mitt i en mandatperiod, gå på premiärer, dricka gratis, klä sig i kvinnokläder, vara barn (Anton Adele måste få lov att bejaka att han är 18 år, det är hans RÄTT att spela lite Xbox i riksdagen). Bara det lilla obetydliga faktum att de faktiskt styr Sverige ska ju inte innebära att vi på något sätt ska kunna kräva mer av dem än av någon annan. Oh, nej. Det hade ju varit fruktansvärt!

Att politiker är några fega jävlar som inte gillar ansvar visste vi allihopa.

Det började nämligen redan 1974 med att man införde uppenbarhetsrekvisitet. Det innebär kort och gott att domstolar kan ogiltigförklara lagar och förordningar, som strider mot grundlagen, bara om felet är uppenbart. En liten genväg till att bryta mot grundlagen när det behövs.

Det där följdes på 80-talet av att man tog bort tjänstemannaansvaret! Vilket betyder att tjänstemän och politiker är helt jävla immuna ifall de misslyckas eller failar stort med sina åtaganden. Det är sant! Det är därför de kan klanta sig, fucka upp människors liv och i vissa fall bli tvingade att avgå... men bara för att bli erbjuden ett annat jobb istället. Att vara tjänsteman eller politiker i det här landet är världens i särklass tryggaste jobb. Det spelar INGEN roll vad du gör i jobbet... du är safe! Är inte det sjukt? Jämför det med vi som har riktiga jobb. Sparken, åtal och sabbat rykte blir konsekvenserna när vi gör bort oss.

Nu vill politikerna INTE ha regler för att veta när något anses vara en muta eller inte och ingen i hela Sverige är överraskade. Mitt politikerförakt vet inga gränser. Jävla mupps!

Så här är det nämligen... politiker och de flesta tjänstemän är förlorare och de är väldigt medvetna om det. Hur många av dem har haft en riktigt jobb? Då menar jag inte ett lol-jobb inom kommun och landsting... utan ett RIKTIGT jobb vars lön INTE betalas av skattepengar? Inte många. Inte ett företag i världen anställer nämligen någon vars enda kunskaper är att prata länge utan att säga något, undvika ansvar och aldrig ha fel... detta är de väldigt medvetna om och därför är det självklart att de gör allt för att ta bort varje liten risk att någon av dem någonsin skulle kunna bli av med jobbet.

Jag börjar förstå gamla svart-vita filmer där arga bybor med facklor och högafflar stormar mot slottet där den onde härskaren/uppfinnaren bor.

AB - SvD - DN -

Skriv en kommentar

Helt rätt!!!!!! Jag flyttade till USA och har haft flera politiker här i min nya hemstad Detriot som har fått gå efter de gjort bort sig. Sverige är ett paradis för de som aldrig kommer vara mer än lagom. Kom hit, Pezster! Jag ger mig fan på att du blivit mångmiljonär på några veckor bara att öppna käften lite då och då här! :-)

Kolla din mail!!!!! Jag har ett litet förslag till dig om du i... Visa hela »

Låter som drömjobbet. Dax att bli politiker alltså.
Inget ansvar, hög lön, semester lite när man vill. Det är ju en Vinn-Vinn situation ;)

Pezster 
· Svar till Moo

Precis så. Man behöver inte göra något utom att snacka meningslöst dravel hela dagarna.

Det finns nog en god tanke bakom slopat ämbetsmannaansvar typ att stadsarkitekt Jansson ska våga bygga det impopulära men ack så nödvändiga parkeringshuset i kvarteret knasterbaster. Men argumentet i sig är ju skrattretande, det kan med relativt liten tankemöda finnas en god tanke bakom ALLTING inklusive våldtäkter, mord, dieter och diverse "-ismer"...

Poängen försvinner ju ändå eftersom alla är så... Visa hela »

Nya "Iphone fabriken" har bara en våning ^^ smidig lösning XD

Kommentera