Under min ledighet har jag tydligen missat en del sköna grejjor. Skönast av alla är Stefan Hannas bloggposter om tjockisskatt. Han hade påpekat att tjocka människor borde betala högre skatt och detta gjorde tjockmaffian arg. Så får man inte säga om tjockisar för det är aldrig deras eget fel att de blir feta. Det är tydligen några onda troll som tvångsmatar vissa människor så att de blir feta... samma troll håller under dagtid fast dessa stackare så att de inte ens kan motionera. Det är - som alltid när det kommer till tjockisar - inte deras fel. Min favorit var en fetknopp på tv som var så deprimerad över sin övervikt att han dövade sin ångest genom att... håll i er nu.... äta mer! Mycket intelligent man det där.

Nu har Stefan Hanna blivit hotad för sina blogginlägg. Fniss. Vad ska hända? Ska ni inbilla mig att någon överviktig ska orka ta tag i något? Att någon fetknopp faktiskt skulle göra något alls? Stefan behöver bara ha en påse chips med sig... så när och om han skulle hamna i ett fetmabakhåll så är det bara att öppna paketet, kasta upp innehållet i luften och sedan kan han i lugn och ro sätta sig i säkerhet.

Faktum kvarstår... vissa människors oförmåga att hålla koll på sina egna kroppar kostar samhället pengar... och det är jag fan inte ok med. Speciellt inte när det finns människor som har riktiga sjukdomar som behöver de där pengarna mer än någon idiot som inte kan sluta stoppa käk i munnen.

Intressant är att mer eller mindre ALLA tjockisar kallar sitt tillstånd för "sjukdom". NEJ! En LITEN del kan skylla på något som faktiskt är giltigt. Resten VILL gärna kalla det "sjukdom"... för om man gör det... så behöver man inte ta eget ansvar för sin vikt. Då kan man nämligen skylla på sin "sjukdom" och lugnt äta vidare i väntan på "vaccinet".

En gång när jag var på en fest var det ett fetto som - helt plötsligt - tog tag i min handled och påpekade att jag var smal. Jag kontrade omedelbart med att peta ett finger i hennes mage och påpekade tillbaks att hon var tjock. En pinsam tystnad infann sig i lokalen medan hon blev högröd i ansiktet. Folk var på mig lite efter det där. Men jag resonerade som så här... om folk inte pallar att höra att de är tjocka så ska de ge fan i att kommentera de som inte är det. Diskussionen fortsatte efter jag sagt det där... men då hade jag helt förlorat intresset och var mycket upptagen med att blanda ihop en sensationellt god drink.

Förresten tycker jag att skolorna ska anmäla föräldrarna till överviktiga barn för barnmisshandel. Det är nämligen precis vad det är.


Apropå ingenting visar jag en bild på nya favvotröjan. Julklapp från min flickvän. Funderar på att tillverka en till med ordet "fat" före "people" som jag kan ha på sommarens uteserveringar.


Exp - SvD - DN -

Skriv en kommentar

Gäsp, så förutsägbart och tråkigt. Try again. //Tjockisen vars kommande GBP-operation DU och övriga vänner bekostar genom skatt. Skrattar skadeglatt hela vägen mot ett hälsosammare liv.

Pezster 
· Svar till SS

Hahahaha... så sjukt misslyckat. Faila stort med att hålla vikten och sedan opereras för det. Lycka till med all överskottshud. Kanske du kan göra en liten väska av den att ha din mat i.

Vilken ide! ska nog ta mig till första bästa webshop där man kan skriva in egna tryck.

"I hate fat people", Fat ska f.ö stå med bold typsnitt :D

Hahahaha längesen jag garvade så mycket som åt sista bildtexten och kommentarssvaret till tjockis #1

Får väl vara hur som helst med de som inte kan hantera sin fetma. Jag tycker mest synd om dem. Vad jag inte kan med dock är att en politiker kommer dragande med förslag om skatt på detta. Vad blir nästa steg? Vänsterhänta orsakar olyckor och bör betala straffskatt? Närsynta betalar extraskatt etc etc?

Pezster 
· Svar till Eduronflux

Jag hör dig men samtidigt betalar rökare skatt för sitt missbruk... så en skatt på skräpmat och godis hade faktiskt drabbat rätt många tjockisar. Och ingen MÅSTE ju äta skitmat.

Tja, om man nu ska beskatta alkohol och tobak för att det är en "samhällsbörda", ja då är det hög tid att beskatta religion och fetma för det är en avsevärt större samhällsbörda. Man borde även skattebefria de som driver med religion.....

Pezster 
· Svar till Vegetal

Skatt på skräpmat! Det ska kosta lite extra att vara korkad.

Att gå omkring och vara religiös... det ska väl kosta sisådär 60-70% i inkomstskatt. Och då är jag snäll.

Hehe, det var bara en tidsfråga innan du skrev om detta.

I princip håller jag med Stefan Hanna. Men egentligen så är jag samtidigt tveksam till om det överhuvudtaget går att införa något sådant. Visst, fetton stoppar i sig mat som de vet inte är bra och som är ohälsosamt...men hur ska man hantera folk som idrottar? Klättrar i berg? Spelar innebandy (för övrigt en av de vanligaste orsakerna till skador hos m... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Björn

Att pga av lathet låta kroppen förfalla till en påse fett... och sedan ska jag betala för vården för det... DET har jag feta problem med.

När någon vildhjärna klättrar i berg och slår sig... det betalar jag gladeligen vården för.

Jag vill åt passiviteten. Min idé är att höja skatten på dålig, processad mat och godis. Målet ska vara att lagad bra mat alltid ska vara bi... Visa hela »

Härlig tröja! Du kan ha små märken med en pil som pekar ned mellan "hate" och "people". Om du sätter på kardborreband, kan du byta mellan "fat", "bicycle", "religious", "Wadsted", "IFPI", "RIAA" och sånt.

