I helgen fick jag för mig att bläddra lite i bibeln. Den är ju jävligt rolig egentligen. En ihopkok av massor av påhittade historier och ibland blir det lite kinky humor av det hela.

Det fanns tydligen en kille som hette Lot. Han undkom förstörelsen av Sodom och Gomorra (tydligen två städer som levde i extrem synd) men varför gjorde undkom han? Det ska jag berätta för er.


"På kvällen kom de två änglarna fram till Sodom. Lot satt vid stadsporten, och när han såg dem reste han sig och gick fram till dem och föll ner och hälsade med ansiktet mot marken.
"Jag är er tjänare", sade han. "Ta in hos mig över natten, så får ni tvätta av era fötter, sedan kan ni fortsätta er färd i morgon bitti." De svarade:
"Nej, vi övernattar här ute." Men han bad dem så enträget att de till sist följde med honom hem. Där lagade han en festmåltid åt dem och bakade osyrat bröd, och de åt. Men innan de hade gått till sängs kom männen i staden, männen i Sodom, och omringade huset, både unga och gamla, alla utan undantag. De ropade till Lot:
"Var är männen som kom till dig i kväll? Skicka ut dem till oss, vi skall ligga med dem." Lot gick ut i porten och stängde dörren bakom sig.
"Bröder", sade han, "jag ber er, gör inte något så ont. Jag har två döttrar som ännu är orörda. Låt mig skicka ut dem till er, så kan ni göra med dem vad ni vill, bara ni inte gör något mot dessa män som har fått en tillflykt under mitt tak." Men de ropade:
"Ur vägen med dig! Här kommer en främling och bor hos oss, och så gör han sig till domare över oss! Nu skall vi hantera dig värre än dem." Och de trängde sig inpå Lot och rusade fram för att slå in dörren. Då sträckte gästerna ut sina händer och drog in Lot i huset och stängde dörren. Dem som stod utanför porten slog de med blindhet, unga som gamla, så att de förgäves famlade efter dörren."


Nyckeln till att undkomma den roliga filuren "Gud" och hans vrede var alltså för Lot att skydda två totala främlingars rövhål genom att erbjuda den arga homomassan sina två orörda döttrar. Jävligt bra pappa det där. Inte för att det verkade hjälpa... de blev bara ännu argare (VAD?! Vill du vi ska ha sex med TJEJER?! NU SKA DU DÖÖÖÖÖÖ!) och lovade att hantera Lot ännu värre än vad de skulle göra mot de två besökarna. Hahahaha... så sjukt flippat!

Nu vet jag inte vad de kristna nötterna tar för sjuk lärdom av den här sagan... men min lärdom är att Lot är sjuk i huvudet och hatar av någon anledning sina döttrar. När sedan farbror gud vill skona honom pga av vad han erbjöd sig att göra (låt dem vara... här, ta mina döttrar och gör vad ni vill!) så är farbror gud en riktigt sjuk jävel som borde avlivas.

Det är dock inte slut med sjukheterna där. Oh nej. Det fortsätter så klart... vi snackar om bibeln här nu. Självklart kommer det mer sjukheter!

Lot kommer undan och drar till bergen för att fortsätta med sitt liv. Där finns det ont om män... vilket hans döttrar tycker är jobbigt för de vill så gärna ha barn. Så döttrarna bestämmer sig för att ge pappa Lot massor av vin så att han blir så full att de kan ligga med honom utan att han märker det. So be it! De tar en natt var (först den äldre dottern, sedan den yngre) och blir alltså gravida med sin egen far.


Hahahaha... paus... hahahahahaha... whaaaaaat?! Jag blir faktiskt lite nervös över insikten av hur dum en människa måste vara för att tro på gud. Innan trodde jag att man bara var tvungen att vara lite så där mysigt småkorkad... nu... efter att ha läst lite i den roliga boken... inser jag att man måste vara helt sinnesjuk. Galet!

Skriv en kommentar

ASGARV!
Du borde bli religionslärare.
Vilken jävla bok, homofili och incest upskattas tydligen. Inte konstigt att religösa oftast är några sjuka jävlar.

Pezster 
· Svar till JB

Åh! Fan vad kul det hade varit! Vilket skönt HÅN mot religion! Jag ska genast ansöka till lärarhögskolan! :D

Har nog iofs en hel del att göra med att sagorna är många tusen år gamla. Då förväntade sig antagligen folk att den som hade makten över dom skulle vara en stenhård, skoningslös mean motherfucking tyrann som inte tvekade att atombomba städer som han råkade ogilla. Nya testamentet kom väl i bruk när barmhärtighet och visdom började komma i ropet.

