Wikileaks fortsätter att få ut information. Information som bland annat USA inte vill ska komma ut... för det kan skada landets soldater, skada diplomatiska relationer och diverse annat blablabla.

Faktum kvarstår... Wikileaks fick ut en video där amerikanska soldater mejjar ned oskyldiga i Irak. jag har sett den och det är vidriga minuter med datorspelsskadade soldater som elakt kommenterar något som de inte verkar fatta är på riktigt.

Alla kan gnälla hur mycket de vill. Världen behöver Wikileaks. Just nu håller väggar runt om i världen på att bli genomskinliga... och ertappade chefer/ledare/diplomater står där med rött ansikte och tittar tillbaks mot oss. Det röda ansiktet är en blandning av att det är pinsamt men även en ilska bakom... hur vågar vi titta in? Hur vågar vi ifrågasätta? Nu svartmålas Wikileaks effektivt med argument som "rikens säkerhet", "ökad terrorism" och många fler kreativa panikuttalanden. WTF? Har ni något att dölja så innebär det att ni är medvetna om att ni fuckat upp. DÄRFÖR hejjar jag glatt på Wikileaks.

Jag, för min egen del, ser fram emot videon från Garani i Afghanistan. När, och om, den släpps kommer den bli otroligt jobbig för USA.


"Händelserna i Garani är ytterst pinsamma för USA eftersom över 140 civila, inklusive 92 barn, ska ha dödats i attacken. USA sade inledningsvis att attacken var ett framgångsrikt angrepp mot talibaner."


Finns det en film som bekräftar detta och därmed bevisar att USA står och ljuger precis som Kina, Ryssland etc har gjort i liknande lägen så är det en fet pungspark mot dem. För oavsett hur många USA-kåta människor det finns så inser väl även dem att det där är en lögn som det är viktigt att slå hål på.

Jag upprepar. Wikileaks behövs. Ska de ha koll på oss medborgare så måste vi ha koll på dem. Om ni inte håller med mig om det så kan ni ta flyget till närmsta diktatur och mysa lite.

Wikileaks = Demokrati.

För om vi inte vet vad som försigår i världen, hur regeringar och folkvalda egentligen arbetar... hur ska vi då kunna rösta rätt? Eller vill de att vi blint ska lita på alla makthavare? Nej, just det. Den tiden är förbi.

SvD - SvD - DN - DN - DN - DN - AB

Skriv en kommentar

Helt rätt. Till detta skall läggas att samma makthavare som inte vill att vi skall titta in i deras värld, stiftar lagar som gör att de kan titta in i medborgarnas värld.

Det blir ett dj...la liv när vi ertappar maktfolket brallorna runt fotknölarna, samtidigt som de kör in hur mycket övervakning som helst i vårt dagliga liv.

Protesterar vi så kommer det nya lagar (IPRED, ACTA m.fl) och bryter vi mot dessa så å... Visa hela »

Instämmer. Det roligaste med hela den här historien är hur politiker (både svenska och amerikanska) och även media istället för att fokusera på informationen i sig talar om att det här är ett demokratihot. Vafan, borde inte Hillary Clinton istället för att lova att stoppa framtida läckor ta lite jäla ansvar för det som kommit fram? Skratta eller gråta, jag gör lite av varje.

Pinsamheter gör ont. Diplomatkåren, som berömmer sig just för att vara diplomatiska, pladdrar runt som ett gäng fyllon från Hedemora om världens ledare. "Fy fan va fläskfet å ful han e 'ren där djvla Kim Mim Lull, eller va fan han hette... urp!"

Proffsigt!

Håller med totalt!!! Hela anledningen till att de säger som de gör är för att de vet att det har saker att dölja som de inte vill att vanliga människor ska få reda på. Längtar enormt mycket efter wikileaks avslöjanden om bankerna!

Pinsamt att DN ojar sig om att Wikipedia inte tar sitt "publicistiska ansvar" istället för att faktiskt använda information för att ställa makthavare till svars. Det är ju såklart knepigare att bedriva undersökande journalistik än att sitta på röven i DN-skapan och höfta lite åsikter mellan fejsbookandet.

Pezster 
· Svar till Mr Profit

Precis... men wikileaks TAR ansvar. Det är journalister från tre-fyra länder som granskar materialet.

Wikileaks är ett måste. Konstigt att inte fler inser det utan bara går på politikernas bullshit.

Istället för att klaga borde de inse att det är dags att skärpa sig.

@Profit: Läste precis den artikeln på planet nyss, enda frågan jag kunde ställa mig var -Varför då? Vad Wikileaks gör är att se sanningen i vitägar vilket är mer än man kan säga om Familjen Bonniers och DN......

Kommentera