Pezster 
· Svar till JB

Oh! En multitröja! Vi startar en webshop!

Jag brukar mest förklara min växande bilring med att "min kropp tyckte det va dags att bygga ut."

Handen på hjärtat dock så är det tidsbrist, mellan jobb och familj blir det helt enkelt inte så mycket tid över att motionera på.

Värt att påpeka dock är att jag inte är TJOCK (inte ens överviktig rent matematiskt), mer att formen sakteligen börjar avta =)
Well, det och att jag aldrig har... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jay

Lagar man bra mat behöver man inte äta dietmat. Jag tror själv inte på dietmat. Äta rätt, röra sig lite och - presto! - så fungerar det.

Jag pratar ju faktiskt av de som är så feta att de liksom liknar "The Blob". Har ingen sympati och tycker det är rent ut sagt äckligt. Jag har nog till och med en slags tjockofobi.

Pezster 
· Svar till Jay

Hahahaha... det fanns!

Jag lider alltså av cacomorphobia!

"Jag vill åt passiviteten. Min idé är att höja skatten på dålig, processad mat och godis. Målet ska vara att lagad bra mat alltid ska vara billigare än skräpmaten."

Jag gillar inte denna typ av kollektiv bestraffning men ibland undrar man om det faktiskt inte är nödvändigt. Men visst, det känns mycket vettigare att betala för någon som är ute och aktiverar sig och riskerar att skada sig ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Björn

Jag är inte heller för regler och bestraffningar egentligen... men jag är helt ok med att skatterna höjs på skitmat... det innebär nämligen att jag slipper bli förbannad när jag handlar mat när jag inser att det är dyrare att leva nyttigt än osunt ;)

"men jag är helt ok med att skatterna höjs på skitmat..."
Där är nog hela kärnan.
Skitmat subventioneras, nyttig mat minskar i andel och ökar i pris.

Pezster 
· Svar till Jay

Precis!

Du är så himla ensidig och för ingen nyanserad debatt. Om du anser att det det ska vara extra "fett" skatt lr ngt. Då ska det också vara extra skatt för andra grupper som; rökare, de som skadar sig på smällare/fyrverkerier, de som ger sig ut i båtar o behöver sjöräddning, de som sängröker och låter hus och lägenheter brinna ner, de som "glömmer" släcka ljus så att flerbo... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Molle

Öh... sist jag kollade betalade rökare skatt. Varje gång de köper ett paket cigg.

Jag gillar inte tjockisar och ger mig efter dem så fort tillfälle ges.

Du säger ensidig... jag säger konsekvent! ;)

Barnsligt och naivt och i viss mån ganska ointelligent att ogilla ngn/ngr grupp på det sättet. Ditt synsätt "jag gillar inte tjockisar" kan också liknas vid rasism eller annan diskriminering tur att du inte besitter en maktposition i vårt samhälle!

Pezster 
· Svar till Molle

Jag tycker det är löjligt med allt daltande i samhället. Inte mitt problem om några inte kan sluta käka. Lol-människor, typ.

Haha, bra tips hur man får tjocksiarna att sluta attackera :D Ska köpa mig en chipspåse och ha i beredskap om ngn av dem mot ALL förmodan, skulle ta sin usla karaktär och sina flottiga fingrar ur munnen och orka masa sig ikapp mig, efter att jag föreslagit en lättare ändring i kosten, när ngn av dem sitter och attackerar sin supemegaoversized burger med x:tra majjo, cheese och bacon med sån iver att de verkar tro att burgaren när som hels... Visa hela »

Undra om höjd skatt på skitmat skulle få färre att äta skiten eller om de som missbrukar den typ av met helt enkelt inte skulle få råd med annat och ändå behöva massa olika bidrag och andra skattepengar? och varför daltar man alltid med tjockisarna? Folk tror att det är helt ok att påpeka att folk är smala, men det är tabu på att kalla någon fet. Är man ofrivilligt smal som jag, (163 cm och en vikt... Visa hela »

Har skrivit ett inlägg om detta i min blogg; har man en sjukdomsrelaterad fetma så är det RÄTT så jobbigt att höra att man skyller ifrån sig...

Pezster 
· Svar till GBP

Jojo... men hur vanligt är det?
De flesta gnäller över sin vikt samtidigt som de äter chips.
Lycka till förresten!

Molle: hur är det rasism? föds alla tjocka till att bli tjocka i vuxen ålder eller? man VÄLJER inte att vara född svart/skär/gul/röd/gredelin, man väljer inte att vara född man/kvinna/hermafrodit. Det är en sak att klanka på folk för hur de är födda, en *helt* annan för fria val. Och de flesta överviktiga, och jag säger FLESTA.... gör val som leder till fetma. Fettskatt.... nja, det vet jag inte om jag t... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Precis... om det blir billigare att äta nyttigt istället för skitmat så är slaget vunnet där.

Detta hände mig när jag var i sextonårsåldern:

Jag skulle åka buss, sätter mig. Chillar. Lyssnar på lite musik. Det kommer en asfet brud, sådär fet att man är orolig att bussen ska välta. Hon sätter sig framför mig. (Sätena var placerade mot varandra.) Hon stirrar på mig, hatar mig. Dödar mig med sin blick. För att jag är smal, och hon är som en strandad val.
Och det är då... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jebus

Tjockisen ville inte bara döda dig... den ville äta upp dig.

En gång så flörtade en fet kvinna med mig på ett tåg... jag vaknar fortfarande skrikandes vissa nätter. Vissa saker går inte att glömma....

Kommentera