Julian Assange och Wikileaks har släppt lite mer än 250.000 dokument med diplomatisk korrespondens där det framgår med tydlighet vad USAs diplomater tycker om omvärldens alla ledare. Positivt är dock att amerikanarnas diplomater trots allt verkar medvetna om att det faktiskt finns andra länder. Jippiiii! Skämt åsido dock...

Nu börjar alla nervösa politiker världen över att gå ut och göra det enda de kan i det här läget. Nämligen hänvisa till att "världen är mindre säker" tack vare att brallorna dragits ned på USA. Det är kul att se alla politiker som just nu verkar ha en tävling i att bli mest upprörda. Det är som ett gäng knähundar som alla försöker bli upplockade från hundhemmet av favvohusse USA.

Samtidigt kan jag inte riktigt låta bli att undra...

Och? Så vad? Vad fan är problemet? Det ÄR ju folk som fuckat upp... allt från att meja ned journalister i Irak, till bullshit, lögner etc som har läckt. Det är inte så att Wikileaks sitter och hittar på allting. Och faktiskt... det införs möjligheter/lagar/system i rasande fart att avlyssna och spionera på vanligt folk över hela världen. Bara i Sverige har vi på kort tid fått FRA, Ipred samt några riktigt skumma lagändringar... allt för att myndigheter ska kunna ha koll på folk. När Wikileaks släpper dokument om lite diplomattjafs så blir det ett jävla liv.

"Vi vill kunna spionera på er men ni ska inte få reda på vad vi håller på med."

Jo, det ska vi. Jag vidhåller nämligen att desto mer övervakning som världens alla politiker vill ha, desto viktigare blir det med organisationer som Wikileaks. Det blir för mig en säkerhet att veta att om någon har något fuffens för sig på regeringsnivå så KAN det läckas. Så Wikileaks är som FRA, ACTA och Ipred fast uppkört i politikernas egna rövhål. Tacka fan att de gnäller.

Alla som nu upprört kräver att Julian Assange ska stoppas... är det han som har uppfört sig fel? Är det han som sköt journalisterna i Irak? Nej... men han är mannen som leder organisationen som såg till att allmänheten fick veta det. Att Wikileaks har uppstått är enbart en konsekvens av myndigheternas sätt att arbeta runt om i världen.

En amerikansk republikan, Peter King, i USA kräver nu att Wikileaks ska stämplas som en terroristorganisation. Vilket är så typiskt USA-tänk... jävla tomte. Någon som får fram sanningen är alltså en terrorist? Öh... what?

"Vad? Tycker du inte som vi?! TERRORIST!!!" ropar USA högt i tid och otid. Men vem är det som gör felet här egentligen? De som missköter sig... eller de som drar fram allting i dagsljuset?

Världens regeringar är med andra ord fullständigt livrädda. Skönt. Då är allt som det ska. Som Thomas Jefferson en gång sa:


"People should not fear their government. The government should fear the people."


Wikileaks är bra. Vi gillar Wikileaks.

AB - AB - AB - AB - AB - AB - SvD - SvD - SvD - SvD - SvD - DN - DN - DN - DN - DN - DN - Exp - Exp - Exp - 1 - 1 - 2 - 3 - 4 - GP - Exp - Exp - d - d -


Skriv en kommentar

Jag undrar exakt när det var som politiker fick för sig att de hade mandat att hålla saker hemliga för sina medborgare?

Jag kan bara hålla med.

Det bästa av allt vore ju att installera en "tapp" på Regeringskansliet och dra tråden direkt till dagspressen.

På så sätt skulle vi medborgare kunna hålla koll på om det pågick något olagligt, såsom barnpornografi eller upphovsrättsbrott i regeringen.

Och om de inte har något att dölja så kommer de naturligtvis inte ha något emot det ?... Visa hela »

Är det bara jag eller borde det inte anses vara mer allvarligt att som utrikesminister beklaga att folket får ta del av sanningen mot att inte betala TV-licens?

You are either with us or you are with terrririst. -George W Bush

Heja Wikileaks, folkets försvarare.

Fundera på att donera till Wikileaks. Har precis skickat dem 100 euro för 2.a ggn på kort tid.

wikileaks.org/media/support.html

Om man sprider den här typen av dokument i andra delar av världen, typ Kina eller Ryssland blir man avrättad. Tänk efter lite om det är den världen Du vill leva i..

Pezster 
· Svar till Eddie Gardener

Oh, oroa dig inte... jag har tänkt klart. Siter som wikileaks är bra.

I må da väre vanvidige for at tro på det shit som USA selv står bag ved er I virkelig så naive at tro at det var nogån som stjal dokumenter.
Det er sendt ud for at skabe konfligt nyt krig og invasion på Iran og ikke andet.
Det indeholder garanteret også et spy eye så de også kan fölge med i egent interesse af de diverse freaks läsning,så läss videre og stöt USA og dens störheds vanvid....

Pezster 
· Svar till Ko to pita

Gå till www.foliehatt.se! Beställer du idag får du två!

Åandrasidan; Vem fan är egentligen förvånad över att diplomater snackar lika mycket skit med/om varandra än Kalle Svensson om dom bara tror att ingen märker/ser det.

Lite "jaha?" över det hela. Diplomater ska förvisso per definition ha silvertunga i alla lägen, men nog måste man hålla med om att herr Khadaffi onekligen ser en smula blekfet ut, och att Nordkorea skulle vara ett över lag otrevligare ställe... Visa hela »

Jävla bra skrivit =)

Har suttit i exakt samma tankar, politiker vill övervaka folket, när folket för uppror i form av wikileaks och övervakar vad politikerna är man terrorist? Hur tänkte man där? Politiker you best protect yo neck! GO Wiki!

Tycker Wikileaks belyser svagheten i datalagringsdirektivet.
Klarar man inte ens att hålla USA's superhemlisar gömt, hur ska det då gå för våra hemlisar när små oerfarna ISP'er ska spara datat.

Wikileaks står upp för rätt och fel. Något väldigt sällsynt i världen idag.

Kommentera