Mmmmm.... chili....

Jag gillar chili. Mycket. Det är en av mina absoluta favoritkryddor. Så jävla gott!

Samtidigt är det ett slags hat/kärleksförhållande mellan mig och chilli. För varje gång jag lagar mat med chili så petar jag mig i ögat vid något tillfälle. Eller i näsan. Och sedan svider det som fan medan jag sitter där och gnäller om det.

Eller som sist... jag hackar fett med chili... pillar runt i den med händerna... slänger ned chilin i wokgrytan och tar en klunk öl. Pillar mig i ögat... AJ! Efter andra ölen går jag halvblind med rinnande vänsteröga in på toaletten för att pinka lite. Sjukt osmart. Givetvis blir det, IGEN, AAAAAJJJJJJ! Rrogntudju! Av alla ställen att fingra på när man har chili på fingrarna...

Flickvännen skrattade gott åt det där. Tills hon, nästa kväll, lagade mat med färsk chili och det sved till ordentligt på fingrarna... AAAAJJJJ!... sa hon och försökte skölja bort det... och eftersom flickvännen och jag är väldigt lika när det kommer till att tänka långsiktigt, så kom hon senare på kvällen ut från badrummet med tårar i ögonen.

"Vad har du nu gjort?" undrade jag.

"Bytt linser." sa flickvännen med rinnande röda chiliögon och såg ledsen ut. 

Poängen hittills:

Chili vs. Pezster med flickvän: 4-0 till chilin.


Skriv en kommentar

har haft samma problem själv, tänker då på linserna, men jag har hört att det ska hjälpa om man smörjer händerna med matolja efter man hanterar chillin.
Har inte hunnit testa så jag vet inte om det verkligen funkar.

Pezster 
· Svar till Micke

Äsch... För min del så kan jag ju inte smörja in mig innan jag ska laga mat!
Nej... vissa saker får man bara stå ut med ;)
Ska dock vidarebefodra ditt tips till flickvännen som har linser.

Samma här, älskar chili!

Brukar även använda chilisås som jag hittat i staterna när jag varit där. Kör med denna sweatnspice.com/products-page/all-hot-sauces/mad-dogs-revenge-habanero-amp-chile-extract <-- 1 droppe räcker :D

Såg att det fanns även ett liknande i sverige www.chilihouse.se/shop/ , har testat Daves insanity sauce, helt ok men är jäääävligt sugen på "the... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Vegetal

Har en förkärlek för färsk chilli dock. Gillar att hacka upp de små asen. ;)

Chili, Pezster. Chili.

Pezster 
· Svar till Ulrika

OOooooppppssss

:)

Kollade med Flashback och enligt dem skulle ättika funka. Det gjorde det faktiskt. Hädanefter får Pez ansvara för chiliupphackningen ;-)

Ättika! I ögonen! Låter inte som någon bra ide... Aha, innan man petar sig i ögonen?

Julas vinylhandskar 903028 eller 903067. Ser larvigt ut, men hjälper.

@Izvestia: Eller snarare direkt efter att man har pillat på chilin, låååååångt innan man tar ut linserna.

chili, rödcurrypasta och habanero är basen i min matlagning. är korvstroganoffen trist? rödcurrypasta, ffs!

trixet med chili är mycket att aldrig röra vi annat än skalet på chilin när man hackar den och sen skölja händerna. funkar prima.

haha. första gången jag köpte hem habanero... som för övrigt ser ut som en pytteliten paprika men som är en bra bit mer stark än chili.... så und... Visa hela »

Kommentera