Präster är ena sliskiga ålar, dom anpassa... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Fast ändå... mycket sex, incest och puckade idéer... eftersom det även i moderna omskrivningar låter sjukt är det fortfarande svårt att smälta att den här boken är grunden för deras idéer...

började läsa bibeln en gång i tiden bara för att min kompis pojkvän läste till prälle. han var en skitstövel så jag ville läsa lite för att kunna argumentera mot han. jag slutade ungefär efter det "kapitlet". sa till killen att religion måste ju vara den värsta uppfinnen som kommits på, sen gick jag därifrån. kan meddelas att det inte höll så länge mellan min kompis och han den dä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mari

Huga! Vara ihop med någon som är religiös?!?! Det går ju fetbort. Hoppas din vän aldrig mer gör något så dumt.

han var dessutom skåning!!!!! haha. nä då hon är numer gift med en mycket trevlig kock/sjukgymnast/ställningsbyggare/oreligiös man :) ett klart bättre val.

Pezster 
· Svar till Mari

Det viktigaste är att ens partner inte är så pantad att hon/han inte tror på en gud.

Jag kanske drar på mig en del skit nu men jag skriver det ändå. Här gör Mr P en avslöjande djupdykning i bibeln och alla skrattar och tycker att de som tror på bibeln är dumma, men ingen har kallat Pezster för rasist, främlingsfientlig eller nåt sånt.

Men vad hade hänt om det istället för bibeln hade varit koranen vi hade plockat något lika idiotiskt ur? Då hade man förmodligen fått lä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jack

Du har rätt. Så nu måste jag ju läsa Koranen och hitta humorn i den med.
Blogginlägg kommer inom kort.

Haha, jag kommer ihåg exakt den där passagen. Av någon anledning åkte Bibeln fram under midsommarfirandet och vi hade högläsning om just Sodom och Gomorra.

Pezster 
· Svar till Björn

Ah... ni använde en rolig bok för att skratta lite på festen! Nice! Uuuunderbart festtips!

Haha japp. Vi hittade den i en bokhylla i ett litet hus på gården, och det blev samling kring lägerelden och högläsning. Vi hajade till just vid det där avsnittet om döttrarna, också.

Det blev dock inget bokbål, för vi ägde inte huset...

Pezster 
· Svar till Björn

Ännu en bra idé! Högläsning ur bibeln till mycket skratt, öl och vin. Sedan tänder man eld på biblarna och startar grillningen.

Aaaaah... vilken sommarkväll.

När man ändå håller på kan man slänga in Koranen i lågorna också. :)

Pezster 
· Svar till Björn

Jaaaaaaa! Man måste ju variera sig!

Jag tror aldrig jag har skrattat så mycket åt en bok någonsin. Pez, nästa helg - du, jag, två flaskor rött, ett styck koran och så klart resten av bibeln. Jag kom bara till första moseboken... Hade skrattat mig trött innan jag blev klar.

Pezster 
· Svar till Flickvännen

Det är grymt mycket kul i den där boken. Att inte någon baserat en hel stand-up på den kan jag inte förstå. En guldgruva!

Det låter som en plan, babe!

Sen måste man ju faktiskt kunna skilja på tro och religion... Religion som i Bibeln, kyrkor, präster och hela den korrupta maffiavärld som är till för att kontrollera människor. Tro som i den personliga världsåskådningen, tron på något större. Tro kan passas in i en religionsmall, men det finns också en fri tro som inte är beroende av tusenåriga sagoberättelser. Så man kan faktiskt tro på Gud... Visa hela »

Pezster 
· Svar till tzov

Njae... om tro innebär att man tror på en skapare... så... njae... har svårt att respektera det där om jag ska vara ärlig.

Jag menar... universum är ju hardcoreutflippat som det är. Behöver man göra det mer avancerat?

När vi dör... så dör vi. End of the road. Inget himmelrike... nada... det är därför det är viktigt att leva som fan nu.

Den där berättelsen måste... Visa hela »

Måste bara kommentera det tzov skrev lite sådär i efterhand. Det du skriver är lika handikappat som att vara religiös, om inte mer, alltså människor som tror att det är någon större skillnad mellan tro på gud (eller annat nonsens som astrologi, homeopati, flygande spagettimonster, rosa enhörningar, you name it...) och den underliggande religionen.

Varför ska man "tro" något alls? Mår du dål... Visa hela »

Kommentera