Helikopterrånet i Västberga var rätt stort. Några rånare landade med helikopter på taket, saboterade polisens helikoptrar, hade automatvapen, skyddsvästar och såg väldigt tuffa ut. Sånt här gör ju polisen väldigt nervös.

Så nervösa att de var tvunga att sitta utanför i ledningsbussen och nervöst tissla och tassla. Göra upp små planer, göra schema för skiftsbyte och hitta på ursäkter så att de inte skulle behöva gå in och konfrontera dessa välorganiserande rånare. Fan, någon kunde ju bli skadad!

"Polismästare Christian Agdur, ytterst ansvarig för insatsen, förklarar att polisen avvaktade av taktiska skäl. Byggnaden kunde ha varit försåtsminerad menar han."

Se där! En perfekt ursäkt! Sedan att rånarna hade sjukt bråttom att ta sig ned från taket, spränga lite, hämta alla pengarna och få upp dem till helikoptrarna var det ingen som tänkte på. Inte heller att eventuellt pillande med dörrar etc hade synts både utifrån och på kamerorna (som polisen tidigt fick tillgång till). Nej då. Givetvis trodde poliserna att rånarna skickade ned en liten, assnabb kille som planterade avancerade rörelseaktiverade polisdödarminor vid alla ingångarna. Hahaha... så otroligt korkat.

"Agdur och hans mannar är mycket nöjda med sin egen insats vid helikopterrånet.

– Det gick fantastiskt bra. Vi var sällsynt fort på plats och gick i stab redan tio minuter efter att helikoptern landat, säger Agdur."

Lille tuffe högpresterande Agdur är nöjd som fan och fattar inte varför folk gnäller! De var på plats. De var på plats fort. Bara detta kallar Agdur för fantastiskt. Hmm, någon borde berätta för lille Agdur att rånarna faktiskt kom undan och en av rånarna hade dessutom landat helikoptern, tänt eld på den och hunnit till McDonalds för att ta en välbehövlig efter-rånet-fika innan den första polisen ens satte foten i byggnaden.

Agdur ångrar dock en sak. Nämligen:

"Den andra piketgruppen som gick in i depån slog sönder entrédörren trots att den var upplåst och att de dessutom hade fått en nyckel av personalen.

– Det var nog en betingad polisreflex av samma typ som att man tänder sin ficklampa i stället för att trycka på ljusknappen när man går in i ett mörkt rum, säger Agdur."

Betingad polisreflex... pffft. Välkänt bland oss alla är polisernas förmåga att vara väldigt aktiva när det kommer till föremål. T.ex modigt angripa dörrar, skjuta mot tavlor på skyttebanan, ta bilar som kör för fort och annat ofarligt. Förresten så är polisens piketgrupp några "hårda" grabbar som älskar att trakassera vanligt folk, överdriva minsta lilla händelse så att de får springa runt och se ut som i de där filmerna de tycker så mycket om (ni kommer ihåg den där rånaren med en pinne där femtiofem miljoner poliser blev helt till sig av glädje över att de i en ofarlig miljö kunde leka SWAT?). De anser sig själva vara megatuffa snubbar. Och tuffa killar använder inte nyckel när man ska in genom en dörr... öh... eller utsätter sig för fara genom att försöka hindra tuffa rånare... fan heller. Då kan man ju bli skadad! Även tuffa snubbar har ju sina gränser. Man kan ju inte ha poliser som utsätter sig för fara i ett samhälle. Vem ska då stå och spänna sig i spegeln i omklädningsrummet på polishuset och ta alla fortkörare? Nej, precis. Tänkte väl det.

Förresten... kära polismyndighet. Ni har nyligen skickat ut ett formulär där ni vill jag ska svara på frågor om hur ni gör ert jobb. Vilket jag vägrar eftersom alternativet "Ni suger pung!" inte är med. Låter ni mig vara? Nej... då skickar ni ut en stoooor påminnelse med polisens logo och texten "PÅMINNELSE!" på och uppmanar mig att fylla i den. Ni informerar mig att om jag inte gör det så kommer det en NY påminnelse och nya papper om några dagar. Perfekt! Vi behöver massor av papper till diverse pysselprojekt hemma. Keep 'em coming!!!

Vill ni ha ett tips som sparar lite pengar? Ok, om ni skickar ut något och inte får svar så är det nog så att personen ifråga har slängt skiten. Om ni då skickar mer papper så måste man slänga dem igen! Jobbigt!

Sveriges stå-uppare... gör narr av polisen. Ni kommer få sjukt med skratt.

AB - SvD - DN - Exp -

Skriv en kommentar

Ja, man undrar vart fan polisen är på väg... En bekant ringde Polisen efter att ha sett en person vifta med en pistol. 30 minuter tog det innan första patrullen dök upp, det är responstid det. Och hota småbarn går bnra i Göteborg, men Lasermannen 2, han ber man vänligt att komma ut och lägga sig ner...

Pezster 
· Svar till Mumrick

Jag har ringt ang. psyksjuk man som sparkade på bilar och skrek åt folk. Det tog fyra timmar och polisen ringde mig.

"Var är du?"
"På fest."
"Var är mannen?"
"Inte här. Du... det var fyra timmar sedan."

En gång ljög jag dessutom när en granne spelade rave från 2.00 till 7.00 på natten med sina höga polare. En annan granne hade ringt tre ggr med förklaringen... Visa hela »

Hahahaha! Blödande man ligger på gården...

Jag kommer hem en sen söndagskväll och möts av synen att min granne haft inbrott. Ringer polisen.
Facepalm 1: Ufo-polisen frågar mig "Är det någon i lägeheten?" Jag svarar sarkastiskt att jamen visst, att KOLLA i lägenheten var min första tanke. Polisen frågar "Såg du någon där inne då?"
Facepalm 2: Polisen frågar mig... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jebus

Hahahaha... "stuntdörr"... klockrent.

Jag tror det ironiskt nog kan vara våra hårda vapenlagar som gör vapen "farligare". Polisen blir skiträdda för vapen eftersom någon som utan att vara soldat eller polis håller i ett automatvapen antagligen inte är en individ som man kan "prata förstånd" med längre. Antagligen hade exempelvis någon syd- central- eller nordamerikansk poliskår hanterat saken effektivare.

Åandrasidan kan nog s... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Helikopterrån #300: "Polisen öppnar dörren efter endast fem minuter, skriker "POLIS!" och springer tillbaks till ledningsbilen."

STOR FRAMGÅNG står det på löpsedlarna dagen efter. Den springande polisen får hjältemodsmedalj.

Rånarna kommer undan. Igen.

Pezster 
· Svar till paqe

:D

"....och gick i stab redan tio minuter efter att helikoptern landat."

Den meningen är fan knark i ordform.

pellespersonliga.se/images/2010/trappa_114917805.jpg illustrerar vad han vill säga. Ett och ett är orden den består av både begripliga och rätt använda. Det är som att titta på en pinne med bara en ände. Rätt men så åt helvete fel att min stackars hjärna undviker kortslutning genom... Visa hela »

hahaha, du skriver så klockrent =D

Kommentera